Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВ_Т практика.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
257.02 Кб
Скачать

1.3 Аналіз сфери постачання та збуту

Товариство самостійно здійснює зовнішньоекономічну діяльність у відповідності з чинним законодавством. Здійснюючи зовнішньоекономічну діяльність, товариство вступає у відносини з юридичними та фізичними особами іноземних країн, здійснює експорт та імпорт товарів, робіт, послуг, товарообмінні (бартерні) та інші зовнішньоекономічні операції. На даний момент підприємство співпрацює зі шведами.

2 Система бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю

2.1 Форма організації бухгалтерського обліку на підприємстві

Для складання фінансової звітності у відповідності до діючих нормативних актів та надання її користувачам керівництво підприємства самостійно обирає форму організації бухгалтерського обліку, визначає облікову політику підприємства: обирає принципи, методи і процедури обліку таким чином, щоб достовірно відобразити фінансовий стан і результати діяльності підприємства та забезпечити зіставність показників фінансових звітів.

Ведення бухгалтерського обліку на підприємстві здійснюється за на підприємстві на комп’ютерах, які об’єднанні між собою в єдину сітку. Підприємство у своїй роботі використовує програму «1С: Бухгалтерія 8.2»

Велика розповсюдженість програми «1С: Бухгалтерія 8.2» пояснюється присутністю в ній готових шаблонів, алгоритмів, налаштувань, що побудовані на базі новітній SQL технологій]. За лічені хвилини у даному програмному середовищі можна підготувати потрібні звітні документи чи роздрукувати первинну документацію, інформація ж зберігається у системі зручних структуризованих довідників. Проте «1С: Бухгалтерія 8.2» не притаманна висока гнучкість у пристосуванні до низки облікових задач, як це ми бачимо на прикладі програм –конструкторів, до того ж для її впровадження потрібні комп’ютерні системи високої потужності.

«1С: Бухгалтерія 8.2» у свою чергу дозволить проводити безперервний документообіг без зайвих затримок на будь-якому його етапі. Програма також не вимагає високих професійних знань всіх деталей обліку, тому підходить для застосування персоналом нижчого рангу.

Завдяки своїй поширеності на сьогоднішній день дана програма «1С: Бухгалтерія 8.2» має більше шансів на удосконалення в напрямі ринкових потреб.

На мою думку, «1С: Бухгалтерія 8.2» дійсно найбільш доцільна для ведення БО на ТОВ «Баришівська зернова компанія» , оскільки вона дозволяє «компактно» відображати інформацію за усіма напрямками діяльності підприємства й систематизувати відомості по основним його статтям витрат.

2.2 Структура бухгалтерської служби

під структурою управління організацією розуміється упорядкована сукупність взаємопов’язаних елементів, які знаходяться між собою в сталих відношеннях, що забезпечують їх функціонування і розвиток як єдиного цілого. Елементами структури є окремі робітники, служби та інші ланки апарату управління. В рамках структури управління протікає управлінський процес (рух інформації і прийняття управлінських рішень), між учасниками якого розподілені задачі і функції управління, а отже права і відповідальність за їх виконання. З цих позицій структуру управління можна розглядати як форму розподілу і кооперації управлінської діяльності, в рамках якої відбувається процесу управління, направлений на досягнення наміченої цілі.

Передусім структура повинна відображати мету і задачі організації, отже бути підлеглою виробництву і змінюватись разом зі змінами, що відбуваються. Вона повинна відображати функціональний розподіл праці і обсяг повноважень робітників управління; останні визначаються політикою, процедурами, правилами і посадовими інструкціями. При цьому повноваження керівника будь-якого рівня обмежуються не тільки внутрішніми факторами , але й факторами зовнішнього середовища, рівнем культури та ціннісними орієнтаціями суспільства, прийнятими в ньому традиціями і нормами. Іншими словами структура управління повинна відповідати соціально-культурному середовищу, і при її побудові потрібно враховувати умови, в яких вона буде функціонувати. Таким чином даючи загальну характеристику організаційної структури, можна виділити декілька положень, що визначають її значимість:

  • організаційна структура фірми забезпечує координацію всіх функцій менеджменту;

  • структура організації визначає права і обов’язки (повноваження і відповідальність) на управлінських рівнях;

  • від організаційної структури залежить ефективна діяльність фірми, її виживання і процвітання;

  • структура, прийнята в даній конкретній формі, визначає організаційну поведінку її співробітників, тобто кількість праці колективу;

При побудові організаційно-управлінської структури необхідно дотримуватись певних принципів, бо структура є основою управління. Вона встановлює ті певні зв’язки між підрозділами, без яких не може функціонувати управління.

Що ж стосується ТОВ «Баришівська зернова компанія», то її структура має вигляд:

Виконавчим органом управління підприємства є його дирекція. Вищим органом управління є загальні збори колективу.