Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontr_r_z_TOKZ_zaochka.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Варіант № 6

Завдання 1. Лікар-хірург Палєв, працюючи старшим судовим лікарем плавбази “Севастополь”, під час знаходження плавбази у плаванні, зробив за грошову винагороду операції переривання вагітності 10 жінкам – членам екіпажу і працівникам переробних цехів. Наказом головного лікаря пароплавства проведення планових абортів у морі заборонено, і вагітні жінки повинні списуватися на берег. Медичних протипоказань для проведення абортів не було.

Дайте правову оцінку діям Палєва.

Завдання 2. 15-річний Оборський у складі групи прийняв участь у вчиненні кількох нападів на інкасаторів, під час одного з яких двох інкасаторів було вбито і викрадено грошей на суму 270 тис. грн. Як з’ясувалося під час розслідування, група при вчиненні злочинів використовувала обріз з мисливської рушниці та пістолет марки “ТТ”. Після цього Оборський у складі даної групи вчинив зґвалтування. Близько 2 год. ночі вони зустріли на вулиці Алексєєву, Оборський показав потерпілій пістолет, після чого 3 члени групи вступили з нею у статевий контакт природним способом, а потім її вбили.

Кваліфікуйте дії Оборського та інших членів групи.

Завдання 3. Знаходячись у стані сп'яніння, Кургут чіплявся до незнайомих йому людей на майдані, брутально лаявся, на чисельні зауваження Хоренка не реагував, а потім підібрав палицю, зламав її та наніс уламками Хоренку ушкодження живота, котрі проникли в черевну порожнину, без ушкодження внутрішніх органів.

Кваліфікуйте дії Кургута.

Варіант № 7

Завдання 1. Кандиба, до якого потрапила капсула з цезієм 137, написав листа керівництву заводу-виготовлювача з пропозицією заплатити йому в обмін на капсулу 30 тисяч євро. В противному випадку він використає її і назвав номер капсули. Як з’ясувалося під час слідства, Кандиба придбав капсулу у гр. Лідіна, який є членом організованої злочинної групи, і Кандиба знав про це.

Кваліфікуйте дії Кандиби.

Завдання 2. Сомова, 18 років, поверталася близько 2 годин ночі з весілля своєї подруги. Поблизу села її наздогнали четверо невідомих й повалили на землю. Долаючи опір, Чащін тримав її за одну руку, закривав рота й душив за шию. Інші тримали її за другу руку й за ноги, били в живіт.

За свідченнями потерпілої, особи, які на неї напали, намагалися зняти з неї колготи і плавки, але не змогли цього зробити, оскільки вона чинила відчайдушний опір. Почувши розмову людей, які проходили поблизу, нападники втекли. За висновком судово-медичної експертизи Сомова отримала перелам 5 ребер та у неї стався викидень (вона мала 14-тижневу вагітність).

Дайте юридичну оцінку діям Чащина та інших осіб.

Завдання 3. Іванов, Нікітін та Хурцилава, маючи газові пістолети, перероблені під стрільбу бойовими припасами, під виглядом працівників міліції затримували потерпілих, вивозили їх за межі населених пунктів і забирали в них цінності та гроші. Потерпілі пояснювали, що злочинці демонстрували пістолети, клацали затворами, вимагали гроші, клали на землю обличчям донизу. В одних випадках потерпілі самі віддавали цінності, в інших – винні їх обшукували і забирали гроші, цінності. Таких чином кількість злочинів, які Іванов, Нікітін, Хурцилава вчинили за період з вересня по грудень 2008 р., склала 10.

Кваліфікуйте дії Іванова, Нікітіна та Хурцилави.

Соседние файлы в предмете Уголовное право