Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metoda / Metod_sam_IT_ta_tehnol_Internet_2010_ukr.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.03.2016
Размер:
891.9 Кб
Скачать

2.6 Тематика розрахункових завдань

1. Побудова Web-сторінки для заданої предметної області.

2. Подання онтологій в міжнародному стандарті OWL.

3. Семантичне анотування інформації.

4. Семантичне анотування складних Web-ресурсів.

5. Обробка онтологій: реалізація пошуку в онтології, зіставлення онтологій.

6. Побудова семантичних Web-сервісів.

7. Використання семантичних технологій подання знань у Web Mining.

2.7 Рейтингова оцінка з дисципліни

Вид заняття / контрольний захід

Ваговий коефіцієнт

Пз. №1

Пз. №2

лб. №1

КТ1

Пз. №3

лб. №2

КТ2

Пз. №4

лб. №3

КТ3

Пз. №5

лб. №4

КТ4

Пз. №6

лб. №5

КТ5

модуль

35

35

48

38

35

48

49

35

48

510

35

48

510

35

48

5-10

60100

2.8 Рекомендована література

2.8.1 Основна література

1.ДСТУ-3008-95 Документация, отчеты в сфере науки и техники. Структура и правила оформления.

2. Невлюдов І.Ш. Основи виробництва електронних апаратів: Підручник. Харків: Компанія СМІТ, 2005. 592 с.

3. Невлюдов І.Ш., Бережна М.А. Комп’ютерні технології автоматизованого виробництва: Навч. посібн. – Харків: ТОВ «Компанія СМІТ», 2007. 308 с.

4. Карпухін А.В., Бредіхін В.М., Міщеряков Ю.В. Основи Інтернет- технологій. Навч. посібн. – Харків: ТОВ «Компанія СМІТ», 2009. – 384с.

5. Методи та засоби Інтернет-технологій: Навч. Посібн./ В.В. Самсонов, А.Л. Єрохін. – Харків: Компания СМІТ, 2008. – 264с.

6. Згуровський М. Вступ до комп'ютерних інформаційних технологій.: Навч. посібн. МОНЦ, НТЦ, “КПИ”, 2000. – 250с.

2.8.2 Додаткова література:

7. Попов В. Практикум по Інтернет-технологиям: Учебный курс. – СПб.: Питер., 2002. – 480с.

8. Стауфер Т. Создание Web-страниц. – СПб.: Питер, 2003. – 448с.

9. Дунаєв С. Інтернет-технології. – Харків: ТОВ «Компанія СМІТ», 1997. – 288с.

10. Основы Web-технологий / П.Б. Храмцов, С.А. Брик, A.M. Русак, А.И. Сурин / Под. редакцией П.Б. Храмцова. – М.: ИНТУИТ.РУ "Интернет-Университет Информационных Технологий", 2003. – 512 с.

11. Михеева Е.В. Информационные технологии в профессиональной деятельности: Учебн.пособие для студентов. – М.: Издательский центр «Академия» – 2008г. – 384с.

12. Михеева Е.В. Практикумпо информационным технологиям в профессиональной деятельности: Учебн.пособие для студентов. – М.: Издательский центр «Академия» – 2005г. – 256с.

2.8.3 Методичне забезпечення

1. Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни ”Інформаційні технології та технології Інтернет“/Бережна М.А.– Харків: ХНУРЕ, 2010р. – 48 с.

2. Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни ”Інформаційні технології та технології Інтернет“/Бережна М.А.– Харків: ХНУРЕ, 2010р. – 48 с.

3. Бережна М.А.. Конспект лекцій з дисципліни „Інформаційні технології та технології Інтернет”/Бережна М.А.– Харків: ХНУРЕ, 2009р. – 480 с. (ел.)

4. Бережна М.А.. Комплект слайд-лекцій з дисципліни „Інформаційні технології та технології Інтернет”/Бережна М.А.– Харків: ХНУРЕ, 2009р. – 480 с. (ел.)

