Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕОДОП ІР.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
291.33 Кб
Скачать

Варіант 5

1. Призначення і зміст статуту та установчого договору фірми.

2. Організація та функціонування холдингів в Україні.

3. Регулювання українських корпоративних моделей.

4. Задача.

Холдингова компанія придбала пакет акцій підприємства А (60%) за 1200000 грн. Протягом року підприємство отримало 600000грн. чистого прибутку і виплатило 100000 грн. дивідендів. Збільшення додаткового капіталу дочірнього підприємства за рік становить 25000грн. Визначте балансову вартість інвестицій, що обліковуються за методом участі в капіталі, на кінець року.

5. Задача.

Планується новий випуск акцій. Прибутковість акцій АТ становить 45%, інвестори бажають отримати такий же рівень прибутковості і по нових акціях. Фінансова компанія, яка дала згоду на організацію розміщення нової емісії, упевнена в продажу акцій по ціні 2300 грн. Первинний рівень дивідендів, що виплачуються АТ з розрахунку на одну акцію, становить 130 грн. Визначити темп зростання дивідендів.

6. Тестові завдання:

1. Кооперування - це:

а) процес матеріально-технічного постачання;

б) поставки комплектуючих;

в) нарощування випуску певної продукції „на сторону”.

2. Довгострокові відносини у сфері постачання між головним підприємством, яке виготовляє значні обсяги масової продукції, та багатьма малими підприємствами, які працюють на основі подетальної чи технологічної спеціалізації, визначають сутність:

а) субпідряду;

б) франчайзингу;

в) лізингу.

Варіант 6

1. Підстави для припинення діяльності фірми і процедура її ліквідації.

2. Фактори та умови розвитку транснаціональних альянсів.

3. Типи промислово-фінансових груп.

4. Задача.

Холдингова компанія придбала контрольний пакет акцій дочірнього підприємства за 175 тис. грн. Справедлива балансова вартість придбаних активів складає 210тис. грн., а сума перевищення справедливої вартості основних засобів і запасів над балансовою - 10тис.грн. Визначте вартість придбаного гудвілу, якщо зобов'язання дочірнього підприємства складають. 60тис.грн.

5. Задача.

Холдингова компанія розглядає проект, по якому початкова величина інвестицій становить 3500 тис грн. з очікуваним пічним прибутком протягом шести років 600 тис грн. Ставка прибутку (процент на капітал) оцінюється в розмірі 10%. Розрахувати межу погрішності і мінімальну прийнятну тривалість інвестиційного проекту.

6. Тестові завдання:

1. На юридичних осіб - порушників законодавства України у сфері операцій із цінними паперами накладаються штрафи за випуск в обіг та розміщення незареєстрованих цінних паперів:

а) у розмірі до 10000 неоподатковуваних мінімумів або до 150% прибутку;

б) до 1000 неоподатковуваних мінімумів;

в) до 500 неоподатковуваних мінімумів.

2. Юридичні особи в Україні сплачують штрафи за:

а) випуск в обіг та розміщення незареєстрованих цінних паперів;

б) діяльність на ринку цінних паперів без спеціального дозволу (ліцензії);

в) ненадання, несвоєчасне надання або надання свідомо недосто­вірної інформації;

г) ухиляння від виконання або несвоєчасне виконання розпоря­джень, рішень про усунення порушень щодо операцій із цінни­ми паперами.