Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота 2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
327.17 Кб
Скачать

Національний університет цивільного захисту україни

КАФЕДРА ПОЖЕЖНОЇ І ТЕХНОГЕННОЇ БЕЗПЕКИ ОБ’ЄКТІВ ТА ТЕХНОЛОГІЙ

ПРОМИСЛОВА безпека СУЧАСНИХ ВИРОБНИЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи

Для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня

“спеціаліст” у галузі знань 0513 "Хімічна технологія та інженерія" за спеціальністю 7.05130106 "Природоохоронні хімічні технології"

Харків 2014

Друкується за рішенням кафедри пожежної і техногенної безпеки об’ктів та технологій

Протокол від

Укладачі: О.П .Михайлюк, Н.І Коровнікова

Рецензенти: Ю.В. Луценко, заступник начальника кафедри профілактики надзвичайних ситуацій у населених пунктах, кандидат технічних наук.

Промислова безпека сучасних виробничих технологій: Методичні вказівки до виконання курсової роботи для курсантів, студентів та слухачів освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст” у галузі знань 0513 "Хімічна технологія та інженерія" за спеціальністю 7.05130106 "Природоохоронні хімічні технології" /Укладачі: О.П .Михайлюк, Н.І.Коровнікова – Харків: НУЦЗУ, 2014. – с.

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни „Промислова безпека сучасних виробничих технологій" для курсантів, студентів та слухачів освітньо-кваліфікаційного рівня “спеціаліст” у галузі знань 0513 "Хімічна технологія та інженерія" за спеціальністю 7.05130106 "Природоохоронні хімічні технології" розраховані для самостійного вибору та виконання завдання до курсової роботи. В методичних вказівках надані основні вимоги до виконання курсової роботи, порядок вибору завдання та основні рекомендації до виконання курсової роботи.

@ НУЦЗУ 2014

ЗМІСТ

Вступ

4

1.

Вибір завдання та порядок розробки і захисту курсової роботи

5

2.

Особливості структури курсової роботи

8

2.1.

2.2.

Зміст курсової роботи

2.2. Методика виконання окремих розділів курсової роботи

8

9

3.

Завдання для курсової роботи

15

Література

23

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4

24

27

28

31

Вступ

Курсова робота (КР) є самостійною роботою курсанта, студента, слухача вищого навчального закладу з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів “спеціаліст” за спеціальністю 7.05130106 "Природоохоронні хімічні технології". Курсова робота виконується з метою закріплення, поглиблення та узагальнення знань, отриманих курсантами, студентами та слухачами під час вивчення дисципліни „Промислова безпека сучасних виробничих технологій", а також практичного застосування цих знань до комплексного розв'язання конкретної інженерної задачі щодо забезпечення техногенної безпеки об’єктів.

Метою КР є розвиток самостійності і професійних навичок курсантів, студентів та слухачів, закріплення отриманих ними знань з дисципліни „Промислова безпека сучасних виробничих технологій" в галузі забезпечення пожежної і техногенної безпеки об'єктів, виробництв та технологій.

Під час виконання курсової роботи курсанти, студенти та слухачі також набувають навичок щодо оцінки рівня небезпеки хімічно-небезпечного об’єкта, яка є основною складовою при визначенні ризику на об’єкті підвищеної небезпеки (ОПН) під час розробки декларації безпеки та складовою аналітичної частини Плану локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій (ПЛАС) на потенційно небезпечних об’єктах (ПНО) відповідно до вимог законодавчих і нормативних актів.

Знання, що отримані під час виконання курсової роботи, можуть бути корисними при виконанні дипломного проекту, магістерської роботи.

Виконуючи КР, курсанти, студенти, слухачі повинні:

- кваліфіковано вирішувати технічні задачі по забезпеченню пожежної і техногенної безпеки об'єктів народного господарства;

- навчитися виконувати розрахунки, аналізувати і розробляти технологічні документи, складати пояснювальні записки;

- оволодіти сучасними методами розрахунків, в тому числі із застосуванням ЕОМ;

- навчитися користуватися державними і галузевими стандартами, нормативно-технічною і довідковою літературою.