Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
33
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
19.22 Кб
Скачать

3

6. Д о в і д к о в і м а т е р і а л и. Перелік та норми витрат

матеріальних ресурсів при проведенні геофізичних

досліджень і робіт в свердловинах

6.1. В цій главі наведено довідкові матеріали, які містять переліки, характеристики каротажних і електророзвідувальних станцій та каротажних підйомників із зазначенням їх марок і марок транспортних засобів, на яких вони змонтовані, переліки апаратури та устаткування, які відносяться до основних фондів і застосовуються при геофізичних дослідженнях і роботах в геологорозвідувальних свердловинах (крім тих, що споруджуються буровими установками нафтового ряду при пошуках і розвідці нафти та газу), а також переліки і норми витрат (зносу) матерiалiв, інструменту, джерел радіоактив-ного випромінювання, кабелю, батарей, проводу, спорядження, канцеляр-ського приладдя і т. ін.

6.2. Марка каротажної або електророзвідувальної станції обґрунто-вується у проекті, виходячи із спрямованості досліджень, глибини досліджу-ваних свердловин, умов переїздів з урахуванням наявних станцій на підпри-ємстві, яке обслуговує роботи на об’єкті. Крім того, визначається необхід-ність застосування каротажного підйомника та доукомплектування станції апаратурою, приладами, устаткуванням та спорядженням, відповідно до методів, модифікацій і видів робіт, які проектуються.

У таблицях 6.1 і 6.2 наведено зазначені переліки, коефіцієнти резерву та кількість комплектів апаратури, приладів, устаткування в розрахунку на 1 геофізичний загін для забезпечення надійного обслуговування досліджень.

6.3. До основних фондів, зазначених у попередньому пункті 6.2, і обґрунтованих проектом додається комплект контрольно-вимірювальної апа-ратури, який складається з осцилографа, генератора імпульсів, вольтметра універсального, вольтметра статичного, джерела постійного струму, джерела змінного і постійного струмів, випробувача транзисторів, випробувача ламп, вимірювача універсального і генератора сигналів високої частоти.

На кожний геофізичний загін на рік нормами передбачається аморти-зація 0,25 комплекту вищепереліченої контрольно-вимірювальної апаратури та приладів (1 комплект на 4 загони з коефіцієнтом резерву 1,0).

6.4. Пректом обґрунтовуються також типи джерел і еталонів радіо-активного випромінювання, елементів живлення (батарей), марки кабелю та проводу, вартість яких визначається за переліками та нормами витрат, наведеними в розрахунку на рік або на місяць геофізичних досліджень і робіт в свердловинах у таблицях 6.3, 6.5, 6.9 і 6.10.

6.5. Вартість матерiальних витрат при проведенні геофізичних дослід-жень і робіт в свердловинах визначається з урахуванням діючих цін за нормами і переліками, наведеними у таблицях 6.4, 6.6, 6.7, 6.8 (для польо-вих робіт) і у таблицях 6.13 та 6.14 (для камеральних робіт), розрахованих на 1 загін на рік, на місяць або на відбор 100 зразків гірських порід..

6.6. Витрати паливно-мастильних матерiалiв розраховуються за норма-ми, наведеними у таблиці 6.11 на 1 годину роботи каротажних і електро-розвідувальних станцій та каротажних підйомників на свердловині, а також у таблиці 6.12 на кожні 100 км переїздів геофізичних загонів з місць базу-вання на свердловини і назад з урахуванням групи доріг (бездоріжжя) і марки транспортного засобу.

6.7. Норми маси вантажів, необхідних для геофізичних досліджень і робіт в свердловинах, наведені у таблиці 6.15, використовуються при необхідності визначення витрат на перевезення устаткування, приладів, апаратури, інвентаря, спорядження і матеріалів від постачальників або від прирейкових (пристанських) складів до баз експедицій, геофізичних партій (загонів), причому, норма маси транспортного засобу враховується тільки в тому разі, коли каротажна станція не пересувається власним ходом.

Соседние файлы в папке Rozdil 10 ГЕОФІЗИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ТА РОБОТИ В СВЕРДЛОВИНАХ