Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
193.02 Кб
Скачать

5. Оформлення курсової роботи

5.1. Загальні вимоги

Курсова робота повинна бути написана літературною мовою. При оформленні курсової роботи потрібно додержуватися таких вимог:

- чіткість, стислість, конкретність викладу;

- виділення абзаців, що розкривають нову думку;

- виклад розділів із нової сторінки ( параграфи можуть починатися із середини сторінки);

- кожний розділ і параграф повиннен мати заголовок і нумерацію, що відповідає плану роботи.

Текст курсової роботи повинен бути набраний на комп'ютері з використанням сучасного текстового редактора і з дотриманням таких розмірів полів: ліве - 30 мм, праве - 10 мм, верхнє і нижнє - 20 мм. Формат паперу - А-4 (210х297 мм). При використанні текстового редактора Microsoft Word рекомендується використовувати такі параметри: тип шрифту - "Times New Roman", розмір шрифту - 14, міжрядковий інтервал - 1,5.

Найменування структурних частин (Зміст; Вступ; Назва розділів; Висновки; Список використаних джерел; Додатки) друкуються великими літерами симетрично до тексту. В кінці назви крапки не ставляться.

Заголовки підрозділів друкують з великої літери з абзацу. Відстань між заголовком та текстом підрозділу має дорівнювати 2 міжрядковим інтервалам. Перенесення слів у заголовках не допускається. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Дотримання абзаців обов'язкове. Для позначення абзацу пропускається п'ять знаків від лінії поля. Текст роботи повинен бути написаний акуратно, чітким, розбірливим почерком, чорнила (паста) чорного або синього кольору. Текст може бути надрукований на комп'ютері (через півтора інтервалу).

При написанні роботи потрібно вміло користуватися скороченнями. Неприпустимі такі скорочення, які є наслідком квапливості та недбалості. Потрібно користуватися тільки прийнятими скороченнями.

Титульна сторінка має єдину форму і реквізити для всіх курсових робіт (див. додаток 3). Вона повинна бути оформлена з особливою акуратністю чорною тушшю (чорнила, паста) або надрукована на принтері.

За титульною сторінкою розташовується зміст. У ньому послідовно перераховуються всі частини курсової роботи (вступ, розділи, параграфи та ін.). Зміст повинен включати всі заголовки, що є в роботі. Проти кожного найменування в правому боці сторінки змісту вказується номер сторінки, з якого починається дана частина роботи. Перед найменуванням кожного розділу і параграфа зазначаються їхні номери, причому першою цифрою вказують розділ, а другою цифрою після крапки - номер параграфа. Найменування параграфа стосовно найменування розділу зміщується вправо на 2 см. Слово “параграф” не пишеться .

Розділи повинні мати порядкову нумерацію в межах усієї роботи і позначатися арабськими цифрами. Вступ, висновок, список літератури і додатки не нумеруються.

Підрозділи нумеруються арабськими цифрами в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і підрозділу з крапками між ними і наприкінці. Наприклад, 2.3. - третій підрозділ (параграф) другого розділу.

Пункти нумеруються арабськими цифрами в межах кожного підрозділу. Наприклад, 1.1.2. - другий пункт першого параграфа першого розділу. Заголовки розділів розташовуються симетрично тексту, підрозділів - з абзацу.

Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапку наприкінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох речень, їх розділяють крапкою. Підкреслювати заголовки не допускається.

Кожний розділ потрібно починати з нової сторінки. Відстань між заголовками і наступним текстом повинна бути рівною трьом міжрядковим інтервалам; між заголовком підрозділу й останньою крапкою попереднього тексту - чотири міжрядкові інтервали.

Нумерація сторінок наскрізна - від титульної сторінки до останньої сторінки додатків. Титульна сторінка вважається першою сторінкою, проте номер проставляється, починаючи зі сторінки, на якій розташований вступ. Номери проставляються арабськими цифрами у верхньому правому куті без крапки в кінці. Сторінки, зайняті ілюстраціями і таблицями, включаються в наскрізну нумерацію. Сторінці привласнюється один номер і тоді, коли її формат більший, за А-4.

Курсова робота підшивається у швидкозшивач або легке плетіння.

Курсова робота підписується автором на останній сторінці і там же проставляється дата закінчення роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]