Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РГР СЗРО.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
145.93 Кб
Скачать

Другий етап виконання ргр

На другому етапі виконання роботи слід забезпечити баланс потужностей в стільнику радіусу R для мережі, обраної за результатами 1-го етапу.

Рівняння балансу потужностей складають на основі врахування усіх особливостей проходження сигналу на трасі у відповідності до рис.3.

Рис.3. Траса проходження сигналу: G – підсилення; L – втрати; Lр – втрати на трасі; А – антена; D – рознесення; F – фідер; C – комбайнер; Tx – передавач Rx – приймач; Pin – вхідна потужність; Pout – вихідна потужність; TMA (Tower Mounted Amplified) – малошумлячий підсилювач на вході приймача

Розрахунки траси мережі рухомого зв’язку проводять з використанням логарифмів втрат на трасах, в фідерах, комбайнерах та логарифмів коефіцієнтів підсилення антен та додаткових підсилювачів. При цьому потужності на виході передавача та на вході приймача виражають в децибелах на міліват (дБм) у відповідності до формули:

Деякі корисні співвідношення між Р, дБм, і Р, мВт, наведені в табл. 3.

Таблиця 3 – Співвідношення між Р, дБм, і Р, мВт

Р, мВт

20 Вт

10 Вт

2 Вт

1 Вт

100

20

1

10-10

10-11

Р, дБм

43

40

33

30

20

12

0

-100

-110

Рівняння балансу потужностей в напрямку вгору (АС => БС):

Pin БС = Pout АС – Lf AC + Ga АС – Lp + Ga БС + Gd БС – Lf БС. (1)

Рівняння балансу потужностей в напрямку вниз (БС => АС):

Pin АС = Pout БС – Lf БC + Ga БС – Lc – Lp + Ga АС – Lf АС. (2)

В рівняннях (1) і (2) всі коефіцієнти посилення й ослаблення виражені в децибелах, а потужності – в децибелах на міліват.

PinБС і PinAC – потужності на вході приймачів БС і АС.

PoutБС і PoutAC – потужності на виході передавачів БС і АС.

GaБС і GaАС – коефіцієнти підсилення антен БС і АС.

Lf БС і Lf АС – втрати в фідерах БС і АС.

Lc – втрати в комбайнері.

Lp – втрати на трасі.

GdБС – виграш за рахунок рознесеного прийому сигналів на БС (3-4 дБ).

При розрахунках можна використовувати наступні параметри абонентських та базових GSM станцій.

У абонентських станціях GSM-900/1800 класу 4/1 максимальна вихідна потужність передавачів PoutAC = 2 Вт на 900 МГц і 1 Вт на 1800 МГц , в абонентських станція CDMA максимальна вихідна потужність передавачів. Мінімальна чутливість приймачів PinAC = -104 дБм у всіх діапазонах.

Чутливість приймачів базових станцій за наявності додаткового малошумлячого підсилювача ТМА (див. рис. 3) на вході приймального тракту PinБС = -111 дБм , а без нього – 106 дБм . Що стосується потужностей передавачів БС, то їх стандартні значення у різних виробників лежать в межах від 28 до 50 Вт (хоча є і малопотужні станції потужністю 2 Вт).

При перевірці балансу потужностей вгору (рівняння (1)) можна прийняти Lf АС = 0 , GaАС = 0 , GaБС = 15-17 дБ , LfБС = 2 дБ , GdBTS = 3 дБ (використовуємо рознесений прийом).

При перевірці балансу потужностей вниз (рівняння (2)) можна прийняти Lf БС = 2 дБ , GaБС = 15-17 дБ , LC = 0 , якщо в стільнику 1 або 2 частоти , і LC = 3 дБ , якщо в стільнику 3-4 частоти; LfАС = 0 , GaAC = 0.

Знайдені величини PinAC і PinБС повинні перевищувати чутливість приймачів мобільної станції -104 дБВ і базової станції -111 дБм. Якщо вони виявляються менше, то слід спробувати збільшити висоту підвісу антени БС або зменшити радіус стільника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]