Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет-КР-УПОД - 2014.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
141.31 Кб
Скачать

Департамент екології та природних ресурсів

Директор департаменту

Головний спеціаліст з питань

запобігання та виявлення корупції

Заступник директора департаменту

Заступник директора департаменту

Управління раціонального використання земель, природо заповідного фонду, екомережі та природоохоронних програм

Управління дозвільної діяльності, екологічної експертизи та моніторингу

Відділ фінансово-господарського, юридичного та організаційного забезпечення

Відділ раціонального використання природних ресурсів, природозаповідного фону та екомережі

Відділ дозвільної діяльності

Відділ екологічної експертизи та моніторингу

Відділ Природоохоронних програм, фондів та комунікацій

Державна екологічна інспекція

Умовні позначення: - структурна одиниця;

- співпраця;

Рисунок 1 – Приклад структури Департаменту екології та природних ресурсів області

Опишіть роботу окремих підрозділів Департаменту (Управління).

Розглянути діяльність в області Державної екологічної інспекції та результати її роботи за останні роки.

В пункті «Місцева екологічна політика та її реалізація» потрібно сформувати завдання екологічної політики регіону, проаналізувати процес екологізації секторів економіки регіону, визначити інструменти реалізації екологічної політики та очікувані результати від реалізації екологічної політики.

В пункті «Громадське екологічне управління» слід розглянути громадські екологічні організації (міжнародні, всеукраїнські, обласні), що зареєстровані і функціонують в регіоні, коротко їх охарактеризувати, зробити порівняльний аналіз діяльності міжнародних та обласних громадських організацій. Опишіть мету та завдання діяльності організації (за вибором), охарактеризуйте основну діяльність обраної громадської екологічної організації (протягом її існування), охарактеризуйте її активність в попередні роки. Наведіть перелік видань засобів масової інформації, де опубліковані результати діяльності цієї організації. Наведіть, які пропозиції існуючих громадських організацій були реалізовані Державними органами екологічного управління.

В третьому розділі «Управління екологічною безпекою в області» слід навести визначення поняття «екологічна безпека» та структуру системи управління екологічною безпекою. Розділ повинен вміщувати інформацію про можливість виникнення надзвичайних ситуацій в області із зазначенням потенційно небезпечних об’єктів. Виявити чи є в регіоні зони зберігання відходів хімічної промисловості, зберігання відходів ядерних станцій, полігони зберігання вибухонебезпечних речовин. Встановити, чи виникали на цих об’єктах аварійні ситуації і в якій термін вони були ліквідовані.

Розглянути та навести інформацію про якість питної води в регіоні.

Діяльність обласних підрозділів відповідних міністерств і відомств, які виконують функції управління екологічною безпекою.

Важливо визначити перелік організаційних заходів по ліквідації надзвичайних ситуацій, відповідальних виконавців, оперативність прийняття рішень. Також бажано встановити розмір збитку, заподіяного державі і людям виникненням надзвичайної ситуації.

Підсумовуючи розділ необхідно зробити висновок чи повністю ліквідовані наслідки аварійної ситуації і завдяки чому.

Навести інформацію (за можливістю) міжнародного досвіду про вирішення аналогічних екологічних проблем.

Висновки та рекомендації вміщують результати аналізу системи екологічного управління в області. У висновках відмічаються як позитивні характеристики, отримані під час дослідження, так і напрями на які потрібно звернути підвищену увагу для покращення показників функціонування системи в області.

Список використаних джерел повинен містити бібліографічний опис джерел, з яких запозичена інформація, використана в курсовій роботі. Обов’язковим є посилання на електронні джерела. Кожний бібліографічний опис варто починати з нового рядка. Список нумерують відповідно до порядку посилань у тексті.