Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
штатний_розклад БЦ (2).doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
206.85 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ФАКУЛЬТЕТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

Кафедра епізоотології та інфекційних хвороб

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до вивчення предмету „Менеджмент та маркетинг у

ветеринарній медицині" для студентів спеціальності:

7.130.501 -«Ветеринарна медицина»

ШТАТНИЙ РОЗКЛАД ТА ПОСАДОВІ ОКЛАДИ СПІВРОБІТНИКІВ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬК – 2007

Штатний розклад та посадові оклади співробітників приватного підприємства ветеринарної медицини, Дніпропетровський державний аграрний університет, Дніпропетровськ, 2007. – 18 с.

Викладено основні положення по питанням штатного розкладу та посадових окладів співробітників приватного підприємства ветеринарної медицини. Методичні вказівки містять теоретичну основу, яка необхідна для розрахунку штатного розкладу та посадових окладів.

Укладачі:

В.В.Зажарський, кандидат ветеринарних наук, доцент

О.В.Проценко, асистент

Рецензент

В.В.Лисенко, кандидат ветеринарних наук, професор

Розглянуто і рекомендовано до друку на науково-методичній раді факультету ветеринарної медицини Дніпропетровського державного аграрного університету, протокол № від 2007 року.

Методичні вказівки рекомендуються для самостійної роботи при визначенні штатного розкладу та посадових окладів співробітників приватного підприємства ветеринарної медицини з дисципліни "Менеджмент і маркетинг у ветеринарній медицині" ВНЗ ІІІ – ІV рівня акредитації

ЗМІСТ

ВСТУП 4

  1. РОЗРАХУНОК РІЧНОГО ФОНДУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПРАЦІВНИКІВ ПРИВАТНОГО ВЕТЕРИНАРНОГО ПІДПРИЄМСТВА 5

  2. СКЛАДАННЯ ШТАТНОГО РОЗКЛАДУ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ 6

  3. РОЗРАХУНОК ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ СПІВРОБІТНИКІВ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ 7

    1. ОРГАНІЗАЦІЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ 7

    2. ФОРМИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ 8

  4. ПРИКЛАД ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ЄМКОСТІ РИНКУ ВЕТЕРИНАРНИХ ПОСЛУГ, ДОХОДУ, ШТАТНОГО РОЗКЛАДУ ТА ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ СПІВРОБІТНИКІВ ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ 9

ПИТАННЯ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ 14

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА 15

ДОДАТКИ …………………………………………………………… 16

ВСТУП

Складні процеси становлення ринкових відносин в Україні мають свої особливості на рівні підприємств, стан яких у ринковій економіці змінюється.

При характеристиці чисельного складу і кадрової політики приватні підприємства ветеринарної медицини насамперед визначають потребу у кадрах за професійною спеціалізацією, формами залучення ветеринарних фахівців (постійна робота або сумісництво), орієнтованою заробітною платою, матеріальними пільгами, обов'язками та правами, порядком відбору за досвідом практичної роботи, кваліфікацією, системою підготовки і підвищення кваліфікації фахівців.

У методичних вказівках розглядаються питання стосовно методики складання штатного розкладу та посадових окладів співробітників приватного ветеринарного підприємства.

Задачею курсу, що викладені в методичних вказівках, є формування у студентів системи знань з менеджменту та маркетингу у ветеринарній медицині. У результаті засвоєння цього курсу студент повинен досягти такого загальноосвітнього рівня, який дозволить йому у подальшому вивчати різні спеціальні дисципліни.

Після того, як студент опанує матеріал, що викладено в методичних вказівках, він повинен знати: організацію штатного розкладу та форми заробітної плати, що використовуються у ветеринарній медицині, і вміти: скласти штатний розклад та провести розрахунок посадових окладів співробітників приватного закладу ветеринарної медицини.

4