Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
62
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
5.1 Mб
Скачать

По горизонталі:

1. Напрям державного регулювання економіки, який носить довгостроковий характер і спрямований на реалізацію стратегічних цілей.

4. Доплата з державного бюджету задля збалансування бюджетів нижчих рівнів.

5. Концепція державного регулювання, представники якої виступали за активізацію ролі держави в процесі розподілу і перерозподілу національного доходу.

8. Концепція державного регулювання, представники якої вважали, що рівень господарської активності повинен визначатись кількістю грошей в обігу, приріст яких регулюється банківською системою.

9. Напрям державного регулювання економіки, який має короткостроковий характер і спрямований на послаблення циклічних коливань, зниження рівня інфляції.

12. Концепція державного регулювання, головна ідея якої – регулювання ефективного попиту і підтримання рівня зайнятості.

13. Блага, під час купівлі яких неможливо визначити особисту міру споживання і особисту міру оплати.

14. Методи державного регулювання економіки, які регламентують поведінку суб’єктів ринку не прямо, а опосередковано, через створення певного економічного середовища, яке змушує їх діяти в потрібному державі напрямку.

15. Форма грошової допомоги місцевим бюджетам із державного, яка призначена для конкретно визначеної цілі.

20. Політика держави, спрямована на спрямована на створення і поширення нововведень.

21. Планування, яке має рекомендаційно-орієнтуючий характер.

23. Економічна політика держави, спрямована на регулювання процесу створення монопольних структур, захист конкуренції від неправомірних дій монопольних утворень.

25. Грошова допомога, що надається державою за рахунок коштів бюджету місцевим державним органам для фінансування конкретних заходів, має цільовий характер.

По вертикалі:

2. Політика держави, спрямована на визначення і обґрунтування цілей, пріоритетних ланок і характеру структурної перебудови.

3. Політика держави, спрямована на подолання інфляції.

6. Політика держави, спрямована на зміну кількості грошей в обігу, обсягу кредиту і ставки позичкового процента.

7. Функція держави, спрямована на регулювання торговельних відносин, валютного ринку, міграції капіталів і робочої сили, здійснення контролю над платіжними балансами.

10. Методи державного регулювання економіки, які безпосередньо діють на функціонування суб’єктів ринку.

11. Функція держави, спрямована на розробку системи законів і постанов економічного, соціального і організаційно-господарського характеру, що створюють правові основи ринкової економіки.

16. Функція держави, спрямована на підтримання високого рівня зайнятості і цінової рівноваги, а також стимулювання економічного зростання.

17. Функція держави, пов’язана з досягненням більш справедливого розподілу доходів в суспільстві і більш ефективного розміщення ресурсів.

18. Інструмент регулювання діяльності через дозвільний пакет документів, що видається державними органами.

19. Політика держави, яка має протидіяти зниженню життєвого рівня населення в умовах ринкової економіки.

22. Система заходів впливу держави на соціально-економічний розвиток країни (абревіатура).

24. Інструмент державного регулювання, яким встановлюється частка у виробництві, продажу, експорті, імпорті.

26. Політика держави, спрямована на маневрування державними видатками і податками для регулювання рівня ділової активності і вирішення різних соціальних завдань.

Соседние файлы в папке Attachments_svetlana_polkovn@mail.ru_2015-09-07_00-46-05