Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпоры и всякое такое / REVOLYuTsIYa_V_SShA.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
13.03.2016
Размер:
189.46 Кб
Скачать

Історичне значення.

В американських колоніях протягом 17 - 18 століть склалася своєрідна політична культура , громадяни якої змогли скинути монархічне правління . Враховуючи фактори географічної віддаленості , історичної своєрідності та інших , що закладають основу волелюбності американців , проаналізувавши розвиток конституційних ідей та документів в Америці 17 - 18 ст. ми встановили , що колоністи принесли в Новий Світ звичку укладати договори між собою , в яких були прописані необхідні закони гуртожитку. Договору були просякнуті релігійним світоглядом , юридичними формулювання , посиланнями на досягнення англійської політичної традиції , ідеями філософів Просвітництва , істориків і правознавців. Поступово колоністи сформували загальні принципи і структуру договору для всіх громадян - письмовій конституції , яка складалася з преамбули , перерахування законів , загальних для всіх громадян і биллей про права і свободи громадян. У преамбулі концентрувалися загальфілософські принципи розуміння громадянами що є держава , для чого воно створюється , що буде охороняти.

У загальному і цілому , конституційна система американських колоній була вже багато в чому розроблена протягом 17 в .

18 Століття стало часом великих змін для колоній Америки , часом складання єдиної нації , яка заявила про відділення від метрополії і утворила нову державу - сша.

Представницькі установи колоній , розвиваючись чисельно і політично , поступово вступили в низку тривалих конфліктів з губернаторами - ставлениками монархічної влади англійського короля . Колоністи спочатку домагалися для себе збереження тих же прав , що і для жителів метрополії (особливо представництва в парламенті) , потім економічної самостійності , потім захищали ті свободи, викладені в хартіях , які метрополія вирішила відібрати. Податки , що вводяться Англією для колоній Америки з середини 18 століття , бунти американців , відповідні силові заходи Англійського уряду призвели до радикалізації політичної культури колоній і безпосередньо до війни за незалежність.

Американці зосередилися на цілі - домогтися незалежності від метрополії і обговорювали механізми функціонування майбутньої держави .

Під час війни за незалежність 1775-1783 рр. були сформовані , прийняті і перевірені на практиці конституційні документи нової держави - відокремилися від метрополії штатів. Також під час війни почало функціонувати загальноамериканському національний уряд - Колоніальний Конгрес , якому підпорядковувалася колоніальна армія.

Відповідно до вказівок Конгресу , штати сформували нові уряди , оголосивши себе республіками , прийняли заяви про відмову від клятви вірності англійській короні , декларації прав . Для все штатів була прийнята Декларація незалежності ( 1776 , 4 липня) , що проголошувала цінності нової держави. Декларація спиралася на основні ідеї демократії - рівність природних прав людини , суспільний договір як джерела політичної влади , праві на повалення деспотіческ5ого уряду. У Декларації проголошувався суверенітет нової держави.

15 листопада 1777 Були видані Статті Конфедерації , в яких встановлювалися повноваження і органи влади Конфедерації . Життєва практика функціонування Статей Конфедерації підштовхнула політичну еліту до створення нового конституційного документа для нової держави. Ним стала , як відомо , Конституція 1787 року.

Декларація Незалежності і Статті Конфедерації разом сформували перший американський національний цивільний договір ( compact ) . Декларація Незалежності і Конституція Сполучених Штатів сформували другий національний цивільний договір ( compact ), чинний і понині. При цьому другий цивільний договір не замінив перший , але органічно розвинувся з нього.

Соседние файлы в папке шпоры и всякое такое