3 Характеристика підручників і навчальних посібників

[1] ДСТУ-3008-95 Документация, отчеты в сфере науки и техники. Структура и правила оформления.

[2] Невлюдов І.Ш. Основи виробництва електронних апаратів: Підручник. – Харків Компанія СМІТ, 2005. – 592 с.

У навчальному посібнику [3] надані основні комп’ютерні технології, які використовуються у виробництві радіоелектронних засобів. Викладені основні функціональні можливості та засоби CAD- систем, призначених для створення моделей твердих тіл у середовищі Microsoft Windows. Розглянуто сучасні методи тривимірного твердотільного моделювання механічних деталей на персональному комп'ютері. Посібник присвячений вирішенню конструктор-ських завдань за допомогою потужного та сучасного Wіndows-додатка – SolіdWorks. Рекомендується студентам денної та заочної форм навчання спеціальностей напряму "Радіоелектронні апарати".

У навчальному посібнику [4] викладаються основні концепції, покладені в основу при створенні Internet, основні принципи роботи Internet, а також правила і способи роботи в глобальній мережі, принципи використання різних послуг, доступних користувачеві в Internet.

Велика увага приділяється розгляданню стека протоколів TCP/IP. Докладно розглядаються всі рівні протоколів і їхня взаємодія в процесі передачі різних видів повідомлень між клієнтом і сервером. У навчальний посібник включена велика кількість ілюстрацій, що полегшують розуміння матеріалу, що викладається.

Метою навчального посібника [5] є формування у студентів систематич-ного і наукового підходу до методологій вибору засобів комп’ютерних інформаційних технологій на фізичному, математичному та семантичному рівнях і програмної реалізації алгоритмів розв’язання складних сучасних інженерних задач. Ставиться за мету на практиці вивчити застосовувані методи сучасних інформаційних технологій з ухилом на Internet-технології (обєктну модель документа DOM, технології HTML, DHTML, JavaScript, VBScript, CSS, основи XML).

Навчальний посібник [6] розглядає можливості та особливості різних інформаційних технологій. Центральне місце в книзі відведено вивченню можливостей Internet у сучасних інформаційних технологіях. Особлива увага приділяється детальному відпрацьовуванні практичних навичок користування засобами Internet та інформаційних технологій. Є практичним курсом основ сучасних інформаційно – комунікаційних технологій на базі IBM PC-сумісних персональних комп'ютерів. Розглядаються можливості й особливості різних комп'ютерних мереж, програмні компоненти інформаційно-комунікаційних технологій. Центральне місце в книзі відведено вивченню можливостей Internet, різних служб, програмних засобів підготовки графічних зображень для Web, методик створення мультимедійних презентацій і Web-сторінок. У книзі зроблений акцент на детальне відпрацьовування практичних навичок користування засобами Internet-технологій. У кожному розділі присутні дидактичні матеріали: практичні роботи, контрольні запитання і завдання для самостійної роботи.

Навчальний посібник [7] є практичним курсом по основах сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на базі IBM PC-сумісних персональних комп'ютерів. Розглядаються можливості й особливості різних комп'ютерних мереж, програмні компоненти інформаційно-комунікаційних технологій. Центральне місце в книзі відведено вивченню можливостей Internet, різних служб, програмних засобів підготовки графічних зображень для Web, методик створення мультимедійних презентацій і Web-сторінок. У книзі зроблений акцент на детальне відпрацьовування практичних навичок користування засобами Internet-технологій. У кожному розділі присутні дидактичні матеріали: практичні роботи, контрольні запитання і завдання для самостійної роботи.

Навчальний посібник [7] присвячений основам Web-технологій. У його рамках розглядаються мова гіпертекстової розмітки HTML, мова програмування динамічного контента JavaScript, специфікація розробки прикладного програмного забезпечення CGI і специфікація опису стилів подання інформації CSS.

