Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
14_t9L.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
312.83 Кб
Скачать

Аудиторське підприємство “Облік”

Україна, м. Полтава

Аудиторський звіт

за наслідками аудиторської перевірки ТОВ «Промінь»

м.Полтава “25” березня 2008 р.

Відповідно до ЗУ “Про аудиторську діяльність” аудиторським підприємством “Облік” на підставі договору № 22 від 01.03.08 р. проведена аудиторська перевірка фінансово-господарської діяльності ТОВ «Промнь» за період 01.01.2006р. по 20.03.2008 р.

  1. Мета перевірки

Метою аудиторської перевірки є підтвердження повноти та достовірності балансу, звіту про фінансові результати та їх використання та звіту про фінансово-майновий стан підприємства станом на 20.03.2008р.

  1. Об'єкт перевірки

ТОВ «Промінь» зареєстровано реєстраційною палатою виконкому Полтавської міської ради

Юридична адреса: м. Полтава вул. Пушкіна 102

Код підприємства32125468

ТОВ створене з метою сприяння формуванню товарного ринку, задоволення суспільних потребу його продукції, роботах та послугах.

Для здійснення поставленої мети товариство здійснює свою діяльність відповідно до ЗУ “Про господарські товариства”, “Про підприємницьку діяльність”, “Про підприємства в Україні” та інші законодавчих актів і статуту....

  1. Операції з готівкового обігу

1) ……..

2) …

3) При проведенні інвентаризації виявлено нестачу готівки в касі на суму 1806,00 грн. Цим самим порушено Положення про порядок ведення касових операцій в національній валюті в Україні, затверджено Правлінням Національного банку України 15.12.2004 № 637, п. 4.8.

Пропозиції: утримати недоїмку по касі із заробітної плати касира та стягнути штраф.

Бухгалтерські проведення по даній операції

Дт 947….Кт 301 – 1806,00 відображена сума недоїмки по касі.

Дт 375…Кт 716 – 1806,00 відображена заборгованість винної особи в сумі прямого збитку

Дт 301…Кт 375 – 1806,00 надійшла в касу сума відшкодування збитків від винної особи

Дт 716…Кт 791 – 1806,00

Дт 791…Дт 947 – 1806,00 закриття фінансового результату

Висновки

Отже, після вивчення теми даної курсової роботи, ми можемо зробити такі всиновки:

1. З огляду першого розділу ми бачимо, що неофіційні та допоміжні документи доказового значення не мають, однак можуть бути використані при виборі напрямку проведення дослідження і перевірки. Аудиторські докази отримуються в результаті належного поєднання тестів систем контролю і процедур перевірки на суттєвість. У деяких випадках докази можуть бути отримані тільки в результаті процедур перевірки на суттєвість. Термін "аудиторські докази" означає інформацію, одержану аудитором для вироблення думок, на яких ґрунтується підготовка аудиторського висновку та звіту. Аудиторські докази складаються із первинних документів і облікових записів, що кладуться в основу фінансової звітності, а також підтверджувальної інформації з інших джерел. Для одержання аудиторських доказів щодо відповідності і структури та ефективності функціонування системи обліку використовують тести систем контролю та процедури перевірки на суттєвість.

2. Після розгляду другого розділу, ми бачимо, що залежно від змісту об'єкта контролю аудитор вибирає відповідні джерела інформації, які дають повну характеристику досліджуваного об'єкта. Такими джерелами можуть бути:

- дані первинних документів, у яких відображається зміст відповідних господарських операцій чи первинних звітів, де містяться узагальнюючі дані про об'єкт контролю за певний період;

- облікові регістри, де узагальнюється і нагромаджується інформація з відповідних документів і звітів у розрізі їх економічного змісту;

- Головна книга - регістр синтетичного обліку, де відображаються залишки на початок і кінець звітного періоду та обороти за дебетом і кредитом відповідних рахунків бухгалтерського обліку;

- бухгалтерська звітність;

- плани, кошториси, калькуляції, розпоряджувальні документи (накази, розпорядження і т. д.);

- матеріали перевірок, проведених державними податковими інспекціями, органами державної контрольно-ревізійної служби та іншими органами управління;

- матеріали внутрішньогосподарського контролю підприємства, у тому числі за результатами раптових перевірок та інвентаризацій: основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, розрахунків тощо.

- дані, отримані аудитором під час проведення документального і фактичного контролю об'єктів аудиту;

- письмові та усні заяви робітників підприємства і третіх осіб стосовно змісту досліджуваних об'єктів.

3. В третьому розділі ми виявили, що документальне оформлення аудиторської перевірки складається з двох видів документації - робочої та підсумкової. До робочої документації включається інформація, яка на погляд аудитора є важливою для того, щоб правильно виконати аудиторську перевірку і яка має підтвердити висновки та пропозиції в аудиторському висновку. Робоча аудиторська документація може бути оформлена у вигляді стандартних форм і таблиць на папері або зафіксована на електронних носіях інформації або на відеоплівці. Під час планування та проведення аудиту робоча документація допомагає краще здійснювати аудиторську перевірку та контроль за процесом її здійснення. У робочій документації реєструються результати аудиторських експертиз, виконаних для підтвердження прийнятих аудиторських рішень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]