Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВОПРОСЫ ЗАЧЕТ.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
187.39 Кб
Скачать
  1. Які документи мають бути складені при огляді місця події та трупа на ньому?

  2. Яка ознака специфічна для смерті від утоплення ?

  3. Що повинен робити експерт під час огляду трупа на місці події?

  4. Які трупні явища досліджує експерт при огляді трупа на місці події?

  5. Що повинен робити судово-медичний експерт під час вивчення одягу при огляді трупа на місці події?

  6. Чи повинен судово-медичний експерт допомагати слідчому при вияві, описуванні та вилученні речових доказів на місці події?

  7. При аутопсії трупа спостерігаються зовнішні та внутрішні загальноасфіктичні ознаки, а також видові ознаки смерті від отруєння алкоголем. Які лабораторні дослідження експерт повинен провести обов'язково?

  8. При огляді трупа встановлено мокрий одяг, мокре волосся, “гусяча” шкіра, зморщування сосків та мошонки, червоний колір трупних плям. Ознаками якої події вони є?

  9. Для якої рани завжди будуть характерними лінійна чи веретеноподібна форма, рівні гладкі краї, перевага глибини над довжиною, наявність двох гострих чи одного п-подібного кінця?

  10. На передній поверхні шиї трупа знайдена неглибока лінійна рана з рівними гладкими краями та гострими кінцями, без тканинних перетинок. Для якої рани характерні ці ознаки?

  11. При аутопсії на голові трупа знайдена глибока лінійна рана з гладкими краями та гострими кінцями. В рані знаходяться пошкоджені кістки. Яким знаряддям вона заподіяна ?

  12. При дослідженні странгуляційної борозни встановлена наявність крововиливів в ділянці дна та крайових валиків борозни. Чи є ці ознаки характерними для за життєвості странгуляційної борозни?

  13. Потерпілий прийшов з направленням до судово-медичної амбулаторії зі скаргами на головну біль та нудоту, наступного дня після травми голови, для встановлення ступеню тяжкості. Як повинен діяти лікар-експерт ?

  14. На голові трупа щілиноподібна забита рана. Чи могла вона утворитися від тупого циліндричного предмету?

  15. Забита рана має зірчасту трьохпроменеву форму. Чи могла вона утворитися від дії пірамідальної поверхні?

  16. При дослідженні рани виявлені численні тканеві перетинки між краями. Чи є це ознакою дії тупого предмета?

  17. На тілі пішохода загиблого від транспортної пригоди знайдено великі смугасті садна на тілі. Чи свідчить це про волочіння тіла?

  18. При вивченні поверхні садна встановлено, що вільні кінці і клапті епідермісу загорнуті вправо. З якої сторони діяв предмет?

  19. При дослідженні трупа виявлено рожеве забарвлення трупних плям, рідка рожева кров, дрібні крововиливи під легеневою плеврою. В крові карбоксігемоглобину-65%. Яка причина смерті?

  20. На черепі трупа в правий тім’яний кістці виявлено дірчастий перелом прямокутної форми розміром 4х2 см із склом внутрішньої кісткової пластинки. Які форма та розмір травмуючої поверхні предмету?

  21. Що має робити лікар, якщо у потерпілого в транспортній пригоді виявлено відсутність функції дихання, пульсу, зіничних реакції на світло?

  22. Чи має право головний лікар лікувально-профілактичного закладу призначати проведення судово-медичної експертизи по „лікарській справі”?

  23. При огляді місця події на побіленій стіні приміщення виявлені сухі плями, схожі на кров. Як вилучити ці сліди для лабораторного дослідження?

  24. На черепі трупа виявлено терасоподібний перелом. Чи можна встановити напрям дії предмету?

  25. На основі черепа знайдено меридіанальний перелом задньої ямки. Звідки завдано удару?

  26. При дослідженні трупа встановлено, що внутрішніх ушкоджень значно більш ніж зовнішніх. Чи може це бути ознакою падіння з висоти?