Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет-КР-УПОД - 2014.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
141.31 Кб
Скачать

3. Правила оформлення курсової роботи

1. Курсову роботу виконують на одній стороні аркуша білого паперу формату А4 (210×297 мм) методом комп’ютерного набору в редакторі «Microsoft Word» та друкують її на принтері, а потім брошурують. Загальний обсяг курсової роботи не повинен перевищувати 30-35 сторінок друкованого тексту.

2. Основний текст набирається шрифтом типу «Times New Roman», розміром 14 пунктів та міжрядковим інтервалом 1.

3. Кожна структурна частина курсової роботи повинна починатися з нової сторінки. Заголовки розділів пишуть великими літерами симетрично тексту. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Для виділення заголовків розділів, а також висвітлення окремої інформації допускається використання таких шрифтів: напівжирного, курсиву або застосовування шрифту більшого розміру (до 16 пунктів).

4. Кожна сторінка тексту курсової роботи повинна мати поля по 20 мм з усіх сторін. Жодний елемент тексту не повинен виходити за межі полів.

5. Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять. В подальшому, порядковий номер сторінки розміщується в правому верхньому куті кожної сторінки. Нумерацію сторінок, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць подають цифрами без знака №.

6. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Назва підрозділу починається з абзацного відступу.

7. Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в записці безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках, включають до загаль­­­ної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом «Рисунок» і нумерують послідовно в межах розділу. Наприклад: «Рисунок 2.1. Назва» (перший рисунок другого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують під ілюстрацією.

8. Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблиці в тексті повинні бути розміщені симетрично та відділятися від тексту одним вільним рядком. Таблиці повинні мати номер та назву. Таблиці нумерують послідовно в межах розділу. В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2.» (друга таблиця першого розділу). Назву таблиці розміщують над таблицею і пишуть симетрично до тексту.

Приклад оформлення таблиці

Таблиця 1.2

назва таблиці

При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово "Таблиця" і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова "Продовження табл." і вказують номер таблиці, наприклад: "Продовження табл.1.2".

9. Посилання.

Посилання в тексті курсової роботи на джерела слід зазначити порядковим номером за переліком використаних джерел, виділеним двома квадратними дужками, а якщо необхідно вказати номер сторінки, то його ставлять через кому після номера видання, наприклад «… в статті [4]…» або «… в статті [4, стор. 15-26]…».

На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, при цьому слово «таблиця» в тексті пишуть скорочено, наприклад: «… в табл. 1.2…».

10. Перед друком тексту обов’язково необхідно перевірити його на відсутність орфографічних та граматичних помилок. Особливо необхідно звернути увагу на фрагменти тексту, що створені засобами електронного перекладу.