Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
74.53 Кб
Скачать

Національний університет біоресурсів і природокористування україни

ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

«ІРПІНСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ КОЛЕДЖ»

ЗВІТ

ПРО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ ПРАКТИКИ

студентом групи

________________________________________________

(прізвище, ім 'я, по-батькові)

База практики_____________________________________________

Освітньо-кваліфікаційний рівень_____________________________

(молодший спеціаліст, бакалавр)

Керівник практики:

від бази практики:

_________________________________________ _______________

(ПІБ, посада, організація) (підпис)

М.П.

від коледжу:

__________________________________________ _______________

(ПІБ, посада) (підпис)

Звіт захищений з оцінкою

______________________

(прописом)

Ірпінь – 2015р.

ЗМІСТ

Вступ 3

Розділ 2. Бухгалтерський облік та звітність підприємства 7

2.1. Облік основних засобів і нематеріальних активів 7

2.2. Облік виробничих запасів 10

2.3 Грошові кошти в касі та на рахунках у банках 12

2.4. Формування та облік власного капіталу 14

2.5. Зобов’язання і розрахункові операції 16

2.7. Витрати виробництва продукції ( робіт послуг ) витрати за видами діяльності 20

2.8. Готова продукція та її реалізація 22

2.9. Доходи та фінансові результати діяльності підприємства 23

2.10. Фінансова звітність 25

Розділ 3. Економічний аналіз 26

Список використаної літератури.

Додатки.

Вступ

Проходячи практику на державному підприємстві «Київське лісове господарство», Я закріпила теоретичні знання, оволоділа сучасними методами та формами організації обліку, зовнішнього і внутрішнього аудиту, сформувалися на базі одержаних у вищому навчальному закладі знання, професійні навички та вміння, необхідні для прийняття рішень, здобула потреби систематичного поповнення знань та їх творчого застосування в практичній діяльності, набула досвіду самостійної роботи за обраною спеціальністю.

Також на виробничій практиці, я ознайомилась з діяльністю суб'єктів господарювання, його структурою, технологією, основними функціями виробничих та управлінських підрозділів, фінансово-господарською діяльністю та організацією облікового процесу (побудова облікового апарату, форми бухгалтерського обліку, первинний облік та документообіг, взаємозв’язок аналітичного та синтетичного обліку, застосування інформаційних систем і технологій в обліковій роботі).

Здобула навичок самостійної практичної діяльності з обраної спеціальності; самостійно виконувала завдання керівника практики з відповідних питань; отримала нові знання, уміння і навички під час виконання конкретних практичних завдань на штатних посадах; закріпила теоретичні знання, отримані під час вивчення курсів «Фінансовий облік», «Економічний аналіз», «Податкова система», «Інформаційні системи та технології в обліку», «Контроль і ревізія», «Фінанси підприємства»; здобула навички самостійної роботи зі спеціальною літературою, законодавчими та нормативними актами; отримала досвід практичної виробничої діяльності зі спеціальності.

Вивчала нормативні документи, що регламентують ведення бухгалтерського обліку і складання звітності підприємства; збирала статистичні дані, первинні документи, облікові регістри, форми фінансової звітності; опрацьовувала отриманий практичний матеріал для написання звіту.

Розділ 1. Організаційно-економічна характеристика підприємства, його галузеві особливості, основні економічні показники фінансово-господарської діяльності

Державне підприємство "Київське лісове господарство" організоване в 1930 році і розташоване в центральній частині Київської області. В послідуючі роки підприємство неодноразово зазнавало територіальних і структурних змін.

Остання зміна назви підприємства здійснена наказом Державного Комітету лісового господарства від 12.01.2005 р. №5.

Підприємство створене з метою ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання та відтворення лісів а також охорони, відтворення та раціонального використання державного мисливського фонду на території мисливських угідь, наданих у користування підприємству.

