Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Erfan / 27.Створення передумов переходу до ринку

.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
32.26 Кб
Скачать

Еко трансф-ії на початкових етапах здебільшого супроводж спадом вир-ва, зростанням безробіття і цн, зниженням рівня життя населення, соц. Нестабільністю.

Перехід до ринку передбачає переорієнтацію руху грошей, капіталу та праці від виробництв,на яких немає попиту, до вир-тв які потрібні споживачам.

За ринкової еко більшість рішень приймаються під впливом цін що скл на ринку.

Найважливішими передумовами становлення ринкового госп є:

  • Створення правових інститутів ринкового механізму. Воно потребувало в Укр більше часу ніж в ін. країнах. Воно розпочалося з дня незалежності і триває дотепер. Необхідно було зробити:

  1. Удосконалення комерц права яке регулує укладання і забезпечення виконання контрактів і заходів до його дотримання

  2. Реформування фін системи з метою удосконалення банківської ді-сті та прийняття закону про банкрутство

  3. Спрощення умов виконання положень про компанії

  4. Удосконалення судочинства – створення нового суду, унеможливити втручання в його діяльність і навчити нових суддів всім тонкощам нового права

  5. Упорядкування процесу приватизації

  6. Розвиток і використ-ня інновацій – для реструктуризації укр. еко та приведення її до рівня який би задовольняв вимоги споживачів потрібно мінімум 50-60 млн доларів.

  • Розвиток і використання інновацій. Зміна пропорцій створюваного в укр. нац. продукту можлива лише за використання інновацій. В ринк системі вироб-во нових технологій хар-ся: - патентуванням вироб, яке на багато років дає власнику право на реалізацію виробу; - продаж патенту під-ву для впровадження у серійне вир-во або створення власної компанії яка має змогу на отримання кредиту для опрацювання даного винаходу.

  • Ринкова орг.-ія вир-ва. Головна відмінність пром. Структур у командно-адм і ринковій економіках полягає в тому що за 1ї малих підп.-ств майже не існує, а за 2ї вони становлять її основу. У ефективній ринк еко великі та малі підп.-ва тісно співпрацюють, невеликі фірми часто є постачальниками деталей і комплектуючих для великих підп.-ств.