Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otchet.docx
Скачиваний:
132
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
271.39 Кб
Скачать

49

Зміст

ВСТУП 3

РОЗДІЛ 1. Загальна характеристика ПАТ «Укртелеком» 5

РОЗДІЛ 2. Охорона праці у ПАТ «Укртелеком» 8

РОЗДІЛ 3.Аналіз функцій управління персоналом в ПАТ «Укртелеком» 12

Управління персоналом здійснюється на підставі: 14

РОЗДІЛ 4.Методи пошуку та підбору персоналу ПАТ «Укртелеком» 15

РОЗДІЛ 5.Аналіз чисельності, складу та структури персоналу 19

РОЗДІЛ 6.Аналіз функції планування персоналу та розвитку підприємства 21

РОЗДІЛ 7.Організація кадрового діловодства ПАТ «Укртелеком» 27

РОЗДІЛ 8.Аналіз показників продуктивності та ефективності праці. 30

РОЗДІЛ 9.Аналіз показників складу та динаміки фонду оплати праці 34

РОЗДІЛ 10. Склад та порядок заповнення форм статистичної звітності з праці в ПАТ «Укртелеком» 41

ВИСНОВКИ 44

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 48

ВСТУП

Навчальна практика з економіки праці має велике значення в закріпленні отриманих теоретичних знань, формуванні професійних навичок. Навчальна практика є складовою частиною навчального процесу і проводиться згідно з навчальним планом зі спеціальності «Управління персоналом і економіка праці».

Метою практики є систематизація, закріплення та поглиблення теоретичних знань, набутих у процесі вивчення дисциплін навчального плану; оволодіння методами аналізу економічної діяльності підприємства в умовах використання ринкових методів господарювання; формування професійних умінь і навичок.

Досягнення цієї мети передбачає виконання таких основних завданнь:

1.Знайомство з ПАТ «Укртелеком»;

2.Ознайомлення з матеріалами щодо охорони праці на підприємстві;

3.Аналіз функцій управління персоналом;

4.Ознайомлення з методами пошуку та підбору персоналу на підприємстві;

5.Аналіз чисельності, складу та структури підприємства;

6.Аналіз функцій планування та розвитку персоналу;

7.Ознайомлення з організацією кадрового діловодства;

8.Аналіз показників продуктивності та ефективності праці;

9.Аналіз показників складу та динаміки фонду оплати праці;

10.Склад та порядок заповнення форм статистичної звітносіт з праці.

У разі проходження даної практики, я повинен знати:

  • правовий статус, організаційну структуру, відомче підпорядкування та нормативно-правове забезпечення діяльності бази практики;

  • основні техніко-економічні показники діяльності підприємства;

  • основні завдання та функції установи відповідно до нормативних документів, повноваження та функцій посадових осіб;

  • порядок організації і ведення кадрової роботи на підприємстві;

  • систему показників, що характеризують чисельність, склад та структуру персоналу підприємства;

  • показники продуктивності та ефективності праці;

  • методику планування праці;

  • організацію праці та її оплати;

  • порядок складання і подання звітності з праці;

Місцем проходження практики я обрав публічне акціонерне товариство «Укртелеком», що знаходиться за адресою: м.Славутич, вул.Центральна, 5.

Розділ 1. Загальна характеристика пат «Укртелеком»

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «Укртелеком» здійснює телекомунікаційне забезпечення споживачів усієї України. Діяльність товариства регулюється: Господарським Кодексом України, Кодексом законів про працю України, Статутом товариства та іншим чинним законодавством.

Місія ПАТ «Укртелеком» полягає в сприянні стійкого розвитку економіки регіону, підвищення якості життя населення у всіх регіонах присутності товариства за рахунок забезпечення надійного та безперебійного телекомунікаційного обслуговування.

Головною метою діяльності товариства є забезпечення телекомунікаційними послугами всієї Украни за тарифами, що регулюються відповідно до чинного законодавства в умовах функціонування єдиної телекомунікаційної системи України.

Абонентами товариства є близько 550 тисяч побутових споживачів і 11,7 тисяч юридичних осіб, переважна більшість яких сільськогосподарські та промислові.

