Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пояснювальна записка по календарному плану бр.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
674.1 Кб
Скачать

3.2.10. Засклення отворів.

Скління віконних проємів здійснюється після влаштування віконних блоків до початку оздоблюваних робіт всередині будівлі. Скло доставляють на будівельний майданчик в контейнерах. Влаштування його здійснюють за допомогою траверси з пневматичними присосками. Склад робіт: розмітка та нарізка скла, зняття штапиків, промазка фальців замазкою чи обкладка скла еластичною прокладкою, прирізка скла, вставка скла з закріпленням, промазка скла вздовж фальців із розрівнюванням замазки, установка готових штапиків, протирка скла. Роботи виконуються склярами 4р-1, 3р-1.

3.2.11. Тинькарські роботи.

До підготування поверхні слід перевірити вертикальність і горизонтальність конструкцій, а також міцність їх установки. Тинькування починають зі стелі, потім переходять до тинькування верху стін. Штукатурна обробка здійснюється з підмостей тинькарями 3р-1, 4р-1. розчин подається розчинонасосом СО-49Б потужністю 4кВт і приготовляється озчинозмішувачем СО-57 потужністю 1,5кВт.

Для виконання штукатурних робіт на відмостках застосовують сітчато-армовані конструкції. Тинькування відкосів, як стелі, так і стін, починається після влаштування вікон, воріт. Тинькування відкосів здійснюється тинькарями 3р-1, 4р-1.

Затирку поверхонь здійснюють тинькарі 2р-1, 3р-1 за допомогою затир очної машини СО-103 потужністю 2,5кВт.

Перед початком тинькування стін виконується підготовка поверхні до тинькування. Очистка поверхні від пилу виконується шляхом механічного здуття пилу щітками, віниками та ін. отшкурюють приміщення в певній послідовності. Спочатку на поверхню наносять шар обризгу. Його не розрівнюють, за винятком тих випадків, коли необхідно зняти окремі згустки розчину, виступаючих з загальної площини штукатурки.

Після того як обризг затвердів на нього наносять ґрунт. Останній шар ґрунту добре розрівнюють, так як затирати його тяжко, на нього наносять шар накривки, добре розрівнюючи. Тинькування роблять тинькарі 3р-1, 4р-1.

3.2.12. Малярні роботи.

Поверхні, що підлягають фарбуванню, попередньо очищаються від бруду, пилу, потьоків розчину, жирових плям. Шороховаті поверхні повинні бути загладжені. Металеві поверхні очищають від іржі, бризг розчину.

Для фарбування стелі і стіни використовують вапняний склад, а прилади опалення, дерев’яні двері, блоки вікон – масляними складами.

Фарбування відбувається електрофарбопультом марки СО-61, потужністю 0,27 кВт.

Призначені під фарбування поверхні спочатку підготовляють, потім обробляють і лише після цього фарбують. Підготування заклечається в тому, що оштукатурені поверхні загладжують і очищають від крупних піщинок лещаддю, закріпленою на диску шліфувального апарату, або вручну. Після згладжування зі штукатурки пил здувають потоком повітря. Після починається обробка поверхні. Потім ґрунтують якщо це потрібно і шпаклюють. Лише після цих операцій фарбують.

Склад ланки: маляр 4р-1, 3р-1.

3.2.13. Влаштування підлоги.

Основу під підлоги на ґрунтах влаштовують шляхом зняття рослинного шару. Засипки ям і нерівностей з наступним ущільненням ґрунту електротрамбовкою ИЄ-4502 потужністю 1,6 кВт. При влаштуванні бетонних підлог використовується бетон марки 200. Склад робіт: змочування основи водою, установка маячних рейок, укладка готової бетонної суміші з розрівнюванням, ущільнення бетонної суміші віброрейкою марки СО-47 потужністю 0,6 кВт.

Згладжування та ретельне вирівнювання бетонної поверхні рейкою, зняття маячних рейок та заробка залишившихся борозд, згладжування поверхні металевими гладилками, затирка поверхні.

Роботи виконують бетонувальники 4р-1, 3р-1.