Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОРРЗ МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ 1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
64 Кб
Скачать

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль № 1

з дисципліни «Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №1

1. Поняття криміналістичної методики, її значення і завдання. Структура криміналістичної методики.

2. Криміналістична характеристика вбивств. 3. Задача: -за наведеною фабулою скласти план розслідування кримінальної справи.

27 грудня п. р. до співробітників Павлоградського міського відділу міліції звернулася 73-річна місцева мешканка М. Заявниця повідомила про те, що в одній із квартир по вул. Товстого вона виявила труп свого брата Т. Виїздом на місце події, співробітниками міліції, на підлозі в кухні, з трьома колото-різаними пораненнями правого плеча, двома колото-різаними пораненнями тулубу та пораненням правої щоки виявлено труп 68-річного господаря оселі. В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів співробітниками карного розшуку був затриманий непрацюючий, 46-річний місцевий мешканець 3. Як з'ясувалося, 26 грудня зловмисник прийшов до потерпілого для встановлення водонагрівача. Після виконання вказаних робіт чоловіки розпивали спиртні напої.

Потім, під час раптово виниклої сварки зловмисник кухонним ножем спричинив потерпілому вищевказані тілесні ушкодження від яких останній помер. Наразі, за даним фактом слідчим відділом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 ККУ («Умисне вбивство»). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №1

з дисципліни «Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №2

  1. Поняття криміналістичної характеристики та її структура.

  2. Криміналістична характеристика зґвалтувань та інших статевих злочинів.

Задача: -за наведеною фабулою скласти план розслідування кримінальної справи. 15.01.2011р. в будинку культури села К Луганської області були танці. Завітала туди й неповнолітня 15-ти річна жителька села Оксана. Додому дівчина поверталася, коли вже стемніло - близько десятої вечора.

20-ти річний Юрій того дня добряче «прийняв на груди» разом із приятелями. Ввечері вийшов на вулицю покурити, і тут зауважив самотню перехожу. П'яному негіднику спало на думку розважитися з дівчиною.

Оксана була вже метрів за двісті від свого будинку, залишалося подолати лише дорогу біля сільського кладовища - і тоді вона була б у безпеці. Та раптом почула кроки позаду себе. Коли обернулася, зауважила силует чоловіка.Більше людей на стемнілій дорозі не було, тож дівчина не на жарт злякалася. Тільки-но витягнула мобільний телефон, аби подзвонити матері, як незнайомець раптом накинувся на неї, приставивши щось гостре до горла.Як з'ясується пізніше, це була звичайна гілка. Проте залякана жертва подумала, що це ніж і ледь не втратила зі страху свідомість. Саме на такий ефект і розраховував нападник .Затуливши жертві долонею рот і наказавши мовчати, бо інакше вб'є її, ґвалтівник потягнув дівчину до ялинок у бік кладовища, де зґвалтував.

...Вдома Оксана про все розповіла батькам, які вже її шукали по селу. Вони відвезли доньку до лікарні й звернулися із заявою в міліцію.

Начальник кафедри__________ Викладач___________