ПАТ «Укртелеком» за типом та організаційно-правовою формою є публічним акціонерним товариством.

Акціонерами Товариства є фізичні та юридичні особи, які є власниками акцій Товариства.

Товариство є юридичною особою, має відокремлене майно, самостійний та зведений баланс, поточний, валютний та інші рахунки в українських та іноземних банках, емблему Товариства, печатку та штамп із своїм найменуванням українською мовою.

Товариство має право вчиняти правочини, в тому числі укладати договори(контракти), може від свого імені набувати майнових та особливих немайнових прав і нести обов’язки, бути позивачем і відповідати в суді, господарському суді, третейському суді.

Статутний фонд товариства складає 29829506 грн.

Сьогодні підприємство демонструє позитивну динаміку розвитку, виконує свої фінансові, інвестиційні та технічні зобов’язання. Товариство прагне досягти сучасних корпоративних та інноваційних стандартів, підвищити рівень якості надання ліцензованих та додаткових послуг, сформувати ефективну систему взаємовідносин в сфері корпоративного права.

На сьогодні на підприємстві працює 140 робітників, середня заробітня плата працівника становить 4000 грн., з цієї суми 70 % - стабільна сума, 30 % - змінна, тобто премії, нагородження, подяки та ін.

Кадрова політика ПАТ «Укртелеком» орієнтована на забезпечення постійного професійного росту персоналу від робітничих спеціальностей до керівників всіх рівнів.

Центром освітньої діяльності у ПАТ «Укртелеком» є власний навчально - курсовий комбінат, який здійснює ліцензоване навчання, підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації персоналу з цілого  ряду робітничих професій.

Традиційно, одним із найважливіших корпоративних пріоритетів є соціальна відповідальність бізнесу, що грунтується на принципах відповідальності  роботодавця за людей, які працюють на підприємстві, забезпечення належних та безпечних умов праці, достойної заробітної плати, оздоровлення персоналу, надання матеріальної допомоги пенсіонерам, ветеранам Великої Вітчизняної війни, підтримці підростаючого покоління та  благодійності. 

Організаційна структура підприємства складається з багатьох ланок, які мають свої завдання. Існує загальний апарат управління, якому підпорядковується інші. Управління здійснюється головою правління Авдонін Василем Миколайовичем. Апарату управління безпосередньо підпорядковується:

  • директор тех.ком. – відповідає за організацію роботи з забезпечення вчасних та в повному обсязі розрахунків за куповану електричну енергію;

  • директор технічний - вирішує питання, пов’язані з енергетичним та технічним обслуговуванням підприємства;

  • директор з охорони праці – зобов’язані постійно забезпечувати здорові і безпечні умови праці відповідно до вимог, правил і норм з охорони праці, спрямувати роботу підпорядкованих їм керівників структурних підрозділів на запобігання аваріям, пожежам, травмам та професійним захворюванням на виробництві;

  • директор з економічної безпеки - перевіряє правильність віднесення витрат на виробництво і реалізацію готової продукції, облік витрат, їх обґрунтованість і вплив на собівартість продукції;

  • директор з капітального будівництва та загальних питань - забезпечує виконання робіт з капітального будівництва на підприємстві, цільове і раціональне використання інвестиційних ресурсів, направляючи кошти на технічне переозброєння і реконструкцію підприємства, їх концентрацію на пускових об'єктах, скорочення обсягу незавершеного будівництва;

  • директор з питань персоналу та перспективного розвитку – відповідає за функціонування персоналу, роботу кадрів, виплату заробітної плати, кваліфікацію робітників, забезпечує найкращі умови для працівників підприємства;

  • головний бухгалтер - забезпечує ведення бухгалтерського обліку;

  • начальник управління технічної політики - визначає технічну політику і напрями технічного розвитку підприємства.

Персонал ділиться на керівників(12,8 %), службовців(24%) та робітників(63,4%) або на технічний персонал(51,7%), збутовий персонал(26,3%) та інший(22%).

Накопичений багаторічний  досвід роботи та закладені традиції є надійним плацдармом для  нового етапу  розвитку та модернізації підприємства, де головним принципом роботи – залишаються надійність та безперебійність електропостачання споживачів засновані на відповідальності та професіоналізмі персоналу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]