Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка по календарному плану бр.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
674.1 Кб
Скачать

3. Вибір методів виконання робіт.

3.1. Роботи нульового циклу.

Перед початком виробництва земляних робіт на будівельному майданчику виконують комплекс підготовчих робіт: розчистка і звільнення смуги відводу від дерев, чагарників, дернового покрову, пнів, каменів, валунів; влаштування для відводу поверхневих вод, геодезично-розбивочні роботи. Планування ділянки здійснюється за допомогою бульдозера ДЗ-18 на базі трактора Т-100 при робочому ході у двох напрямках.

Зрізаний ґрунт в кінці кожного проходу бульдозера вкладається вздовж розчищеної ділянки, за його межами під час відвалу з метою подальшого використання для зворотної засипки. Роботу виконує машиніст 6-го розряду. Планування будівельного майданчика проводять з нахилом в сторону водостоків. Розробку ґрунту в траншеях, під фундаменти будівлі, виконують екскаватором Huyndai R450LC-7 зі зворотною лопатою і об’ємом ковша V=0,4м3.

Экскаватор Huyndai R450LC-7

Розробку виконують поперечними проходками по осям. При цьому екскаватор набирає ґрунт перед задньою стінкою кузова автосамоскида МАЗ-551605. Вивантаження ґрунту у відвал виконується поворотом стріли екскаватора. Роботу виконує машиніст 6-го розряду.

Доробка ґрунту вручну під конструкції на глибину 150мм виконують землекопи 2-го розряду. Влаштування фундаментів виконується зі збірних залізобетонних конструкцій за допомогою крана МКГ-25Р (машиніст 6-го розряду) і монтажників 5р-1, 4р-4, 3р-1.

Монтаж фундаментів промислової будівлі починають після завершення підготовчих робіт: розбивки вісей будівлі і фундаментів, підчистки дна траншей і котлованів, підготовки основи. Вісі фундаментів в процесі розбивки закріпляють на обновці. Для точного монтажу фундаментів вісі переносять в траншеї безпосередньо до місця монтажу і закріплюють там металевими стержнями, загнаними в ґрунт. Дно траншеї перед монтажем відповідних фундаментів підчищають.

Монтаж фундаментів старанного типу для промислової будівлі виконують наступним чином. Блоки під монтаж подають звичайними транспортними засобами. Чотири гілковим стропом 4СК-5,0/4000 блоки піднімають за монтажні петлі, за допомогою крана КС-65719-1К .

Фундаментний блок в проектне положення наводять на вісу, після чого його опускають на підготовлену основ і вивіряють по рискам, з’єднавши їх зі штирями або рисками, закріпивши положення вісей на основі. Теодолітом перевіряють положення в плані відносно розбивочних вісей , а нівеліром - відмітки дна стакана фундаментів.

Влаштування фундаментних балок виконують краном КС-65719-1К . Балки вкладають на постель з бетону по фундаментам, що були змонтовані раніше. Стропову здійснюють за допомогою 2-х гілкового стропу 2СК-5,0/2200.

Зворотна засипка пазух траншеї здійснюється за допомогою бульдозера ДЗ-18 відразу після закінчення робіт по влаштуванню фундаментів. Засипку здійснюють послідовно шарами 40см. Часткове розрівнювання і ущільнення здійснюють вручну. Роботу здійснює машиніст 6-го розряду. Ущільнення ґрунту здійснюється землекопами 2-го розряду, електротрамбовкою ИЄ-4502 потужністю 1,6 кВт.