Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОРРЗ МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ 2.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
90.62 Кб
Скачать

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №2

з дисципліни « Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №1

  1. Криміналістична характеристика тероризму.

  2. Особливості тактики проведення окремих слідчих дій за участю неповнолітніх осіб.

3. Задача. Проаналізуйте надану фабулу, висуньте версії і заплануйте слідчі та оперативно-розшукові заходи з метою їх перевірки : «24 березня п. р. близъко 16.00 до співробітників Солонянсъкого райвідділу надійшло повідомлення про те, що до oднієї з лікаренъ з черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, внутрішньою кровотечею та переломом ребер госпіталізована 43-річна мешканка смт. Солоне. 27 березмя від отриманих травм жінка померла у лікарні. Остання не працювала i проживала з неповнолітнім сином, учнем 10 класу. Також було встановлено, що померла займалася виготовленням спиртних напоїв.

За даним фактом слідчим відділом Солонянського райвідділу порушена кримінальна справа за ст. 121 ч. 2 Кримінального кодексу України.(«Навмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що викликали смерть»).

Начальник кафедри__________ Викладач___________

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №2

з дисципліни « Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №2

  1. Криміналістична характеристика бандитизму.

  2. Фактори, які впливають на розслідування нерозкритих злочинів минулих років.

3. Задача: Проаналізуйте надану фабулу, висуньте версії щодо суб'єкта вчинення злочину і заплануйте слідчі та оперативно-розшукові заходи з метою їх перевірки:

«30 березня п. р. об 11.40 до Покровського райвідділу міліції від громадян по телефону надійшло повідомлення про те, що в ніч на 30 березня на меморіалі загиблих воїнів, розташованому по вул. Щорса в смт. Просяне Покровського району, невідомі особи заволоділи двома чавунними табличками з прізвищами воїнів, загиблих у роки Великої Вітчизняної Війни. На місці скоєння злочину було вилучено: молоток ,лом, зубило, а також матерчата сумка із залишками їди. За даним фактом слідчим відділом Покровського райвідділу міліції порушено кримінальну справу за ст. 298 Кримінального кодексу України («Знищення, руйнування або пошкодження пам’ятників історії або культури»).

Начальник кафедри__________ Викладач___________

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №2

з дисципліни « Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №3

  1. Криміналістична характеристика хуліганства.

  2. Обставини, які підлягають встановленню, дослідженню та доказуванню при розслідуванні злочинів, вчинених неповнолітніми.

3. Задача. За наданою фабулою визначте види експертиз, які мають бути призначені при розслідуванні справи, вкажіть об'єкти, необхідні для їх проведення, сформулюйте питання на вирішення цих експертиз : «13 березня п. р. о 00.10 до співробітників Довгинцівського райвідділу міліції Криворізького міського управління надійшло повідомлення про те, що до однієї з місцевих лікарень з колото-різаним пораненням черевної порожнини та шиї госпіталізований чоловік. Постраждалим виявився 41-річний місцевий мешканець А, який від отриманих травм 4 квітня помер у лікарні». За скоєння злочину співробітниками Довгинцівського райвідділу міліції затриманий 56-річний місцевий мешканець Б. Як було встановлено, 12 березня близько 17.00 біля одного з будинків двоє чоловіків вживали спиртні напої. Між ними виникла сварка, внаслідок якої зловмисник кухоним ножем завдав жертві смертельні поранення. Знаряддя злочину вилучено.

За даним фактом слідчим відділом Довгинцівського райвідділу міліції порушена кримінальна справа з ст. 121 ч. 2 Кримінального кодексу України («Навмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що викликали смерть»).

Начальник кафедри__________ Викладач___________