Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка по календарному плану бр.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
674.1 Кб
Скачать

3.2.14. Влаштування відмостки.

Навколо будинку здійснюють ущільнення ґрунту ручними трамбівками ІЕ-4502. Виконується гравійний підстилаючий шар, потім він планується і здійснюється влаштуванням асфальтобетонної відмостки. Покриття ущільнюється. Роботи виконують бетонувальники 4р-1, 3р-1.

4. Техніка безпеки при виконанні будівельно-монтажних робіт.

4.1. Техніка безпеки при виконанні земляних робіт.

Виконання земляних робіт в зоні розташування підземних комунікацій допускається лише з письмового дозволу організацій, відповідних за експлуатацію цих комунікацій. До дозволу повинен бути доданий план з вказівкою розташування і глибини закладання комунікацій. До початку робіт необхідно встановити знаки, показуючи місця розташування комунікацій.

Забороняється установка і рух будівельних машин і автомобілів, прокладка рельсових шляхів. Розташування лебідок тощо в межах призми обвалення ґрунту виїмки без кріплення. Установка і рух будівельних машин і транспортних засобів в межах призми обвалення ґрунту у виямок з кріпленням допускається при умові передчасної міцності кріплення з врахуванням величини і динамічності навантаження.

До проходу робочих в котлован слід встановлювати стрем’янки шириною не менше 0,6м з перилами або приставні драбини.

За станом відкосів виямок належить вести систематичний нагляд, огляд ґрунту перед початком кожної зміни. При появі тріщин слід приймати міри проти раптового обвалу ґрунту, заздалегідь усунувши робочих від загрожуючих місць. При приближенні заморозків необхідно очищати відкоси від каменів, щоб запобігти їх скатуванню при потеплінні.

Завантаження ґрунту в автомобілі екскаватором повинне виконуватись зі сторони заднього або бокового борту автомобілю.

Техніка безпеки при монтажі фундаментів.

На ділянці виконання монтажних робіт забороняється присутність сторонніх осіб. Способи строповки елементів повинні забезпечувати їх подачу до місця установки в положення, близьке до проектного, забороняється підйом конструкцій немаючих монтажних петель чи міток забезпечуючи їх правильну строповку. Очистка від бруду та іржі ведеться до підйому елементів. Під час переміщення елементи необхідно утримувати від розкачування та обертання гнучкими тягами. Під час перерв в роботі забороняється залишати підняті елементи на висоті.

4.2. Техніка безпеки при роботах надземного циклу.

4.2.1. Техніка безпеки при монтажних роботах.

До роботи на кранах допускаються особи не молодші за 18 років, які пройшли інструкцію по техніці безпеки і мають посвідчення.

Монтажники, газоелектрозварники та інші робітники, що виконують роботу на висоті >1м без підмостей, обов’язково повинні користуватись запобіжними поясами. Кожний запобіжний пояс, що видається робітнику, повинен бути випробуваний і маркований з вказівкою дати перевірки. Користуватись несправним чи невипробуваним поясом забороняється. Крім того, монтажники повинні носити запобіжні каски для захисту голови від падіння будь-яких предметів з висоти.

Засоби строповки елементів і обладнання повинні забезпечувати їх подачу до місця влаштування в положенні, близькому до проектного. Забороняється підйом збірних залізобетонних конструкцій, що не мають монтажних петель чи поміток, які забезпечують їх правильну стропову і монтаж. Стропову елементів і конструкцій необхідно виконувати випробуваними, справними і маючими тавро про випробування інвентарними стропами, а в необхідних випадках – спеціально розробленими і підібраними вантажозахватними пристроями. Стропову слід виконувати за схемами, що складані з врахуванням стійкості і міцності підіймаємих конструкцій при монтажних навантаженнях.

Не допускається присутність людей на елементах конструкцій і обладнанні під час підйому і переміщення. Під час перерв в роботі не допускається залишати піднятими елементи конструкцій і обладнання на вісу. Розчалки для тимчасового закріплення монтуємих конструкцій повинні бути прикріплені до надійних опор. При переміщенні елементів і конструкцій монтажникам слід знаходитись за контуром зони можливого падіння влаштовуємого елемента з протилежного боку подачі елемента краном. Розстроповку влаштовуємих елементів і конструкцій здійснюють тільки після надійного і міцного їх закріплення.

Забороняється використання монтажних робіт на висоті і відкритих місцях, де сила вітру 25м/сек. і більше, також при дощі, грозі, тумані.

Для переходу монтажників з однієї конструкції на іншу слід застосовувати інвентарні драбини, перехідні мостики і трапи, що мають огородження. До виконання монтажних робіт необхідно встановити порядок обміну умовними знаками між собою, керуючим монтажем і машиністом. Розпаковка обладнання повинна виконуватись в зоні, відведеній відповідно з проектом виконання робіт.

Не допускається перебування людей під монтуємими елементами та конструкціями до установки їх в проектне положення та закріплення. До початку монтажу необхідно установити порядок обміну умовними знаками між керуючою монтажем особою та машиністом. Монтаж елементів сходів необхідно виконувати з монтажем інших конструкцій споруди. На змонтовані сходинкові марші зразу ж встановлюють огородження.