Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_информ_13.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
12.03.2016
Размер:
2.19 Mб
Скачать

Оформлення звіту

1. Продемонструвати виконану роботу викладачу.

2. Створити власну презентацію на довільну тематику, яка складається з 5 слайдів та може містити графічні об'єкти.

  • Створену презентацію представити на зовнішньому носії.

Практична робота №8

Тема: Створення мультимедіа за допомогою програми Mover Maker.

Мета: Розвивати навички монтувати відеофільми з окремих файлів, різного типу: графічних, звукових, текстових і інших; формувати вміння присвоювати різні ефекти, зберігати проекти у форматі відеофільмів, для подальшого відтворення, редагувати готовий відеофільм

Теоретична частина

Мультимедіа - пристрої, що дозволяють представляти інформацію в аудіо і відео вигляді.

Мультимедійні програми - програмні засоби, що дозволяють обробляти аудіо і відеоінформацію.

Зовнішній вид вікна програми Movіe Maker відображено на рисунку 8.1.

Рисунок 8.1 Вікно програми Movіe Maker

Область, в якій створюються і монтуються проекти, відображається у двох видах: на розкадруванні і на шкалі часу. У процесі створення фільму можна переключатися між цими двома видами.

Розкадровка

Розкадровка є видом за умовчанням в програмі Windows Movie Maker. Розкадрування можна використовувати для перегляду та зміни послідовності кліпів проекту. Крім того, в цьому вигляді можна переглянути всі додані відеоефекти і відеопереходи.

Шкала часу.

Шкала часу дозволяє переглядати і змінювати часові параметри кліпів проекту. За допомогою кнопок на шкалі часу можна виконувати такі операції, як зміна виду проекту, збільшення або зменшення деталей проекту, запис коментаря або настройка рівня звуку. Щоб вирізати небажані частини кліпу, використовуйте маркери монтажу, які відображаються при виборі кліпу. Проект визначає всі кліпи, які відображаються на шкалі часу.

Відео.

Відеодоріжки дозволяють дізнатися, які відеокліпи, зображення або назви були додані в проект. Можна розгорнути відеодоріжку, щоб відобразити відповідний звуковий супровід відео, а також всі додані відеопереходи. Якщо додати відеоефекти в зображення, відео або назву, на кліпах з'явиться маленький значок, який вказує на те, що в цей кліп доданий відеоефект.

Аудіо.

Звукова доріжка дозволяє переглянути звук, який включений в усі відеокліпи, які додані у проект. Як і доріжка переходу, звукова доріжка відображається тільки в тому випадку, якщо розгорнута відеодоріжка.

Завдання 1.

1.1 Запустіть Windows Movie Maker, використовуючи команду. Пуск/Програми/Windows Movie Maker.

1.2 Перевірте меню Вид, активними є (встановлені прапорці) пункти Панель інструментів, рядок стану, Панель завдань.

  • Розгляньте в лівій частині вікна Панель завдань та визначте, які завдання Windows Movie Maker дозволяє виконувати.

  • На панелі завдань виберіть пункт Імпорт зображень. Виберіть зовнішній носій флешку та знайдіть на ній фотографії, або створіть у власній папці папку з ім'ям Мои фотки. В Інтернеті знайдіть картинки або фотографії на певну тематику та скопіруйте у папку Мои фотки.

  • Оберіть 3 - 5 графічних файлів, утримуючи кнопку CTRL, і клацніть кнопку Імпорт.

  • У центральній частині вікна на панелі Збірник ви бачите ваші вибрані графічні файли. Перенесіть їх послідовно один за іншим в нижню частину екрану у вікна розкадровки.

  • Додайте ефекти рисунку. Для цього в меню Сервіс/Відеоефекти, перегляньте відеоефекти і виберіть будь-яку, що сподобалася. Перенесіть його на 1 кадр. У правій частині вікна розташовується плеєр, натисніть кнопку → (Відтворення). Перегляньте ефект в плеєрі. Аналогічно застосуйте ефекти наступним кадрам відеофільму.

  • Між кадрами можна встановити ефекти переходів. Для цього в меню Сервіс/Відеопрехід у центральній частині вікна розгляньте приклади відеопереходів. Виберіть довільний, перенесіть в нижню частину екрану на розкадрування і встановіть між двома сусідніми кадрами. Аналогічно встановіть відеопереходи для інших кадрів фільму.

  • Перегляньте результат монтажу в плеєрі. Є можливість попереднього перегляду фільму на весь екран. Для цього слід виконати команду Вид/На весь екран.

  • Додайте титульний кадр і фінальний кадр фільму. Для цього: На панелі задач оберіть пункт Створення назв і титрів. Оберіть пункт Додати назву на початку фільму. Введіть назву фільму. Змініть анімацію тексту, його шрифт і колір. Поекспериментуйте, переглядаючи попередній результат у вікні плеєра. Застосуйте вибрані властивості, клацнувши по кнопці Готово, додати назву у фільм.

  • Створіть тітри в кінці фільму. Виконуйте операції самостійно, аналогічно п. 1.10.

  • Додайте звуковий супровід до фільму. Для цього з Інтернету скачайте улюблену мелодію у власну папку. На панелі завдань оберіть пункт Імпорт звуки і музики. Обираємо місцезнаходження звукової інформації. Перенесіть звуковий файл на розкадрування. Звуковий файл виявився довшим фільму, необхідно відрізати зайве, для цього підведіть покажчик миші до крайнього правого положення звуковий стрічки і утримуючи перемістить до потрібного місця (покажчик приймає вигляд подвійної червоної стрілки).

  • Збережіть створений проект у вигляді фільму під своїм прізвищем. Для цього виконайте команду Файл/Зберегти файл фільму/Мій комп'ютер Далі введіть ім'я файлу — виберіть свою папку, використовуючи кнопку Огляд/Далі/Встановіть прапорець у пункті - Відтворити фільм після натискання кнопки готово. Натисніть кнопку Готово. Почекайте трохи, фільм зберігається у відеоформаті.

  • Продемонструйте готовий відеофільм викладачу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]