Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЕРШЕ УРОЧИСТЕ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ВРУ.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
38.23 Кб
Скачать

Урочисте засідання вру

ГОЛОВУЮЧИЙ (БТТ). Доброго ранку, шановні депутати України, гості Верховної Ради! Шановні новообрані народні депутати, дозвольте від імені Верховної Ради п’ятого скликання і всіх присутніх в залі привітати вас із обранням народними депутатами, побажати плідної роботи у єдиному законодавчому органі держави – вищому представницькому органі українського народу.

Відповідно до статті 79 Конституції України перед вступом на посаду народні депутати України мають скласти присягу перед Верховною Радою України. На урочисте засідання з нагоди складання присяги прибули Прем'єр-міністр України Авраменко Аліна Юріївна і члени Кабінету Міністрів. Тут присутні колишні керівники держави та голови Верховної Ради України, колишні керівники уряду, депутати минулих скликань, керівництво Центральної виборчої комісії, голова та судді Конституційного Суду, керівництво Верховного Суду та Вищого адміністративного суду, Генеральний прокурор, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, голова Рахункової палати, голови обласних рад, присутні також представники дипломатичного корпусу, релігійних конфесій, засобів масової інформації.

Відповідно до Конституції України запрошую на трибуну найстаршого за віком новообраного народного депутата України, Садову Тетяну Ігорівну для зачитання тексту присяги.

Для складання присяги прошу народних депутатів встати.

 САДОВА Т.І. Присяга: „Присягаю на вірність України. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників”.

(ГІМН)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ. Спасибі, Тетяна Ігорівно, сідайте, будь ласка.

Шановні народні депутати! Для церемонії підписання народними депутатами України тексту присяги за пропозицією Підготовчої депутатської групи відводиться дві години. Акт підписання кожним народним депутатом присяги відбувається в кулуарах третього поверху. Після підписання тексту присяги ви здаєте його на другому поверсі біля столів реєстрації, отримуєте картки для голосування і реєструєтеся для участі у першому пленарному засіданні Верховної Ради 7 скликання, яке розпочнеться незабаром у цьому залі.

Підготовча депутатська група під час перерви узагальнить результати складання присяги і доповість вам перед відкриттям першого пленарного засідання. Урочисте засідання з нагоди складення присяги народними депутатами України оголошую закритим.

Перше пленарне засідання (після урочистого)

ГОЛОВУЮЧИЙ (ПОО). Доброго дня, шановні народні депутати і гості Верховної Ради! Шановні колеги! За результатами позачергових виборів до Верховної Ради України, що відбулися 28 жовтня 2012 року, Центральна виборча комісія зареєструвала 450 народних депутатів України.

Склавши присягу, вступили на посаду народного депутата України і зареєстровані для участі в першому засіданні Верховної Ради України 449 народних депутатів. Таким чином Верховна Рада України сьомого скликання є повноважною і може приступити до здійснення своїх конституційних повноважень.

Верховна Рада України шостого скликання припиняє свої повноваження. Відповідно до статті 82 Конституції України запрошую найстаршого за віком новообраного народного депутата України, Садову Тетяну Ігорівну піднятись на трибуну і відкрити перше пленарне засідання Верховної Ради України сьомого скликання.

САДОВА Т.І. Перше пленарне засідання Верховної Ради України, обраної 28 жовтня 2012 року, оголошую відкритим. (Присяга)

(Л у н а є Г і м н У к р а ї н и)

Запрошую усіх народних депутатів скріпити присягу своїми підписами під текстом.

Відповідно до статті 15 Регламенту Верховної Ради України визначено, що до сформування Тимчасової президії першої сесії засідання Верховної Ради України веде голова Підготовчої депутатської групи.

Запрошується голова Підготовчої депутатської групи – народний депутат, голова Всеукраїнського об’єднання свобода Перестюк Олександр Олександрович.

ПОО (ГОЛОВУЮЧИЙ). Відповідно до статті 18 Регламенту Верховної Ради України Тимчасова президія першої сесії складається з 5 народних депутатів. До її складу входять: голова Підготовчої депутатської групи та по одному представнику від кожної із чотирьох політичних, за результатами виборів народних депутатів, які отримали найбільшу кількість депутатських мандатів. Партії визначилися щодо своїх представників у складі Тимчасової президії сесії, про що поінформували Підготовчу депутатську групу. На основі цих пропозицій Підготовча депутатська група вносить відповідний проект постанови щодо складу Тимчасової президії першої сесії, який є у вас на руках.

Слово з цього питання від Підготовчої депутатської групи має народний депутат України Пузіковій Юлії Сергіївні. Прошу.

«Шановний Олександра Олександрович, шановні колеги. На пропозицію Підготовчої депутатської групи на ваш розгляд винесено проект Постанови Верховної Ради, реєстраційний номер 1001, в якому пропонується одноразове відхилення від процедури, визначеної статтею 18 Регламенту Верховної Ради України, згідно з яким до складу Тимчасової президії першої сесії Верховної Ради України ввійдуть представники всіх політичних партій, виборчих блоків політичних партій, які обрані до парламенту.

Персонально: Перестюк Олександр Олександрович - голова Підготовчої депутатської групи, представник від ВО «Свобода»; Доновський Дмитро Ігорович- від партії Ярослава Мудрого, Ковтун Анастасія Сергіївна – від партії «Батьківщина»,Суп Євген Юрійович – від Комуністичної партії України; Тимошенко Михайло Олександрович – від партії Віталія Кличка УДАР (О п л е с к и).

Дякую за увагу, прошу підтримати проект постанови. »

ГОЛОВУЮЧИЙ. Немає заперечень? Немає. Якщо немає, прошу поставити проект постанови на голосування. Рішення прийнято. Запрошую членів Тимчасової президії зайняти свої робочі місця і приступити до виконання своїх обов'язків. Шановні колеги, продовжуємо засідання. Першим вести засідання першої сесії члени президії доручили Перестюку Олександру Олександровичу.

ПОО (ГОЛОВУЮЧИЙ) Перелік питань, які належить нам розглянути на період до формування складу комітетів Верховної Ради 7 скликання визначені статтею 16 регламенту Верховної Ради.

Переходимо до розгляду питань порядку денного. Слово для заяви надається Прем’єр-міністру України Авраменко Аліні Юрівній.