Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
81
Добавлен:
18.03.2016
Размер:
1.49 Mб
Скачать
    1. Суть модернізації приладу

Модернізація – удосконалення, оновлення об'єкта, приведення його у відповідність з новими вимогами і нормами, технічними умовами, показниками якості. Модернізуються в основному машини, обладнання, технологічні процеси .

В зв’язку з скрутним економічним становищем на сучасних зернопереробних підприємствах, що не мають змоги придбати нове, точне вагове вимірювальне обладнання, найдоцільнішим шляхом заощадження є модернізація застарілих моделей механічних і електромеханічних ваг і дозаторів. Найпростішим і найдешевшим способом модернізації є заміна поширеного на підприємствах коромислових або циферблатних вагових механізмів на тензометричну систему зважування.Таким чином дана тема є достатньо актуальною.

Роботи по модернізації механічних дозаторів і ваг виконуються для створення сучасних електронних тензометричних пристроїв на основі наявних застарілих механічних або електромеханічних дозаторів.

Суттю модернізації даного механічного дозатора, є встановлення двох балочних тензодатчиків, на які підвішуватиметься ваговий бункер, пневматичної системи керування дозатором, яка буде керувати рухом засувки вагового бункеру, а також встановлення відповідного технологічного контролера.

До розгляду пропонується напівавтоматичний дозатор сипучих матеріалів дискретної дії, що використовується на зернопереробному підприємстві для дозування борошна в мішки, АД-50-РКМ.

Як правило, модернізація обладнання (зокрема, модернізація дозаторів) обходиться у рази дешевше, ніж придбання та встановлення нового обладнання.

Після обстеження старого (як правило, запланованого на ліквідацію) обладнання пропонується прийнятний для споживача варіант – модернізація ваг, модернізація дозаторів. Такий підхід дозволяє заощадити значні матеріальні і фінансові ресурси.

У модернізованій версії дозатора АД-50-РКМ використаний принцип виміру сили ваги за допомогою тензометричних датчиків сили, сигнал яких через перетворювальний пристрій (електронний ваговимірювальний прилад або технологічний контролер) передається на табло цифрової індикації поточного значення ваги і на механізми управління дозатором. Завдання величини дози проводиться програмуванням електронного ваговимірювального приладу з використанням його клавіатури. Кількість відважуваннь і пропущена вага наростаючим підсумком враховуються в пам'яті приладу. Поточна вага дози і похибка дозування визначаються на табло перетворюючого пристрою. Подача продукту в вантажопідйомний пристрій дозатора здійснюється шнековим живильником через впускну воронку з секторної заслінкою. Управління дозатором місцеве, електропневматичне .

Перехід на тензометричну систему від рушійно-механічної забезпечує набагато менше зношування обладнання, спрощує ремонт обладнання, а також дозволяє більш точно відміряти чіткі дозування, щоб добитися стандартів ГОСТу, що було майже неможливо для рушійного механізму. Також головними плюсами тензометричного механізму даного дозатора є те, що він є доступним, на відміну від своїх аналогів має набагато простішу конструкцію з достатньо високою точністю .

Конкретна модернізація дозаторів може застосовуватися до наступних марок дозаторів: АД-50-МЕ, АД-50-ЗЕ, АД-50-РКМ, АД-50-РКЗ, ДН-500, ДН-1000, ДН-2000 та інших.