Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прочитати.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
160.55 Кб
Скачать

6.2 Короткий опис стенду і принцип його роботи

Поставлена задача вирішується тим, що стенд для обкатки двигуна внутрішнього згоряння,містить підставу, навантажувальний і сполучне пристрій, поздовжні направляючі, закріплені на підставі, раму, встановлену на поздовжніх направляючих з можливістю переміщення і фіксування, ложементи для розміщення двигуна, згідно винаходу має поперечні напрямні тастійки, причому рама виконана у вигляді автономних балок, поперечні напрямні закріплені на балках, а стійки встановлені на поперечних направляючих зможливістю переміщення і фіксації. Крім того,ложементи закріплені на стійках з можливістю переміщення по вертикалі і фіксування в обраному положенні. Сполучне пристрій виконаний у вигляді зовнішнього циліндра, внутрішнього циліндра і вала з зачіпляються зубами для з'єднання з валом двигуна. Зовнішній циліндр скріплений з навантажувальним пристроєм. Внутрішній циліндр з'єднаний із зовнішнім циліндром за допомогою перший шліцьового з'єднання. Вал з'єднаний з внутрішнім циліндром за допомогою другий шліцьового з'єднання. На зовнішньому і внутрішньому циліндрах встановлені фіксатори. На внутрішньому циліндрі і на валу утворені виїмки для розміщення фіксаторів. Поперечні направляючі і стійки, встановлені на поперечних направляючих з можливістю переміщення і фіксування, а також розміщення ложементів на стійках забезпечують можливість плавкого регулювання відстані між Ложементи в поперечному напрямку в широкому діапазоні відповідно до розташування опор випробовуваного двигуна, а також забезпечують можливість переміщення двигуна в напрямі, перпендикулярному осі валу двигуна. Виконанням рами у вигляді автономних балок з розміщенням на них поперечних направляючих забезпечена можливістю зміни довжини рами і відстані між Ложементи в поздовжньому напрямку у відповідності з розташуванням опор випробуваного двигуна. Закріпленням ложементів на стійках з можливістю переміщення по вертикалі і фіксування в обраному положенні забезпечена можливість регулювання положення ложементівпо вертикалі і, відповідно, можливістю розміщення двигуна на різній висоті. Таким чином, передбачені широкі діапазони плавного регулювання положення ложементів в поздовжньому, поперечному і вертикальному напрямках забезпечують можливість кріплення і обкатки інших механізмів, наприклад, коробки передач,ведучого моста автомобіля, роздавальної коробки. Сполучений пристрій, виконаний у вигляді телескопически з'єднаних між собою зовнішнього циліндра, внутрішнього циліндра і вала з зачіпляються зубами, дозволяє прискорити і полегшити з'єднання і роз'єднання валу двигуна з навантажувальним пристроєм, що забезпечує експлуатацію стенду.

Стенд працює таким чином:

Передобкаткой двигуна внутрішнього згоряння встановлюють ложементи вагітною, відповідному розташуванню опоробкативаемого типорозміру двигуна внутрішнього згоряння те щоб за умови встановлення двигуна на ложементи осі обертанняхраповика двигуна внутрішнього згоряння валунагрузочного устрою збіглися. І тому поперечні балкисалазок переміщають по подовжнім котрі спрямовують і кріплятькрепежними болтами. Стойки переміщають по поперечним котрі спрямовують і кріплятькрепежними болтами.Вращением гвинтів встановлюють ложементи на необхідної висоті.Обкативаемий двигун внутрішнього згоряння встановлюють на ложементи і кріплять притискними болтами. Вал і внутрішній циліндр з'єднувального устрою висувають за першим й другомушлицевим сполуки до зачеплення зубів зхраповиком двигуна. У цьому центрування становища з'єднувального пристрої і зубів щодо осіхраповика виробляєтьсяцентрирующим конусом. У час зачеплення зубів зхраповиком фіксатори западають в виїмки під впливом пружин, що запобігає осьове усунення валу і вихід зубів зі зачеплення зхраповиком. У стані виробляють обкатку і випробування двигуна внутрішнього згоряння.

Після закінчення обкатування виводять фіксатори з вилучень згинанням пружин. Вал з'єднувального устроювдвигают у внутрішній циліндр, виводять у своїй зуби зі зачеплення зхраповиком, а внутрішній циліндрвдвигают в зовнішній циліндр. Післяоткрепленияприжимних болтів обкатаного двигун знімають.

.

6.3 Розрахунок маси рами стенда для обкатування двигунів внутрішнього згоряння

Рама стенда є зварної конструкцією і складається з різноманітних складових елементів, масу яких знаходитимемо окремо:

1) Балка поперечна (швелер № 14), 3 штуки:

m1 = 1,070·3·12,3 = 39,483 кг

2) Балка поздовжня (швелер № 16), 2 штуки:

m2 = 3,740·2·14,2 = 106,216 кг

3) Плита:

m3 = 0,830·0,860·0,015 ·7800 =83,515 кг

4) Опертя передня:

m4 = 0,322·0,860·0,015·7800 = 32,399 кг

5) Опертя задня:

m5 = 0,200·0,860·0,015·7800 = 20,124 кг

Загальна маса рами дорівнює

m = m1 + m2 + m3 + m4 + m5, (6.1)

m = 39,483 + 106,216 + 83,515 + 32,399 + 20,124 = 282 кг

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]