Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontr_r_z_TOKZ_zaochka.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Варіант № 3

Завдання 1. Червонюк перевищив швидкість і виїхав на тротуар, де збив пішохода Скибіна, завдавши йому тяжких тілесних ушкоджень. Маючи намір уникнути відповідальності та зникнути з місця події, Червонюк порушив правила дорожнього руху і зіткнувся на перехресті з вантажним автомобілем, внаслідок чого пасажирам Аверченку і Цвигуну було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження. Наступного дня потерпілі Аверченко та Цвигун померли.

Кваліфікуйте дії Червонюка.

Завдання 2. Директор приватного підприємства Павленко звернувся в один із комерційних банків з проханням надати його підприємству кредити на суму 200 тис. грн. При цьому він надав до банку всі необхідні документи. Під час перевірки поданих документів з’ясувалось, що довідка про фінансовий стан підприємства не відповідає дійсності, баланс підприємства має негативне сальдо, раніше отримані кредити не повернуті, відсотки за ними не сплачуються, майно, що пропонувалося під заставу, вже закладене.

Кваліфікуйте дії Павленка.

Завдання 3. Справа по обвинуваченню Зощенка за ч.2 ст.189 КК України надійшла до суду і була прийнята до провадження суддею Рохліною. Під час розгляду справи Рохліна у своїй поштовій скриньці знайшла анонімного листа з порадою не проявляти заповзяття при розгляді справи Зощенка, пам'ятаючи, що в неї є донька, яка повертається із школи пізно і може бути зґвалтована. Було встановлено, що записку написав спільник Зощенка по злочинній діяльності Бузовський.

Чи є в діях Бузовського склад злочину?

Варіант № 4

Завдання 1. Іващенко звернувся до знайомої Турчинової, яка виїздила на відпочинок в туристичну подорож до Німеччини, з проханням передати його знайомому Крюгеру невеличку бандероль з фотокартками на згадку та невеликою сумою грошей, на яку його знайомий зробить деякі покупки і передасть назад через неї Іваненку. Турчинова люб’язно погодилась. Під час догляду в аеропорту м. Дніпропетровськ митниками було виявлено вказану бандероль, в якій знаходилось 250 грамів героїну.

Дайте правову оцінку діянням Іваненка, Крюгера і Турчинової.

Завдання 2. Корякін вчинив крадіжку приватного майна гр. Антипова і під час розслідування справи зізнався у вчиненні цього злочину. Щоб поліпшити показники роботи, оперуповноважений відділу карного розшуку Коршунов, погрожуючи позбавленням їжі і не виводячи того до туалету, домігся того, що Корякін "зізнався" у вчиненні двох квартирних крадіжок, яких він не вчиняв.

Кваліфікуйте дії оперуповноваженого Коршунова.

Завдання 3. Гарденко, Сидоров та Юркович з метою заволодіння зброєю напали на працівника міліції Грищенка, який повертався з нічного чергування. Сидоров підбіг до Грищенка та схопив його, утримуючи, а Юркович вдарив його по голові уламком труби. Гарденко забрав з кобури пістолет і дві обойми патронів. Внаслідок удару Грищенко через 2 доби помер у лікарні.

Після цього Гарденко, Сидоров і Юркович вчинили 3 зґвалтування. Одній із потерпілих (Шевченко) виповнилось 13 років.

Дайте правову оцінку їх діям.

Варіант № 5

Завдання 1. Дротов з метою помститися директору ПП Товстих за те, що дружина його покинула і пішла жити до Товстих, заклав у його автомобіль, що знаходився на стоянці, вибуховий пристрій. Коли Марев та водій Товстих сіли у автомобіль, а останній ввімкнув запалювання, пролунав вибух, від якого Марев загинув, а двом перехожим були завдані одному тяжкі, другому середньої тяжкості тілесні ушкодження. Автомобіль Товстих було знищено, чотири автомобілі, що знаходились на стоянці, зазнали значних пошкоджень. Товстих під час вибуху знаходився у приміщенні і не постраждав.

Дайте правову оцінку діям Дротова.

Завдання 2. Корякін 9 травня перебував у нетверезому стані і зайшов у кафе “Дорожне” м. Новомосковська, де став приставати до громадян, нецензурно лаявся, висловлював погрози. У відповідь на зауваження Сокола Корякін вдарив його кулаком в обличчя і одночасно підставив йому ногу. Сокол не утримався на ногах, упав і вдарився головою об бетонну підлогу, отримав травму голови і невдовзі помер.

Кваліфікуйте дії Корякіна.

Завдання 3. Захаренко, працюючи бухгалтером приватного підприємства, за вказівкою директора підприємства Томенка, протягом року шляхом внесення неправдивих відомостей до документів бухгалтерського обліку та звітності знижував розмір отриманого прибутку. Внаслідок цього не було сплачено податок на загальну суму 525 тис. грн.

Кваліфікуйте дії Захаренка і Томенка.

Соседние файлы в предмете Уголовное право