Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен по устаткуванню.docx
Скачиваний:
54
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
33.6 Кб
Скачать

54. Холодильні шафи шх -0,71 шх-1,40.

ШХ-0,71 – однодверна шафа, машине віділення на стельовій панелі з моноблоковою холодильною машиною (компресорно конденсаторний апарат ВС-400 повітря охолоджувальний). ШХ-1,40 – двохдверна шафа на стельовій поверхні холодильний агрегат ВС-630 , повітряного охолодження. Складаються з : теплоізольований обєм що охолоджується, машинне віділення з холодильним агрегатом компресорно- конденсаторного типу на базі герметичного компресора, машинне віділення розташоване над обємом що охолоджується або під ним, внутрішньо охолоджувальний обєм.

55.Фрізери.

Фризери для м'якого морозива (молочних коктейлів) це пристрої для приготування відповідного продукту шляхом одночасного перемішування, насичення повітрям, заморожування попередньо підготовленої (з сухої) рідкої суміші і температурою на виході від -4 до -8. Морозиво і коктейлі, приготовані за допомогою фрізера, реалізується безпосередньо відразу після приготування.

     Фризери розрізняються за такими основними параметрами: варіант виконання (настільний або підлоговий), продуктивність, обсяг камери схову для суміші, об'єм циліндра заморожування, тип охолодження, наявність пастеризації, наявність помпи.

56.Холидильні прилавки та холодильні вітрини.

Холодильні прилавки призначені для зберігання і реалізації охолоджених і заморожених продуктів(прилавки є відкриті і закриті). Складаються з: теплоізольованого охолоджувального обєму (піноепоксіт) і всередині панельний випарник який розділяє внутрішній простір на 2 відсіка, машине віділення з холодильним агрегатом ВС-400 (ПХСВ-1-0,25, ПХН-1-0,28) . Холодильні вітрини призначені для зберігання та демонстрації , реалізації охолоджених, заморожених, готових страв. Складаються з : охолодженого обєму з подвійного скла , теплоізальованим повітрям, зверху помпа з нержавіючої сталі і лампа накалювання, випарник ІРСН, знизу машинне віділення з холодильним агрегатом ВС-630.

57. Конструкція та принцип дії льодогенератору.

Кожний льодогенератор складається з двох частин: машинного відділення та відділення для виробництва льоду. Розглянемо конструкцію льодогенератора для виробництва льоду у формі кубиків або циліндрів.Для виробництва такого типу льоду в льодогенераторах використовується пульверизаційна система – лід утворюється при безперервному розбризкуванні води із пульверизатора (форсунок) на охолоджувальну поверхню випарника, який має форму стаканчиків, перевернутих догори дном.

Випарник складається з льодоформ  (стаканчиків, перевернених нагору дном), до яких припаяний трубчастий змійовик. При роботі льодогенератора насос  подає воду з ванни  в колектор . Проходячи через форсунки, вода розприскується і потрапляє у стаканчики, на внутрішній поверхні яких утворюється шар льоду, що постійно збільшується. Частина охолодженої води стікає у ванну  і знову подається насосом  у колектор .

Приблизно через 20-25 хв роботи льодогенератора в режимі заморожування льоду за допомогою реле часу відкриваються електро­магнітні вентилі. Через вентиль  гарячий хладон нагнітається компресором у випарник, а через вентиль  – тепла вода надходить у піддон, омиваючи його. Циліндрики льоду в стаканчиках підтаюють, відокремлюються від форм, падають на похилу поверхню колектора і через шторку  скочуються в бункер. Цикл відтавання триває близько 3 хв, після чого реле часу переключає роботу льодогенератора на цикл заморожування льоду, відключаючи електромагнітні вентилі. Вода, що залишилася у піддоні  випарника, через отвір стікає у ванну . Рівень води в ній підтримується не вище верхнього кінця переливної трубки .