Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
179.doc
Скачиваний:
95
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
900.61 Кб
Скачать

Порядок проведення роботи

У лабораторній роботі випробування проводять на зразках, вирізаних зі звареного з'єднання в напрямку, нормальному до звареного шва (рис.5). Поверхні розрізу шліфують на наждаковому полотні. Напрямок шліфування треба періодично змінювати, щоб уникнути появи глибоких рисок. Після шліфування випробувану поверхню полірують на верстаті і піддають травленню в реактиві такого складу: 5 % азотної кислоти і 95 % етилового спирту. Після хімічного травлення зразок промивають водою і просушують фільтрувальним папером.

Рис.5 – Порядок зміни твердості

Досліджують поверхню зразка на мікроскопі, звертаючи увагу на зміну структур в біляшовній зоні. Потім підготовлений зразок випробують на твердість за допомогою приладу Роквелла. Місця виміру твердості повинні відстояти на 2...3 мм один від одного. Твердість кожної ділянки визначається на підставі трьох вимірів, з яких обчислюють середнє арифметичне.

Після закінчення вимірів малюють діаграму зміни твердості за довжиною зразка в напрямку, перпендикулярному до звареного шва.

Результати вимірів порівнюють з результатами, отриманими на інших зразках.

Зміст звіту

У журнал занести малюнки зразків, на яких проводились випробування механічних властивостей зварених швів.

Зобразити структуру біляшовної зони зразка, отриману після досліджень на мікроскопі.

Скласти таблицю результатів вимірів твердості і на їхній підставі побудувати діаграму зміни твердості металу в біляшовній зоні. Дати пояснення отриманим спостереженням.

Запитання для самоперевірки

  1. Назвіть механічні властивості металів.

  2. Якими методами визначають механічні властивості зварених з'єднань?

  3. Чим пояснюється неоднаковість механічних властивостей у різних ділянках біляшовної зони?

  4. Як можна забезпечити однакові механічні властивості основного металу і металу шва?

Лабораторна робота № 8

Контроль якості зварених швів Мета роботи:

  1. Вивчити порядок проведення контролю зварених швів.

  2. Ознайомитися з причинами появи дефектів при зварюванні.

  3. Одержати практичні навички у визначенні якості зварених швів.

Основні теоретичні положення

Контроль якості зварених швів і з'єднань проводиться на всіх етапах зварювальних робіт, а саме: на стадії їхньої підготовки, у процесі виконання і після закінчення. Ця робота присвячена контролю зварених швів після завершення зварювальних робіт.

Контроль швів починають з вивчення технічної документації (стандартів, СНіП, технічного завдання), в якій викладають вимоги до звареного з'єднання в цілому і до зварених швів, зокрема. У документації вказують геометричні характеристики шва (довжина, ширина), наявність чи, навпаки, відсутність посилення, наявні дефекти і т.д.

До основних виглядів дефектів звареного шва відносяться тріщини, непровари, пори, шлакові включення, підрізи, нерівності, а також пропали, протікання, набризки, незаділаний кратер, лускість та ін. За розташуванням з’єднуючих частин звареного з'єднання дефектами вважаються поздовжня і поперечна усадки, «ножиці», натяг крайок (див. рис.1).

Рис.1 - Дефекти зварених швів, що виявляються при зовнішньому огляді

Тріщини викликаються термічними напруженнями. Вони можуть розташовуватися на самому шві, біля нього і на зворотному боці. Для їхнього виявлення слід скористатися лупою зі збільшенням 10-20Х. Тріщини знижують міцність з'єднання і служать концентраторами напружень, що приводять конструкцію до руйнування.

Підрізи (рис.2) викликаються потужним полум'ям газового пальника, великою силою струму при дуговому зварюванні, швидкістю переміщення електрода і невідповідністю електродного покриття. Підрізи ведуть до ослаблення поперечного перерізу звареного з'єднання.

Рис. 2 - Схема підрізу звареного шва

Непровар (рис.3) є наслідком малого зазору між частинами конструкції, що з'єднуються, неправильної підготовки крайок, малої потужності полум'я чи пальника, недостатньої сили струму при дуговому зварюванні, великого діаметра електрода, великої швидкості переміщення електрода та ін. Непровар послабляє шов.

Рис.3 - Схема непровару звареного шва

Шлакові включення і пористість шва з'являються при газовому зварюванні в результаті застосування недоброякісного присадочного металу, швидкого охолодження наплавленого металу, забруднення металу шва окислами і шлаками. При дуговому зварюванні пори і шлакові включення можуть з'явитися від надмірної сили струму, швидкого охолодження рідкого металу, забруднення шва окислами та ін. Пори й шлакові включення знижують міцність шва і можуть бути концентраторами напруг.

Пропали і протікання викликаються підвищеною силою струму і повільним рухом електрода. У готових конструкціях не допускаються.

До дефектів відноситься недотримання геометричних розмірів шва, установлених технічним завданням, а саме довжини, ширини і висоти шва, а також розмірів катетів шва (рис.4).

Рис.4 - Шаблони для виміру габаритів звареного шва

Такі дефекти, як пористість, непровар, неметалічні включення можуть бути результатом використання вологих електродів чи неправильної підготовки крайок (наявність іржі, забруднень, недотримання зазорів).

Порядок виконання роботи

Для контролю зварених з'єднань видають певну кількість зразків, зварені шви яких навмисно виконані з великою кількістю дефектів. Це зроблено з метою ознайомлення студентів з видом дефектів, що зустрічаються.

У ході роботи необхідно зробити вимір геометричних розмірів шва, дати оцінку звареного з'єднання щодо правильності розташування частин конструкції, які з'єднуються, виявити дефекти (відсутність натягу крайок, «ножиців», усадок і т.д.).

Таблиця 1 — Дефекти зварених з'єднань і швів

Номер зразка

Розміри шва, мм

Вид дефекту

Заподій дефекту

довжина

ширина

висота

1

2

3

4

5

6

За результатами контролю заповнити таблицю за наведеним зразком.

Запитання для самоконтролю

  1. Назвіть етапи контролю зварювальних робіт.

  2. Назвіть методи неруйнуючого контролю зварених з'єднань.

  3. Чим викликається порушення взаємного розташування зварюваних частин?

  4. Назвіть можливі дефекти зварених з'єднань і швів та причини їхньої появи.

  5. З чого починається контроль зварювальних швів.

  6. Який вид дефектів можна попередити на підготовчому етапі зварювальних робіт?

  7. На які властивості звареного з'єднання впливає наявність дефектів шва?

  8. Як можна знайти наявність пір чи неметалічних включень усередині шва?

  9. Чи можливі випробування зварених швів на міцність шляхом їхнього руйнування?

Лабораторна робота № 9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]