Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
П.з 5.11.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Підсистема лінійного доступу

Цифрові з’єднувальні лінії (ЦЗЛ) утворюються 8-розрядними каналами ІКМ зі швидкістю передавання інформації 64 кбіт/с, що об’єднані в стандартні 32-канальні лінійні тракти Е1 (2048 кбіт/). Середовище поширення може бути будь-яким. Кожний тракт Е1 внутрішньосистемних ЗЛ до блоків RASM, RDLX на обох кінцях має лише обладнання закінчення тракту LE відповідної системи передачі (СП), у 16-му канальному інтервалі (КІ) якого утворено канал міжпроцесорного обміну ІРС (InterProcessor Channel). Кожний тракт Е1 до ВКМ типу SI2000/224 i SI2000/214, а також тракт зовнішніх ЗЛ до станцій та систем інших типів вмикається у власний цифровий мережний модуль DNM, що забезпечує стандартний стик типу А та має власні засоби обміну лінійними (по одному чи двох виділених сигнальних каналах (ВСК) у сигнальному КІ 16) і керівними (декадними чи багаточастотними) сигналами та передачі акустичних тональних сигналів на зустрічну станцію. За потреби зовнішній тракт Е1 можна розділити на два напрямки зв’язку – тракти Е1/2 (1024 кбіт/с) зі стиком А1, аналогічним лінійному стику СП ІКМ-15. Розділення виконує цифро-цифровий перетворювач D/D (Digital-to-Digital Converter) (див. рис. 1.1).

Підсистема комутації

Модуль GSM опорного обладнання системи утворює її дубльоване головне цифрове комутаційне поле (ЦКП), що являє собою один каскад ЧП ємністю 128128 трактів Е1, який виконує взаємні неблоковані з’єднання будь-яких каналів підімкнених трактів ІКМ. Головне ЦКП комутує міжмодульні з’єднання для передачі інформації користувачів, а також міжпроцесорні з’єднання. Власні ЦКП такого ж типу ємністю 4848 або 128128 трактів Е1 мають ВКМ системи типу SI2000/224. Однокаскадні комутаційні поля є у блоках абонентського доступу: ВКМ типу SI2000/214 і модуль ASM мають аналоговий просторовий комутатор 24032, модуль MLB – просторово-часовий комутатор 3232 трактів Е1. Крім цього, допоміжні комутатори ЧП 88 мають всі блоки стику з трактами ІКМ модулів ASM, LCM, DNM, АNM, але комутація у них є напівпостійною.

Підсистема сигналізації

Підсистема сигналізації ЦСК SI2000 є розосередженою. Кожний з блоків абонентського доступу ASM (RASM) має вбудовані можливості приймання з ААЛ сигналів зайняття, відбою, шлейфового і тонального набору номера та передачі в ААЛ всіх необхідних інформаційних акус-тичних сигналів і сигналу посилки виклику (для ААЛ, ввімкнених у RBM, ці функції розподілені між RBM та LCM). Блок MLB обслуговує ЦАЛ і відповідно має власні засоби фізичного, канального і мережного рівнів для пакетного обміну сигнальною інформацією каналом D та її обробки.

Аналогічно кожний блок лінійного доступу обладнаний своїми засобами міжстанційної сигналізації. Блок ANM для 30 підімкнених АЗЛ забезпечує:

  • обмін лінійними і декадними керівними сигналами: імпульсами постій-ного струму по проводах ФЗЛ; посилками частоти 3825 Гц у ВСК СП ЧРК; посилками частот у ВСК (3825 Гц – СК1) та у невиділений сиг-нальний канал (СК) у розмовному спектрі СП ЧРК (2600 Гц – СК2); посилками частоти 2600 Гц у невиділений сигнальний канал СП ЧРК без ВСК;

  • обмін у розмовному тракті двочастотними керівними сигналами коду “два з шести” методом човника, імпульсним пакетом чи безінтервальним імпульсним пакетом;

  • передачу у розмовний тракт АЗЛ потрібних тональних акустичних сигналів (наприклад, другого сигналу ГС при зайнятті вхідної ЗЛ від ВАТС, сигналу ЗП за неможливості подальшого встановлення з’єднання).