Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kmi_exams.docx
Скачиваний:
116
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
2.14 Mб
Скачать

37. Теги та контейнери.Призначеня параметрів тегів

Мова HTML дозволяє визначати структуру електронного документа з поліграфічним рівнем оформлення; результуючий документ може містити найрізноманітніші елементи: ілюстрації, аудіо-та відео-фрагменти і так далі. Мова включає в свій склад розвинені засоби для специфікації декількох рівнів заголовків, шрифтових виділень, різних груп об'єктів, наприклад, словники, каталоги або меню для розміщення ілюстрацій і інших фрагментів, а також безліч інших можливостей.

Тегова модель опису документа дозволяє представити його у вигляді сукупності елементів, кожен з яких оточений тегом (керуючим HTML-кодом).

Документ HTML являє собою не що інше, як звичайний ASCII-файл, з доданими до нього керуючими HTML-кодами (тегами). Кожен тег починається з лівої кутової дужки "<" і закінчується правою кутовою дужкою ">". Між дужками записується ідентифікатор тега і, якщо необхідно, додаткові аргументи. Деякі теги використовуються разом з закриваючою парою, яка сигналізує про закінчення області дії відповідного призначення. Закриваюча пара після лівої кутової дужки містить символ "/" (наприклад, для тега похилого шрифту <I> закриває пара являє собою </ I>, для тега заголовка <TITLE> закриваючою парою буде </ TITLE>).

Іноді тег з закриваючою парою називають контейнером в тому сенсі, що всередині нього можна помістити змістовну інформацію певного характеру. Структура HTML-документа дозволяє використовувати вкладені один в один контейнери.

Такий підхід припускає наявність ще одного компонента технології - інтерпретатора мови. У WWW функції інтерпретатора в основному виконуються клієнтом-браузером.

38.Структура html документа

HTML. Структура HTML-документа

HTML-документ складається з двох частин: голови документа та тіла документа, обмежених тегами<html> та </html>.

Голова документу форматується тегами <head> та </head>. Тіло – тегами <body> та </body>. Крім того голова доументу може містити необов’язкову пару тегів <title></title>. Між цією парою тегів розташовується текст, який відображається у рядку заголовка вікна Web-браузера.

Вміст Web-сторінки, який відображається у вікні Web-браузера, форматується за допомогою тегів, що розташовані у тілі документа.

Корисно знати, що Web-браузери однаково сприймають теги, записані, як у верхньому так і у нижньому регістрах. Тобто,наприклад, теги <html>, <Html>, <HTML> сприйматимуться браузером коректно.

 

Приклад I.1.1.

 

<html>

            <head>

                        <title>

                                   Проста Web-сторінка.

                        </title>

            </head>

            <body>

                        Я вітаю тебе, Світ !

                        Це моя перша Web-сторінка !

            </body>

</html>

 

Для створення Web-сторінок існують так звані Web-редактори, які дозволяють автоматизувати процес реалізації гіпертекстової розмітки, що значно економить час Web-майстра. Але для початкового ознайомлення з HTML є сенс використовувати для створення перших сторінок простий текстовий редактор, наприклад NotePad. Набраний у NotePad HTML-текст потрібно зберігати з розширенням *.html або *.htm.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]