Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
62
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
5.1 Mб
Скачать

По горизонталі:

1. Добровільне об’єднання громадян з метою спільного вирішення ними економічних, соціально-побутових та інших питань.

2. Розподіл доходів, який вказує на спосіб, за допомогою якого грошовий дохід домогосподарств ділиться на заробітну плату, ренту, процент і прибуток.

4. Малі підприємства, що займаються розробкою наукових досліджень для їх подальшого розвитку і завершення.

6. Вид підприємництва, яке охоплює купівлю-продаж грошей, валюти, цінних паперів.

9. Підприємство, на якому середньооблікова чисельність працюючих за рік становить не більше 50 чоловік та обсяг валового доходу від реалізації продукції (робіт, послуг) за рік не перевищує суми еквівалентної 70 млн. грн.

10. Економічна одиниця (самостійно господарюючий суб’єкт), в якій поєднуються фактори виробництва для здійснення господарської діяльності з метою отримання прибутку.

15. Принцип діяльності підприємства, за якого його виробничий і соціальний розвиток визначається розмірами зароблених колективом коштів.

16. Товариство, всі учасники якого займаються спільною підприємницькою діяльністю і несуть солідарну відповідальність за зобов’язання товариства всім своїм майном незалежно від його включення в капітал товариства.

18. Товариство, статутний фонд якого розділений на частки, розмір яких визначається установчими документами, учасники несуть відповідальність у межах вкладів (абревіатура).

19. Функція підприємництва, суть якої полягає у мобілізації капіталу (фінансів), трудових, інформаційних та інтелектуальних ресурсів і ефективному використанні ресурсів.

21. Товариство, яке включає поряд з одним або більшістю учасників, які несуть відповідальність за зобов’язання товариства всім своїм майном, також одного або більше учасників, відповідальність яких обмежується вкладом у майні товариства.

22. Вид підприємства, яке є самостійною господарською одиницею, що в своїй діяльності виходить з контрольних цифр, державних замовлень, довгострокових нормативів, лімітів, замовлень споживачів.

26. Функція підприємництва, суть якої полягає у отриманні задоволення, самореалізація власної мети.

28. Організація під певною назвою, яка володіє підприємством і здійснює на ньому господарську діяльність, має юридичну та комерційну самостійність, зареєстрована у відповідності до чинного законодавства.

29. Функція підприємництва, суть якої полягає у забезпеченні поєднання ресурсів в оптимальних пропорціях для досягнення мети.

30. Вид АТ, акції якого розповсюджуються шляхом відкритої передплати, купівлі-продажу на біржах.

31. Принцип господарювання, за яким підприємство (фірма, компанія, об'єднання тощо), всі свої витрати і видатки на виробництво і реалізацію товару (продукції, робіт, послуг) покриває за рахунок коштів, одержаних від його реалізації.

По вертикалі:

3. Організаційно-правова форма підприємств, за якою людина одноосібно володіє і управляє ним, бере на себе весь ризик збитків або отримує весь прибуток.

5. Самостійна, ініціативна, пов’язана зі здійсненням нововведень і ризиком діяльність суб’єкта господарювання з виробництва продукту, надання послуг, торгівлі з метою отримання прибутку.

7. Вид підприємництва, яке направлене на виробництво товарів, послуг, інформації, духовних цінностей.

8. Вид підприємства, яке є господарською одиницею, яка самостійно здійснює підприємницьку та іншу діяльність на основі строкового платного володіння і користування майном, переданим в оренду орендареві за договором.

11. Крива, яку використовують для оцінки нерівності доходів.

12. Розподіл доходів, пов’язаний зі способом, за допомогою якого сукупний дохід суспільства розподіляється між окремими домогосподарствами.

13. Вид підприємництва, як охоплює діяльність, що сприяє встановленню зв’язків між покупцями і продавцями.

14. Підприємства, створені в результаті об’єднання капіталів двох чи більше господарюючих суб’єктів для ведення спільної діяльності з метою одержання прибутку (майно поділено на частки).

17. Вид підприємництва, яке охоплює операції по перепродажу товарів і послуг.

20. Функція підприємництва, суть якої полягає у пошуку і реалізації нових ідей, здійсненні науково-технічних розробок, створенні інновацій.

21. Підприємство державної власності, створене у галузях народного господарства, в яких законом дозволено здійснення господарської діяльності лише державним підприємствам і заборонено приватизацію.

22. Особа або група осіб, які спільно проживають в одному житловому приміщенні або його частині, ведуть спільне господарство з метою забезпечення всім необхідним для життя, повністю або частково об’єднують свої кошти та витрачають їх.

23. Система дрібних приватних фірм, які заключають контракт на право користування фабричною маркою великої фірми в своїй діяльності на певній території і в певній сфері.

24. Товариство, учасники якого відповідають по боргах внесками до статутного фонду, а при недостатності цих сум додатково належним їм майном у однаковому для всіх учасників кратному розмірі до внеску кожного учасника (абревіатура).

25. Господарське товариство, статутний капітал якого поділено на визначену кількість часток однакової номінальної вартості, корпоративні права за якими посвідчуються акціями.

27. Функція підприємництва, суть якої полягає у виготовленні товарів, що потрібні суспільству.

30. Вид АТ, акції якого поширюються лише серед його засновників-акціонерів і не надходять у вільний продаж.

Соседние файлы в папке Attachments_svetlana_polkovn@mail.ru_2015-09-07_00-46-05