Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontr_r_z_TOKZ_zaochka.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Варіант № 8

Завдання 1. Під час митного огляду в залі митного догляду аеропорту в м. Дніпропетровську працівниками митниці у пасажира Абашидзе при виїзді з України було знайдено та вилучено 2 пістолети “ТТ” та 20 набоїв до них, на які він не мав відповідного дозволу, кинджал, як елемент грузинського національного костюму, а також підроблений паспорт з його прізвищем та фото.

Кваліфікуйте дії Абашидзе.

Завдання 2. Інспектор ДАІ сержант міліції Таранов, зрозумівши по метанню світла фар “Москвіча”, що за його кермом сидить п’яний, вийшов на дорогу і підняв жезл, вимагаючи зупинитись. Водій Марков не лише не зупинився, а навпаки – збільшив швидкість. Таранов стрибнув на капот. Марков різко загальмував і включив задню передачу. Із слизького капоту Таранов звалився на дорогу. Піднятись і вихопити пістолета він не встиг – Марков переключив швидкість і, спрямувавши автомашину на працівника міліції, переїхав через нього. Від одержаних травм Таранов через 12 годин помер у лікарні.

Кваліфікуйте дії Маркова.

Завдання 3. Орлик завагітніла від Липченка. Останній радив їй позбавити життя дитину, яка народиться, бо він не бажає платити аліменти на утримання дитини. Відразу ж після пологів у себе вдома Орлик разом зі своєю подругою Івановою задушила дитину, а Липченко відніс її у лісосмугу і закопав.

Кваліфікуйте дії кожного учасника злочину.

Варіант № 9

Завдання 1. Данилюк, у якої була семимісячна вагітність, звернулась до знайомого лікаря-гінеколога Шинкова з проханням перервати вагітність. Обстеживши Данилюк, Шинков почав відмовляти її від аборту, повідомивши, що наявні у неї захворювання роблять операцію дуже небезпечною для її життя, але вона наполягала на перериванні вагітності, оскільки батько дитини відмовився одружуватися з нею. Через дві години після операції Данилюк померла від внутрішньої кровотечі.

Дайте правову оцінку діям Шинкова.

Завдання 2. Раніше судимий за крадіжку Ігнатенко запропонував Рябченку придбати крадений приватний автомобіль, якого він збирався викрасти в м. Новомосковську та перегнати до м. Дніпропетровська. Рябченко на це погодився, але дати аванс відмовився, заявивши, що розрахується повністю тоді коли отримає машину. Після того, як Ігнатенко пригнав автомобіль, Рябченко віддав тому обумовлену суму грошей (48000 грн.).

Кваліфікуйте дії Рябченка та Ігнатенка.

Завдання 3. Колосков побив із ревнощів дружину, а потім почав душити її. Щоб покласти край неправомірним діям, батько дружини (Мазур) застосував до Колоскова фізичну силу і вигнав з будинку. Вночі Колосков в стані алкогольного сп'яніння повернувся до місця події з метою вбивства дружини і її батька, заблокував вхідні двері трубою, та підпалив будинок. Колосков перешкоджав потерпілим залишити будинок, розмахуючи металевим прутом біля вікон. Завдяки сусідам, потерпілих евакуювали з палаючого будинку.

Кваліфікуйте дії Колоскова.

Варіант № 10

Завдання 1. Колона автотранспорту повільно рухалася по вулиці Космічній м. Дніпропетровська. Водій мікроавтобусу Наумов відкрив ілюстрований журнал, став переглядати його і не помітив різкої зупинки транспортного засобу, який їхав попереду. Внаслідок зіткнення з транспортним засобом одному з пасажирів були заподіяні тілесні ушкодження у виді поранення грудної клітини, котрі проникли в плевральну порожнину, а двом пасажирам – тілесні ушкодження у виді закритих переламів кінцівок.

Кваліфікуйте дії Наумова.

Завдання 2. Гриценко незаконно зберігав вдома несправний револьвер. Розповівши про це Усикові, він запропонував останньому спробувати у когось із громадян на вулиці відібрати гроші, цінності. Той погодився. Вночі Гриценко та Усик напали на Одинцова і, погрожуючи револьвером, відібрали у нього наручний годинник, але тут же були затримані працівниками міліції.

Варіант: При нападі Гриценко погрожував дерев’яним макетом револьвера, а Усик – металевою лінійкою.

Кваліфікуйте їх дії за основною умовою та за варіантом.

Завдання 3. Між подружжям Іванченко склалися вкрай неприязні стосунки. Особливо вони загострилися після приїзду Рубцової, матері дружини Іванченка, яка також сварилася із зятем з приводу його пияцтва. Крім того, зять неодноразово бив її. У зв’язку з цим Рубцова вирішила позбавитися Іванченка. З цією метою вона купила у невстановленої особи пістолет, який вручила Проніну, і домовилась з ним про вбивство зятя. Про все це Рубцова повідомила своїй дочці. Та не побажала втручатися в цю справу, але пообіцяла матері не повідомляти про наміри і, знаючи про час вчинення злочину, виїхала за місто. Невдовзі після її від’їзду додому прийшов Пронін і вбив Іванченка.

Дайте правову оцінку діям Рубцової, Проніна та дружини Іванченка.

Соседние файлы в предмете Уголовное право