Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка сдз,национальная 2010-2013.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
462.85 Кб
Скачать

Розрахунок часу для самостійної роботи студента за видами

№ з/п

Вид роботи

Кількість

годин (денна форма)

Кількість

годин (заочна форма)

1

Опрацювання програмного матеріалу, що викладається на лекціях

24

60

2

Підготовка до лабораторних робіт

-

-

3

Підготовка до практичних (семінарських) занять

24

-

4

Виконання індивідуальних завдань (рефератів, творчих, розрахунково-графічних робіт, презентацій тощо)

12

-

5

Підготовка до контрольних заходів (модульна контрольна робота)

24

-

6

Курсове проектування

-

-

7

Підготовка самостійного домашнього завдання

40

112

Разом

124

172

Завдання для самостійної роботи по курсу «Національна економіка» складаються з трьох теоретичних питань, одного аналітичного завдання і 5 тестових питань.

Для виконання самостійного домашнього завдання необхідно спочатку ознайомитись з коротким викладенням курсу «Національна економіка», що наведено на стор. 10–20, та звернутись до опорного конспекту лекцій.

На сторінках 21–41 викладено варіанти самостійного домашнього завдання. При виконані СДЗ необхідно спочатку відповісти на три теоретичні питання користуючись підручниками та навчальними посібниками з курсу. Для відповіді на аналітичне питання необхідно скористатись офіційними інформаційними ресурсами які наведено в пункті «Рекомендовані інформаційні джерела». Далі відповідно до варіанту завдання потрібно відповісти на тестові питання, вибравши правильну відповідь з наведених і надати розширену відповідь, яка доводить правильність обраної відповіді.

Краще зрозуміти теоретичні набуття в галузі економіки допомагають досить поширені підручники з економічної теорії і монографії відомих учених.

Для студента при вивченні даного курсу труднощі виникають при використанні літератури. Зверніть увагу на список рекомендованої літератури що наведений в кінці методичних вказівок, підбір якої здійснювався виходячи з її наявності в бібліотеці ПДТУ та наявності в інтернет-ресурсах. Радимо не обмежуватися тільки однією навчальною літературою. Глибоке знання даної дисципліни передбачає вивчення першоджерел, монографій і періодичних видань. Періодичні видання зосереджують свою увагу в основному на аналізі сучасних тенденцій розвитку економіки. Пошук матеріалів у періодичних виданнях з проблем економічної теорії можна суттєво полегшити. Для цього потрібно звернутися до 12-го номера журналів економічного спрямування за даний рік, який містить список опублікованих за рік статей. Для більш чіткого усвідомлення змісту економічних категорій, які використовуються в корпоративному управлінні, радимо скористатися економічними словниками та економічними енциклопедіями, а також збірниками наукових праць які розміщено на сайті Інституційного репозитарію ПДТУ (Electronic Institutional Repository Pryazovskyi State Technical University) http://eir.pstu.edu .

Для самостійної підготовки студенту потрібно вивчити теоретичний матеріал, що викладено у опорному конспекті лекцій який надається викладачем. Або керуючись робочою програмою та методичними вказівками до практичних занять і рекомендованою літературою самостійно оволодіти знаннями з дисципліни корпоративне управлянні.

Для студентів денної форми навчання самостійне домашнє завдання оцінюється у 15 балів. Самостійне домашнє завдання враховується в підсумку балів що отримує студент на при кінці семестру, і є обов’язковим до виконання.

Для студентів заочної або прискореної форми навчання виконання самостійного домашнього завдання є допуском до здачі заліку.