Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
krim_vikon.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
279.55 Кб
Скачать

Завдання

 

1. З. було засуджено за ст. 197 КК України до штрафу в розмірі 850 грн. У місячний термін після набрання вироком законної сили штраф засудженим так і не було сплачено. В зв’язку з цим судом було видано і направлено до виконання виконавчий лист. На виклик до державного виконавця засуджений З. не з’явився, проте по телефону повідомив, що працює на підприємстві. На підставі повідомлення засудженого державний виконавець направив виконавчий лист до бухгалтерії підприємства для звернення стягнення на заробітну плату боржника.

Чи правильно вчинив державний виконавець?

 

2. Р. було засуджено за заняття забороненими видами господарської діяльності до штрафу в розмірі 1000 грн. Під час примусового виконання державному виконавцю стало відомо, що внаслідок тяжкої хвороби засуджений не має можливості сплатити штраф. У зв’язку з цим державний виконавець вніс подання до суду про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських або виправних робіт.

Як повинен у цьому випадку вчинити суд?

 

3. Р. було засуджено за ч. 1 ст. 175 КК України до штрафу в розмірі 2000 грн. В процесі примусового виконання штрафу стало відомо, що Р. звільнився з попереднього місця роботи, майно, на яке може бути накладено стягнення у нього відсутнє, про що було складено відповідний акт. На пропозицію державного виконавця з’явитися до відділу державної виконавчої служби та повідомити про нове місце роботи засуджений відмовився.

Що в цьому випадку повинен вчинити державний виконавець?

4. Б. було засуджено за ч. 1 ст. 192 КК України до штрафу в розмірі 850 грн. У місячний термін після набрання вироком законної сили штраф засудженою так і не був сплачений. У процесі виконавчого провадження було встановлено, що внаслідок стихійного лиха майну засудженої були спричинені значні збитки. Крім того, на утриманні засудженої двоє неповнолітніх дітей. Засуджена звернулася до державного виконавця з клопотанням про відстрочку виконання вироку на п’ять років.

Що в цьому випадку повинен вчинити державний виконавець?

 

5. С. було засуджено за ч. 1 ст. 296 КК України до штрафу в розмірі 100 грн. У місячний термін після набрання вироком законної сили засуджений так і не сплатив штраф. У процесі виконавчого провадження державним виконавцем було накладено арешт на будинок засудженого. Проте і після накладення арешту на будинок штраф так і не було сплачено. В зв’язку з цим державний виконавець розпочав реалізацію будинку засудженого.

Чи правомірні дії державного виконавця?

 

6. І. було засуджено за п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Після набрання вироком законної сили до виконання було надіслано виконавчий лист, копію протоколу опису майна та копію вироку. В копії протоколу опису майна зазначалось, що для забезпечення можливої конфіскації майна в порядку ст. 126 КПК України було накладено арешт на побутову техніку, що належала засудженому. Зберігачем майна було призначено дружину засудженого. Під час перевірки наявності майна, зазначеного в опису, державний виконавець з’ясував, що зазначене майно відсутнє, інше майно, що підлягає конфіскації, виявити не вдалося.

Що в цьому випадку повинен вчинити державний виконавець?

 

7. К. була засуджена за ч. 5 ст. 191 КК України до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Під час досудового слідства опис майна засудженої не проводився. В процесі виконавчого провадження державному виконавцю стало відомо, що засуджена є одним із засновників товариства з обмеженою відповідальністю. В зв’язку з цим державний виконавець звернувся до директора цього підприємства з листом про необхідність виділення і передачі майна, що припадає на частку засудженої, до відділу державної виконавчої служби України.

Чи правомірні дії державного виконавця?

 

8. Л. було засуджено за ч. 5 ст. 185 КК України до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Під час досудового слідства опис майна засудженого не проводився. Під час виконавчого провадження майно засудженого, яке може бути арештовано, виявити не вдалося, про що було складено відповідний акт. Виконавчий лист з актом про неможливість стягнення державним виконавцем було повернуто до суду. Через місяць під час іншого виконавчого провадження виявилося неконфісковане майно засудженого, набуте ним до винесення вироку.

Чи має право державний виконавець здійснювати виконавчі дії, спрямовані на конфіскацію цього майна, якщо виконавче провадження по конфіскації вже закрито?

 

9. Р. було засуджено за ч. 4 ст. 190 КК України до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Під час виконавчого провадження державним виконавцем було описано шубу, яка належала засудженій, вартістю 5000 грн. Представник засудженої звернувся до суду зі скаргою на дії державного виконавця, мотивуючи це тим, що одяг засудженого належить до майна, на яке не може бути накладено стягнення за виконавчими документами.

Яке рішення повинен прийняти суд?

 

10. К. було засуджено за ч. 3 ст. 212 КК України до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Під час виконавчого провадження було накладено арешт на майно засудженого. Проте під час передачі майна фінансовим органам державному виконавцю стало відомо, що засуджений помер у місцях позбавлення волі.

Чи має право державний виконавець продовжувати здійснювати дії, направлені на конфіскацію майна?

 

 

Т е м а 13. ВИКОНАННЯ ПОКАРАННЯ У ВИДІ ПОЗБАВЛЕННЯ ПРАВА ОБІЙМАТИ ПЕВНІ ПОСАДИ АБО ЗАЙМАТИСЯ ПЕВНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ

 

ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ

 

1. Зміст та особливості покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

2. Законодавство, що регулює виконання позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

3. Суб’єкти виконання позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

4. Контроль за засудженими до позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

5. Відповідальність за порушення порядку виконання-відбування позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]