Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕОДОП ІР.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
291.33 Кб
Скачать

Міністерство освіти, науки, молоді та спорту україни

ДВНЗ «КРИВОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

Кафедра економіки, організації та управління підприємствами

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання індивідуальної роботи з дисципліни «Економіка та організація діяльності

об’єднань підприємств »

для студентів спеціальності

7.03050401 «Економіка підприємства (за видом економічної діяльності: економіка підприємств ГМК

денної та заочної форм навчання

Кривий Ріг - 2012

Укладач: Пасічник Н.В., к.е.н,. доц. каф. ЕОУП

Рецензент: Короленко О.Б., к.е.н., доц. каф. ЕОУП

Відповідальний за випуск: Ковальчук В.А., д.т.н., професор,

зав. каф. ЕОУП

У методичних вказівках представлено комплекс практичних навчальних завдань з кожної теми дисципліни «Економіка та організація діяльності об’єднань підприємств». Для перевірки ступеня засвоєння нормативного матеріалу та аналітичних навичок подано індивідуальні розрахункові завдання, наведено список рекомендованої літератури.

Схвалено на вченій раді інженерно-економічного факультету

Протокол № 1

від 30.08.2012р.

Розглянуто на засіданні

кафедри економіки,

організації та управління

підприємствами

Протокол № 1

від 27.08.2012р.

ВСТУП

Основною метою курсу «Економіка та організація діяльності об’єднань підприємств» є ознайомлення студентів з основними поняттями економіки комерційних структур, системою економічних показників, що характеризують умови і результати діяльності фірм, методом організації і управління малого бізнесу.

Головне завдання дисципліни, розкрити сутність понять: «підприємство», «підприємництво», правові основи та організаційно-правові форми підприємництва; особливості структури, управління і методів господарювання підприємства залежно від галузі його діяльності; питання джерел формування та управління основним і оборотним капіталом підприємства та оцінки ефективності його фінансово-економічної діяльності; методи та напрямки планування поточної діяльності підприємства; передумови і способи прийняття інвестиційних рішень; політику мотивації праці та соціально-психологічні аспекти управління персоналом; факторів, що впливають на банкрутство та методів запобігання йому.

Мета виконання індивідуальної роботи

Виконання контрольної роботи студентами заочної форми навчання є складовою частиною навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів.

Метою виконання індивідуальної роботи є розширення і поглиблення знань з основних питань організації об’єднань підприємств, системи економічних показників, що характеризують умови і результати діяльності холдингових компаній, фінансово-промислових груп та корпорацій, теоретичних засад функціонування інтегрованих структур.

Під час виконання індивідуальної роботи студент повинен вивчити законодавчі акти, літературні джерела, в яких розглядаються питання обраної теми.