Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
193.02 Кб
Скачать

5.4. Оформлення ілюстративного матеріалу

Ілюстрації - це креслення, схеми, графіки та ін., розташовані на окремих сторінках. Ілюстрації позначаються словом “рис.”, “графік”, “діаграма”, “схема” і нумеруються послідовно в межах розділу арабськими цифрами. Номер ілюстрації повинен утворюватись з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою. Наприклад, “рис. 2.4.” означає четвертий рисунок другого розділу.

Назва і номер ілюстрації розміщують унизу сторінки, на якій вона розміщена. Ілюстрації включаються в загальну нумерацію сторінок.

5.5. Оформлення списку літератури

Список літератури повинен включати тільки ті джерела, що використані при виконанні роботи. Розташування матеріалу в списку літератури подається в такій послідовності:

  1. Закони України.

  2. Постанови Верховної Ради України.

  3. Укази Президента України.

  4. Постанови Кабінету Міністрів України.

  5. Нормативні акти Міністерств та відомств України.

  6. Статистичні щорічники України.

  7. Наукова, навчально-методична, спеціальна література (в алфавітному порядку).

  8. Періодична література.

  9. Звітні дані підприємств, установ, які аналізувались у роботі.

Відомості про книги включають: прізвище та ініціали автора, заголовок, місце видання, видавництво та рік видання, кількість сторінок. Заголовок наводять у тому вигляді, в якому він надрукований на титульній сторінці книги (джерела).

Відомості про статтю включають: прізвище та ініціали автора, заголовок статті, назва журналу (збірника, бюлетеня), рік, том (номер), сторінки, на яких розміщена стаття.

Автори книги або статті перераховуються в тому ж порядку, в якому вони перераховані в джерелі. Перед прізвищем кожного наступного автора ставиться кома. Якщо число авторів більше трьох, то можна зазначити прізвище й ініціал першого, а потім писати “та ін.”.

5.6. Посилання на джерела

Посилання можуть здійснюватися подвійно:

а) цифрами в тексті, розміщеними в квадратних дужках, що вказують на порядковий номер джерела в списку використаної літератури і сторінки в цих джерелах. Наприклад, [8, 56]. Цифри розділяються комою, перша цифра позначає номер джерела, друга - сторінку, звідки взятий матеріал. Якщо посилання дається на декілька джерел, між ними ставиться крапка з комою. [8, 56 ;2,35];

б) виноскою внизу сторінки, що містить прізвище та ініціали автора, назву джерела, місце видання, видавництво, рік видання, сторінку. Виноска позначається цифрою. Виноски нумеруються у межах сторінки.

Цитати повинні заключатися в “лапки”. Переказ думок і висновків інших авторів повинен здійснюватись об'єктивно з обов'язковим посиланням на джерело.

Якщо декілька разів цитується той самий твір, достатньо в посиланні написати прізвище та ініціали автора, потім скорочення цит. дж. /цитоване джерело/ і номер сторінки. Те ж робиться при оперуванні цифровими показниками, розрахованими іншими авторами.

Посилання на формули вказують порядковим номером формули в дужках, наприклад, “у формулі /2.1./”. Посилання на ілюстрації вказують порядковим номером ілюстрації, наприклад, рис. 1.2. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, при цьому слово “Таблиця” у тексті пишуть цілком, якщо таблиця не має номера, і скорочено - якщо має номер, наприклад: “... у табл. 1.2”.

У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації потрібно вказувати скорочене слово “дивися”, наприклад, “див. табл. 1.2”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]