Основними напрямами діяльності підприємства є: проведення заходів з відновлення лісів, підвищення їх продуктивності, створення насаджень із швидкоростучих і технічно цінних порід; здійснення заходів із заміни малоцінних низькопродуктивних насаджень на високопродуктивні заліснення малопродуктивних земель; організація лісонасіннєвої справи і лісових розсадників; збереження та посилення захисних властивостей лісів, лісонасаджень, що виконують захисні, водоохоронні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі та рекреаційні функції; поліпшення стану та підвищення продуктивності лісів; охорона лісів і захисних лісонасаджень від незаконних порубів, пошкоджень, самовільного сінокосіння, випасання худоби в заборонених місцях та інших лісопорушень, притягнення до адміністративної відповідальності лісопорушників та стягнення з них збитків відповідно до чинного законодавства; охорона лісів і захисних лісонасаджень від пожеж, здійснення протипожежних заходів, захист лісів від хвороб та шкідників; популяризація серед населення значення збереження і правильного використання лісів і лісозахисних насаджень, залучення громадськості до справи відтворення та охорони лісів. [1]

Підприємство є юридичною особою, веде самостійний баланс, має розрахунковий, валютний та інший рахунки в установах банків та печатку зі своїм найменуванням.

Майно лісгоспу становлять основні фонди та оборотні засоби, а також інші матеріальні цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі.

Майно підприємства є державною власністю і закріплюється за ним на праві господарського відання.

Державне підприємство «Київське лісове господарство» здійснює володіння, користування землею та іншими природними ресурсами відповідно до мети своєї діяльності та чинного законодавства України.

В своїй діяльності ДП «Київський лісгосп» керується Статутом, затвердженим наказом Державного комітету лісового господарства України від 16.11.2007 року № 697 з внесеними змінами та доповненнями.

Лісовий фонд державного підприємства "Київське лісове господарство" знаходиться в основному у зеленій зоні м. Києва і займає 27723 га, з них вкриті лісовою рослинністю 24311 га. Лісові культури займають 14603 га або 52% вкритих лісом земель.

За рослинними умовами ліси підприємства розміщені частково у південному Поліссі та північній частині лісостепу на території шістьох адміністративних районів, які розташовані діаметрально по відношенню м. Києва в межах якого також є 90 га лісових земель.

Із загальної площі лісів підприємства 3205,5 га віднесені до природно-заповідного фонду, а 196 га представлені лісопарковою частиною зелених зон. Своїм розташуванням визначаються першочергові функції лісів – рекреаційні, санітарно-оздоровчі та естетичні. Поряд з цим ці ліси піддаються великому антропогенному навантаженню.

У користуванні Державного підприємства „Київське лісове господарство” станом на 01.10.2013 року знаходиться 27723 гектарів земель лісового фонду та створено такі невідокремлені виробничі підрозділи:

  1. Семиполківське лісництво – 4153 га.

Київська обл., Броварський район, с.Семиполки, вул.Гайова, 1.

  1. Васильківське лісництво – 2699 га.

Київська обл., Васильківський район, с.Калинівка, вул.О.Кошевого, 46.

  1. Обухівське лісництво – 5256 га.

Київська обл., м.Обухів, вул.Б.Хмельницького, 24.

  1. Козинське лісництво – 4310 га.

Київська обл., Обухівський район, с.Козин, вул.Шевченка, 3.

  1. Приміське лісництво – 3248 га.

Київська обл., Києво-Святошинський район, с.Стоянка, вул.Лісна, 15.

  1. Ірпінське лісництво – 3998 га.

Київська обл., м.Ірпінь, пер.Гайдара, 10.

  1. Плахтянське лісництво – 4040 га.

Київська обл., с.Плахтянка, вул.Жовтнева, 149

Також в складі підприємства існують два невідокремлені виробничі цехи:

  1. Козинський лісозаготівельний цех

Київська обл., Обухівський район, с.Козин, вул.Шевченка, 3

  1. Лісозаготівельний цех [2]