Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КОНСПЕКТ УІСАА для ФПО.docx
Скачиваний:
33
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
278.79 Кб
Скачать

4.3. Опис типових конфігурацій 1с

Типові прикладні рішення фірми «1С» призначені для автоматизації стандартних завдань обліку та управління підприємствами. Функціональність, яка забезпечується типовими рішеннями відповідає вимогам відповідних національних стандартів бухгалтерського обліку та податкового законодавства. Спеціалісти компанії "1С" аналізують досвід користувачів, що застосовують програми системи «1С:Підприємство» та враховують їх потреби.

Для використання в українських підприємствах фірма "1С" пропонує наступні базові прикладні рішення:

1С 8: Бухгалтерія для України

"1С 8: Бухгалтерія для України" являє собою універсальне рішення для автоматизації бухгалтерського і податкового обліку, а також підготовки звітів до податкової інспекції, Пенсійного фонду і статистики.

Дане прикладне рішення часто використовується як «каркас» для подальшої розробки складних спеціальних модулів згідно вимог Замовника, оскільки містить повний функціонал платформи 1С, відповідає національним стандартам обліку та не перевантажене типовими управлінськими рішеннями інших конфігурацій та відповідно достатньо просте та гнучке в конфігуруванні.

1С:Підприємство 8. Управління торгівлею для України

Конфігурація "Управління торгівлею для України" системи програм "1С: Підприємство 8" розроблена відповідно до правил ведення торгового обліку в Україні. Дана конфігурація містить основну функціональність випущеної раніше конфігурації "Управління торгівлею", а також враховує зауваження і побажання численних користувачів конфігурації "Торгівля + Склад для України" системи програм "1С: Підприємство 7.7".

1С:Підприємство 8. Бухгалтерія сільськогосподарського підприємства для України

Розширенний функціонал типового рішення "1С:Бухгалтерія 8 для України" програмний продукт "1С:Підприємство 8. Бухгалтерія сільськогосподарського підприємства для України" містить функції, зумовлені особливостями управлінського та бухгалтерського обліку в сільськогосподарських організаціях.

Програмний продукт «1С Підприємство 8. Бухгалтерія сільськогосподарського підприємства для України» призначений для автоматизації бухгалтерського і податкового обліку на сільськогосподарських підприємствах:

- Різних видів діяльності: рослинництво, тваринництво, птахівництво, переробка сільськогосподарської продукції, оптова та роздрібна торгівля продукцією сільгоспвиробництва та інших;

- Різного масштабу: на підприємствах від декількох десятків до декількох тисяч чоловік, в т.ч. в компаніях з філіальною структурою і агрохолдингах

- В компаніях з будь-якою системою оподаткування, бухгалтерского і податкового обліку основних операцій.

1С: Підприємство 8 Управління торгівлею

Прикладне рішення "1С: Підприємство 8 Управління торгівлею" в комплексі вирішує завдання управлінського та оперативного обліку, аналізу і планування; автоматизує торгові, фінансові та складські операції; забезпечує сучасний рівень управління підприємством. Дане прикладне рішення забезпечує автоматизацію діяльності підприємства в таких контурах: торгові операції управління постачанням та запасами; CRM; планування; управління грошовими коштами; інтелектуальний аналіз даних. "1С: Підприємство 8 Управління торгівлею" - це сучасний інструмент підвищення ефективності бізнесу торгового підприємства.

1С: Підприємство 8. Управління торговим підприємством для України" (УТП)

Конфігурація "Управління торговим підприємством для України" - готове комплексне рішення, що дозволяє автоматизувати завдання оперативного, управлінського, бухгалтерського та податкового обліку, аналізу і планування торгових операцій, кадрового обліку та розрахунку заробітної плати в організаціях, що здійснюють будь-які види комерційної діяльності, забезпечивши тим самим ефективне управління сучасним торговим підприємством. На відміну від конфігурації "1С: Підприємство 8 Управління торгівлею" в УТП більш широко реалізовано функціонал з розрахунку заробітної плати, кадрового обліку, виробничих операцій та ін. Дане прикладне рішення – це універсальний продукт для комплексної автоматизації підприємств.

1С: Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України

"1C:Підприємство 8. Управління виробничим підприємством для України" — це комплексне прикладне рішення, що охоплює основні контури управління і обліку на виробничому підприємстві. Рішення дозволяє організувати комплексну інформаційну систему, відповідну корпоративним, українським і міжнародним стандартам і забезпечує фінансово-господарську діяльність підприємства.

Прикладне рішення створює єдиний інформаційний простір для відображення фінансово-господарської діяльності підприємства, охоплюючи основні бізнес-процеси. У той же час чітко розмежовується доступ до інформації, а також можливості тих або інших дій залежно від статусу працівників.

На підприємствах холдингової структури загальна інформаційна база може охоплювати всі організації, що входять у холдинг. Це істотно знижує трудомісткість ведення обліку за рахунок повторного використання різними організаціями загальних масивів інформації. При цьому по всіх організаціях ведеться наскрізний управлінський і регламентований (бухгалтерський і податковий) облік, але регламентована звітність формується окремо по кожній організаціії.

Факт здійснення господарської операції реєструється один раз і отримує віддзеркалення в управлінському і регламентованому обліку. Необхідність повторного введення інформації виключена. Засобом реєстрації господарської операції є документ, причому для прискорення роботи широко використовуються механізми підстановки даних "за замовчуванням", введення нових документів на підставі раніше введених.

У прикладному рішенні прийнято наступне співвідношення даних різних обліків:

незалежність даних управлінського, бухгалтерського та податкового обліку;

співставність даних управлінського, бухгалтерського та податкового обліку;

збіг сумових і кількісних оцінок активів і зобов'язань за даними управлінського, бухгалтерського та податкового обліку, за відсутності об'єктивних причин їх розбіжності.

Прикладне рішення поставляється з комплектом інтерфейсів, що забезпечує кожному користувачеві першочерговий доступ до потрібних саме йому даних і механізмів прикладного рішення.

Регламентований (бухгалтерський і податковий) облік по організаціях ведеться в національній валюті, в тому час як для управлінського обліку по підприємству в цілому може бути вибрана будь-яка валюта. У різних організаціях єдиної інформаційної бази можуть використовуватися різні системи оподаткування: в одних організаціях - загальна система оподаткування, в інших - спрощена; можуть використовуватися різні установки облікової політики податкового і бухгалтерського обліку.

На додаток до управлінського і регламентованого обліку можна вести облік за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). З метою зниження трудомісткості облік по МСФО ведеться неоперативно, з використанням трансляції (перерахунку) даних інших видів обліку.

В даному прикладному рішенні забезпечена висока надійність і продуктивність прикладного рішення, масштабованість, побудова територіально розподілених систем, інтеграція з іншими інформаційними системами. Внутрішнє пристрій прикладного рішення повністю відкрито для вивчення і настроювання під специфічні потреби підприємства.

Фірма "1С" допрацьовує і розвиває конфігурацію "Управління виробничим підприємством" з метою відображення змін законодавства і розширення функціональності. Забезпечено оперативне оновлення встановлених прикладних рішень. З боку фірми "1С" і її партнерів надається багаторівнева система технічної підтримки.