Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

1

.doc
Скачиваний:
308
Добавлен:
11.03.2016
Размер:
2.04 Mб
Скачать

+Вторинна аменорея

1995. В гiнекологiчне вiддiлення поступила жiнка 46-ти рокiв iз скаргами на бiль в низу живота справа, в попереку i крижах, закрепи. Пiд час бiмануального дослiдження: матка збiльшена вiдповiдно 10 тижням вагiтностi, з нерiвною поверхнею, нерухома. В аспiратi з порожнини матки є атиповi клiтини. Який дiагноз можна встановити?

+Рак тiла матки

1996. У породiллi 24-х рокiв пiсляпологовий перiод, 4-а доба. Пологи вiдбулися першi, своєчаснi, без ускладнень. Загальний стан породiллi задовiльний. Температура тiла 36, 6oC. Ps- 78/хв, ритмiчний. Молочнi залози в станi нагрубання. Дно матки на 2 см нижче пупка. Матка в нормотонусi, безболiсна. Лохiї кров’янистi, помiрнi. Випорожнення, сечовидiлення в нормi. Яке лiкування доцiльно призначити?

+Утеротонiчнi препарати

1997. Дiвчинка 14-ти рокiв з метою схуднути вiдмовлялася вживати їжу, iнколи пiсля їди викликала у себе блювання чи вживала проносне. Надмiрно дратiвлива, експлозивна, схильна до iстеричних реакцiй. Мають мiсце вираженi шлунково-кишковi розлади, аменорея. Визначте психiчний розлад:

+Психiчна анорексiя

1998. Хворий 32-х рокiв поступив до протитуберкульозного диспансеру у зв’язку з виявленими на флюорографiї змiнами: у S1 правої легенi вiдмiчається тiнь дiаметром до 1 см, слабкої iнтенсивностi з нечiткими контурами. На томограмi у центрi тiнi визначається деструкцiя. У харкотиннi виявлено МБТ. Хворому встановлено дiагноз вогнищевого туберкульозу. Яким фазам туберкульозного процесу вiдповiдають виявленi змiни?

+Iнфiльтрацiї та розпаду

1999. Хвору 47-ми рокiв турбує пухлиноподiбне утворення на переднiй поверхнi шиї, вiдмiчає прогресивне збiльшення утворення. Об’єктивно: в правiй частцi щитоподiбної залози вiдмiчається утвiр дiаметром близько 4 см з гладенькою поверхнею, рухомий, пiдвищеної щiльностi. Незначно вираженiсимптоми тиреотоксикозу. Який iз додаткових методiв обстеження є найбiльш iнформативним для уточнення дiагнозу?

+Пункцiйна бiопсiя

2000. У структурi населення регiону питома вага осiб вiком вiд 0 до 14 рокiв - 25%, питома вага осiб вiд 50 рокiв i старше - 30%. Яке поняття найбiльш точно характеризує цю демографiчну ситуацiю?

+Регресивний тип вiкової структури населення

90