Мета курсу – дати подання про основи Web-технологій і навчити студентів створювати й опубліковувати в мережі Internet свої власні статичні й динамічні Web-сайти. У посібнику описується концепція мереж Intranet ведучих фірм – виробників програмного забезпечення: Sun Microsystems, Netscape, Microsoft, Borlander.

Навчальний посібник [8] навчає створювати та публікувати сайти в Internet, використовуючи для цього не графічні редактори, що автоматизують процес створення Web-сторінок, а засоби мови XHTML, то це саме та книга, що вам необхідна. У ньому послідовно, починаючи з азів – термінології, інструментарію, необхідного програмного забезпечення, докладно розповідається про процес створення Web-сторінок. Велика увага в книзі приділяється сучасним технологіям побудови сайту, основам Web-дизайну, включенню до складу Web-сторінок звуку, відео й анімації, CGI- програмуванню й популярній мові написання скриптів JavaScript, графічним редакторам Macromedia Dreamweaver і Microsoft FrontPage. Книга буде корисна всім, хто хотів би навчитися створювати Web- сторінки з «нуля» і познайомитися із сучасними Web- технологіями.

У навчальному посібнику [9] вперше з достатньою повнотою описується концепція мереж Intranet провідних фірм – виробників програмного забезпечення: Sun Microsystems, Netscape, Microsoft, Borlander.

Надається опис мови програмування Java і численні приклади програм, переносність яких перевірена на різних платформах і в різних операційних середовищах: Windows XP, Windows NT,Unix. Для студентів і викладачів, адміністраторів мереж і баз даних, системних інтеграторів, розроблювачів інформаційних систем і технологій.

Навчальний посібник [10] є практичним курсом з основ сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на базі IBM PC-сумісних персональних комп'ютерів. Розглядаються можливості й особливості різних комп'ютерних мереж, програмні компоненти інформаційно-комунікаційних технологій. Центральне місце в книзі відведено вивченню можливостей Internet, різних служб, програмних засобів підготовки графічних зображень для Web, методик створення мультимедійних презентацій і Web-сторінок. У книзі зроблений акцент на детальне відпрацьовування практичних навичок користування засобами Internet – технологій. У кожному розділі присутні дидактичні матеріали: практичні роботи, контрольні запитання і завдання для самостійної роботи.

У навчальному посібнику [11] викладаються основи базових понять по сучасних інформаційних технологіях, а також можливості практичного застосування в професійній діяльності програм обробки графічної інформації (CorelDraw); програм сканування й розпізнавання інформації (FineReader); програм автоматичного перекладу текстів (Promt, Lingvo); бухгалтерських інформаційних систем на прикладі програми «1С: Підприємство»; комп'ютерних довідково-правових систем на прикладі «Консультант Плюс»; програм роботи в мережі Internet.

Практикум [12] призначений для набуття практичних навичок роботи з часто використовуваними в професійній діяльності прикладними програмами. Містить завдання з основних розділів навчального посібника [11], які мають докладні вказівки для виконання й зображеннями екрана відповідної програми для наочності. Для закріплення й перевірки отриманих навичок практикум містить додаткові завдання.

Також рекомендується використовувати електронний конспект лекцій за даною дисципліною, в якому окреслені основні мови і технології структурного та семантичного подання даних і знань в Web, методи обробки знань у вигляді онтологій, підходи до інтелектуального пошуку інформації в Internet.

Метою дисципліни є вивчення особливостей і можливостей інформаційних та Internet технологій, визначення меж використання цих технологій в радіоелектроніці. Особливу увагу приділено інформаційним технологіям у виробництві радіоелектронних засобів. Одна з основних цілей дисципліни – сформувати загальне уявлення про роль і характер інформаційних технологій в різних галузях виробництва. У лекціях викладено основні поняття і види забезпечення інформаційних технологій та інформаційних систем, основи мережевих технологій.

Основні матеріали, що необхідні під час вивчення даної дисципліни, є також в електронній бібліотеці кафедри ТАВР. Інші джерела корисні як додаткова інформація з окремих тем.

Соседние файлы в папке metoda