Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krim_vikon.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
279.55 Кб
Скачать

Завдання

 

1. Л. було засуджено за ч. 1 ст. 140 КК України до позбавлення права займатися діяльністю, пов’язаною з наданням медичних послуг, строком на чотири роки. Після набрання вироком законної сили, суд надіслав копію вироку разом з розпорядженням про його виконання до кримінально-виконавчої інспекції.

Які першочергові дії на виконання вироку повинен здійснити працівник кримінально-виконавчої інспекції?

 

2. С. було засуджено за ч. 1 ст. 212 КК України до позбавлення права займатися підприємницькою діяльністю строком на три роки.

Які органи та яким чином повинні здійснювати контроль за діяльністю засудженого?

 

3. Г. було засуджено за ч. 2 ст. 191 КК України до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з розпорядженням майном, строком на три роки.

Як після відбування основного покарання адміністрація кримінально-виконавчої установи повинна забезпечити подальше виконання додаткового покарання?

 

4. П. було засуджено за ч. 2 ст. 139 КК України на три роки позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з наданням медичних послуг, строком на три роки. Під час відбування основного покарання адміністрація кримінально-виконавчої установи призначила П. на посаду помічника лікаря в лікувальному закладі кримінально-виконавчої установи.

Чи правомірні дії адміністрації кримінально-виконавчої установи?

 

5. Д. було засуджено за ч. 1 ст. 286 КК України до штрафу в розмірі 850 грн. з позбавленням права керування транспортним засобом строком на два роки. Під час виконання додаткового покарання від органів ДАІ надійшла довідка про порушення Д. заборони керування транспортним засобом.

Як повинна діяти кримінально-виконавча інспекція після отримання письмової довідки про порушення засудженим вимог вироку?

 

 

6. Ю. було засуджено за ч. 1 ст. 172 КК України до позбавлення права обіймати посади, пов’язані з вчиненням організаційно-розпорядчих обов’язків, строком на два роки. Під час відвідування підприємства, на якому працює Ю., працівник кримінально-виконавчої інспекції з’ясував, що Ю. Про-довжує обіймати посаду, у зв’язку з якою ним було вчинено злочин.

Яким чином кримінально-виконавча інспекція повинна відреагувати на порушення вимог вироку?

 

7. К. та А. було засуджено за ст. 251 КК України. К. було призначено покарання у виді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з наданням ветеринарних послуг, строком на два роки; А. було призначено покарання у виді позбавлення права займатися діяльністю, пов’язаною з наданням ветеринарних послуг, строком на три роки. Після відбування К. двох років позбавлення волі його було умовно-достроково звільнено судом від відбування позбавлення волі та позбавлення права займатися діяльністю, пов’язаною з наданням ветеринарних послуг. А. також було умовно-достроково звільнено судом від відбування покарання у виді позбавлення права займатися діяльністю, пов’язаною з наданням ветеринарних послуг.

Чи правомірні дії суду?

 

8. З. було засуджено за ч. 1 ст. 273 КК України до двох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з забезпеченням безпеки на вибухонебезпечних підприємствах та у вибухонебезпечних цехах, строком на три роки. Після відбування основного покарання засудженого було взято на облік кримінально-виконавчою інспекцією. Строк відбування основного покарання було зараховано до строку відбування позбавлення права обіймати посади, пов’язані з забезпеченням безпеки на вибухонебезпечних підприємствах та у вибухонебезпечних цехах.

Чи правомірно в цьому випадку зарахування строку відбування позбавлення волі до строку додаткового покарання?

9. Б. було засуджено за ст. 287 КК України до штрафу в розмірі 1000 грн. з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, строком на два роки. Кримінально-виконавча інспекція направила адміністрації підприємства, де працює Б., копію вироку суду та інші необхідні документи.

Які дії на виконання вимог вироку повинна здійснити адміністрація підприємства?

 

10. П. було засуджено за ч. 1 ст. 323 КК України до позбавлення права займатися діяльністю, пов’язаною з виховною роботою неповнолітніх, строком на два роки. Після того, як засудженого було взято на облік, він не з’явився на виклик до кримінально-виконавчої інспекції.

Яким чином у даному випадку повинна діяти кримі-нально-виконавча інспекція?

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]