Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОРРЗ МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ 2.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
90.62 Кб
Скачать

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №2

з дисципліни « Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №8

  1. Криміналістична характеристика злочинів, вчинених з використанням ЕОМ.

  2. Планування розслідування у справі: висування слідчих версій, визначення комплексу початкових слідчих дій та оперативних заходів для розшуку транспортних засобів, що зникли з місця ДТП.

3. Задача. 3а наданою фабулою визначте види експертиз, які мають бути призначені при розслідуванні справи, вкажіть об'єкти, необхідні для їх проведення, сформулюйте питання на вирішеним цих експертиз:

«24 березня п. р. о 16.45 співробітниками управління по боротьбі з організованою злочинністю в ході проведення оперативно-розшукових заходів в с. Макорти, що в Софіївському районі, в легковому автомобілі під керуванням непрацюючого 22-річного Ж. мешканця м. Кривий Ріг, в поліетиленовому пакеті була вилучена речовина об'ємом 106 мл. «Метамфетамін», суха вага якої складає 19,51 г. В кишені куртки затриманого був вилучений стартовий револьвер калібру 9 мм. Також у 28-річного пасажира — мешканця м. Кривий Ріг, який знаходився також в автомобілі, - співробітниками міліції був вилучений стартовий револьвер», а на підлозі автомобіля знайдено п’ятна бурого кольору.

Начальник кафедри__________ Викладач___________

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №2

з дисципліни « Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №9

1. Криміналістична характеристика злочинів у сфері службової діяльності( хабарництво).

2. Типові слідчі ситуації та відповідні ним комплекси слідчих дій і оперативно-розшукових заходів, що провадяться на початковому етапу розслідування завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

3. Проаналізуйте надану фабулу, висуньте версії щодо суб'єкта вчинення злочину і заплануйте слідчі та оперативно-розшукові заходи з метою їх перевірки:

16 березня п. р. о 22.40 з однієї з приватник охоронних агенції м. Кривого Рогу до міліції надійшло повідомлення про те, що в приміщенні однієї з місцевих букмекерських контор по вул. Федоренка в туалеті на підлозі з чисельними колото-різаними ранами тулубу знайдений труп жінки.Співробітникам міліції вдалося встановити: постраждалою є 23-річна касир вказаного закладу. Також: у приміщені був виявлений відкритий металевий сейф без грошей -20000 грн.

Начальник кафедри__________ Викладач___________

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

Модульний контроль №2

з дисципліни « Організація розкриття та розслідування злочинів»

Варіант №10

  1. Криміналістична характеристика злочинів неповнолітніх, ознаки, які вказують на вчинення злочину неповнолітніми.

  2. Початкові (невідкладні) слідчі дії і оперативно-розшукові заходи у найбільш розповсюджених типових слідчих ситуаціях в справах про хуліганство.

3. Задача. Проаналізуйте надану фабулу, висуньте версії щодо суб'єкта вчинення злочину і заплануйте слідчі та оперативно-розшукові заходи з метою їх перевірки:

«21 березня п. р. о 06.30 до співробітників Новомосковського міського відділу міліції звернувся 34 -річний приватний таксист, який є мешканцем АР Крим. Заявник повідомив про те, що 21 березня о 01.30 на автошляху Харків - Симферополь поблизу Самарського монастиря двоє пасажирів, яких перевозив таксист, руками завдавши постраждалому удари по тулубу та здушуючи його шарфом, заволоділи його автомобілем. Одного із нападаючих водій знає по імені - Володимир, але місце проживання - не знає».

За даним фактом порушена кримінальна справа за ст. 289 ч. З Кримінального кодексу України («Незаконне заволодіння транспортним засобом»).

Начальник кафедри__________ Викладач___________