Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСАЧ 3 КУРС.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
13.03.2016
Размер:
973.36 Кб
Скачать

Висновки за першим розділом

Прямий маркетинг відображає тенденцію до все більшої цілеспрямованості та індивідуалізації маркетингу і сьогодні розвивається швидкими темпами.

Під прямим маркетингом розуміють усі форми звернення до клієнтів, спрямовані на встановлення діалогу, наприклад на питання і відповіді, на пропозиції та замовлення або на заклики. Директ-маркетинг представляє собою вид ринкової діяльності, в якій проявляється особливий інтерес до індивідуальних запитів споживача і його особистості.

Основними інструментами директ-маркетингу є особисті продажі, пряма поштова розсилка, маркетинг з використанням каталогів, телемаркетинг, телебачення та інші медіазасоби прямого відгуку, маркетинг з використанням кіосків і онлайнові канали. Прямий маркетинг надає широкі можливості, оскільки гнучкість кожного з його інструментів дозволяє варіювати і змінювати методи і форми звернень до клієнтів на різних етапах маркетингової кампанії.

Директ-маркетинг є ефективним способом залучення й утримання клієнтів і дозволяє вибудувати такі комунікації зі споживачами, коли продукт ідеально їм підходить і «сам себе продає».

Розділ II. Впровадження прямого маркетингу у діяльність компанії yves rocher

2.1 Історія та розвиток діяльності компанії Yves Rocher

У 1930 році, у французькому провінційному містечку Ля Гасійа народився Ів Роше – засновник однойменної компанії. На це його наштовхнули захоплення біологією, розповіді про рослини, тощо.

У 1959 році, у рідному Ля Гасійі були відкриті перші лабораторії з вивчення властивостей рослин і створені перші косметичні засоби Yves Rocher. У 1965 році Ів Роше написав свою власну «Зелену книгу краси», яка згодом була перекладена більш ніж на 20 мов світу.

Перший спеціалізований магазин косметики Yves Rocher відкривається в Парижі в 1969 році. Розвиток мережі Центрів Краси починається з 1973 року. Магазини та Центри краси Yves Rocher мають однаковий дизайн, в оформленні приміщень і продукції домінує зелений колір - це підкреслює природний склад косметики.

В 1985 компанія запустила першу гаму засобів для догляду за шкірою обличчя на основі рослинної ДНК. Через чотири роки Yves Rocher стала першою європейською компанією, яка відмовилася від проведення тестів на тваринах.[11](вики)

1991 рік ознаменувався створенням Фонду Ів Роше із захисту природи, з 2001 Фонд знаходиться під егідою Інституту Франції. А ще через рік компанія отримала премію довкілля в галузі промисловості (APAVE).

Продукцію компанії Ів Роше можна знайти в магазинах, спеціальних інститутах краси, здійснити покупку в інтернет-магазині, або оформити замовлення поштовим каталогом. Для постійних покупців компанія Ів Роше надає систему знижок, а також різні подарунки-бонуси: парфуми, біжутерію, красиві міні-набірчики та інші приємні сюрпризи.

Фраза Ів Роше «Природа - джерело краси» стала головним принципом компанії на нескінченні роки. У оснащених за останнім словом техніки лабораторіях працюють вчені. Їх завдання - забрати найкраще з самого центру рослин і застосовувати для збереження краси жінки.

Yves Rocher - компанія, що приділяє велику увагу екології. Її девіз - творити красу і щастя, реалізовуючи зобов'язання перед природою. Вже з 1989 року компанія не відчуває продукцію на тваринах, а застосовує інші методи. Компанія Yves Rocher перша з косметичних виробників завоювала потрійний сертифікат «Якість-Екологічність-Безпека».

Завдяки цим особливостям і зваженій збутовій стратегії, косметика Yves Rocher завоювала масу шанувальників на всій земній кулі. Слідом за Францією осягнулися ринки Північної Америки, Західної та Східної Європи, Північної Америки.

Yves Rocher сьогодні - це одна з найбільших французьких косметичних компаній, зі своїми заводами в Парижі, рідному Ля Гасійа, власними полями і плантаціями. Вже більше 50 років компанія виробляє велику кількість косметичних продуктів по догляду за обличчям, тілом, парфумерію і декоративну косметику. З 1994 року фірма Ів Роше прийшла і міцно зайняла місце на торговому ринку України, поступово заснувавши свої салони і магазини.

Косметика марки Ів Роше Yves Rocher зараз - це майже 1600 Центрів Краси в 88 державах світу, 30000000 відвідувачів, і надпопулярний каталог «Зелена книга краси», перекладений на 20 мов. В 2015 році компанія відзначила 55 років діяльності. Зараз продукція Yves Rocher налічує більше 700 найменувань: косметика для догляду за обличчям, тілом та волоссям.  антивікові засоби для догляду за шкірою, декоративна косметика, парфумерія, засоби для боротьби з целюлітом, лінія чоловічої косметики, засоби для захисту шкіри від сонця.  Вона не містить компонентів тваринного походження, не тестується на тваринах, що є безперечним плюсом компанії.