Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zapiska (2).doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
2.37 Mб
Скачать
  1. Висновок

При виконанні курсового проекту було спроектовано та створено iнформацiйну систему «Облік споживачів електроенергії» з використанням СУБД Visual FoxPro 9.0. Спочатку був створений проект, основою якого є база даних „ Oblik_el ”. База даних включає в себе 3 таблиці: перша - абонент, яка містить наступні записи: прізвище, ім’я, по батькові, лицевий рахунок, адреса: вулиця, дім, квартира та наявність чи відсутність льгот; друга – леготи, що містить такі записи: інвалід 1 групи, інвалід 2 групи, чорнобилець та відсутність легот: відповідній категорії людей відповідний тариф; третя – нарахування, записи: згідно лицевого рахунку дата, дебет, кредит, сальдо та кількість кіловат спожитих за місяць;

Для зручності та інтуїтивності роботи кінцевого користувача були створені ряд екранних форм, функціонування який повністю відображає зміст та можливості додатку.

Для звітності та відображення даних на друкованому листі створено два звіти: Звіт «Абонент», що відображає всіх абонентів електромережі. Звіт «Чек», в якому вказується про сплату абонента за надані послуги. Звіт «Квитанція», в якому повідомляється абоненту про нарахування кВт/год за минулий місяць та суму сплати за послуги.

При проектуванні системи було створене головне меню додатку, систему оперативної довідки та інсталяційний пакет.

При виконанні проекту були широко використані можливості Visual FoxPro 9.0, а також визначені переваги та зручність збереження і маніпулювання даних за допомогою даного додатка. У ході роботи були поглиблені знання по створенню вхідних і вихідних форм, створенню меню і довідкової системи, інсталяційного пакету, а також створення готового додатка для поставленої задачі.

Список використаної літератури

  1. Гери Хансен, Джеймс Хансен. Базы данных: разработка и управление: Пер. с англ. – М. ЗАО “Издательство БИНОМ”, 1999.

2. Попов А.А. Создание приложений для FoxPro 2.5/2.6 в DOS и

WINDOWS.– М .: Издательство ”Калашников и К”, 1997. – 660 с.:

илл.

3. FoxPro. Language Refrence. – Microsoft Corp., 1994.

4. Пинтер Лес. Разработка приложений в Microsoft FoxPro 2.5. – М.:

ТОО Эдель, 1995.

5. Дейт К. Руководство по реляционной СУБД DB2. – М.: Финансы и

статистика, 1988.

Додатки

Додаток А – Звіт

Додаток Б – Звіт

Додаток В – Звіт

Додаток Г – Звіт

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]