Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи екон теорий Задание.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
579.07 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Криворізький технічний університет

Кафедра економічної теорії і підприємництва

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з дисципліни

Основи економічної теорії”

Для студентів II, III курсів технічних спеціальностей

заочної форми навчання

м. Кривий Ріг

2008

Укладач: Л.Л. Яцишина, старший викладач

Відповідальний за випуск: В.А. Ковальчук д-р техн. наук, проф.

Рецензент: Л.М. Варава д-р. екон. наук, проф.

Методичні вказівки виконано відповідно до змісту освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів технічних спеціальностей. Структурно вказівки складаються з теоретичних питань і 5 тестових завдань за 30 варіантами і містять 3 практичних задач з курсу. Окрім цього, наведено зразки рішень типових задач з мінімально необхідним теоретичним матеріалом. Це дозволяє засвоїти економічні поняття, закони, категорії та зрозуміти взаємозв’язок між теорією і практичним втіленням її у вирішення конкретних ситуацій щодо інфляційних процесів,використання ресурсів та ефективності виробництва, продуктивності праці, попиту та пропозиції товарів на ринку тощо. Є посилання на рекомендовану літературу, перелік питань до іспиту та зразок оформлення титульного листа роботи.

Розглянуто Схвалено

на засіданні кафедри ЕТіП на вченій раді ЕФ

Протокол №3 Протокол №3

від 5 листопада 2008 р. від 6 листопада 2008 р.

Загальні вказівки до виконання контрольної роботи

Контрольна робота з дисципліни „Основи економічної теорії” виконується студентами всіх технічних спеціальностей заочної форми навчання у другому навчальному семестрі для більш поглибленого вивчення окремих розділів зазначеної дисципліни. Це дає можливість створити суцільне уявлення про дисципліну, що вивчається, засвоїти сутність та причинно-наслідкові взаємозв’язки економічних процесів та явищ. Вивчення загальноекономічних понять, категорій та законів дозволить студентам ознайомитися з теоретичною базою для подальшого вивчення економічних дисциплін фахового спрямування. В результаті набуття досвіду з розв’язання задач студент отримує знання та досвід, які допоможуть йому аналізувати та приймати оптимальні рішення щодо причин, тенденцій та наслідків економічної діяльності.

Контрольна робота виконується в окремому учнівському зошиті або у друкованому вигляді (зразок титульного листа наведено у додатку А). Починається виконання роботи з наведення вихідних даних та подальшого вичерпного викладання теоретичного матеріалу та рішення задач. Сторінки роботи нумерують у верхньому правому куті, а виконання кожного завдання роботи починається з нової сторінки.

Контрольна робота повинна бути зареєстрована на кафедрі ЕТіП не пізніше, як за тиждень до початку сесії, встановленого графіком навчального процесу, щоб викладач до іспиту мав можливість її перевірити, а студент (якщо необхідно) – виправити виявлені у процесі перевірки помилки. Студент, контрольна робота якого не зарахована, до іспиту не допускається.

Контрольна робота структурно складається з двох завдань. Перше завдання – теоретична частина, що містить два питання з курсу дисципліни та 5 тестових завдань і друге – 3 задачі з визначення кількості грошей в обігу, визначення рівня інфляції, взаємодії попиту та пропозиції, фізичного і морального зносу обладнання. Студент виконує їх згідно з варіантом, який видає викладач.

При виконанні контрольної роботи рекомендовано наступну послідовність:

- за допомогою рекомендованої літератури, яку наведено у додатках, викласти теоретичні питання завдання;

- уважно ознайомитися з умовою завдання, з’ясувати його мету і кінцевий результат розрахунків;

- при виникненні запитань, звернутися до конспекту лекцій або проконсультуватися у викладача.

Для полегшення вирішення задач у методичних вказівках наведено основні поняття та зразки їх рішення, що дозволяє розвинути практичні навички і поєднати їх з теоретичним матеріалом.