Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
453.12 Кб
Скачать

1.2 Основні завдання та функції планово - економічного відділу

Основними завданнями планово - економічного відділу на підприємстві ВАТ «Конотопський молокозавод» є формування єдиної економічної політики підприємствана основі аналізу стану і тенденцій розвитку галузі, економічне планування й аналіз економічного стану підприємства, формування цінової політики підприємства.

Планово-економічну роботу на підприємстві, як правило, веде економіст. У ВАТ «Конотопський молокозавод» економіст займається розробкою цін на продукцію, плануванням собівартості і цін на майбутній період, а також об'ємів закупівлі сирого молока і виробництва молочної продукції. У його обов'язки також входить розробка колективнихдоговорів і преміальних положень, які затверджуються на зборах трудового колективу.

На основі покладених завдань планово - економічний відділ виконую наступні функції:

 1.Формування і визначення економічної стратегії розвитку підприємства зметою адаптації його господарської діяльності і системи керування у змінних умовах ринку, зовнішніх і внутрішніх економічних умовах.

 2.Виявлення збиткової продукції, розробка заходів щодо зняття її з виробництва.

 3.Комплексний аналіз усіх видів діяльності підприємства.

 4.Організація і координація досліджень для визначення умов підвищення конкурентоздатності продукції, що випускається, і розробка відповідних заходів на основі отриманих результатів.

 5.Статистичний облік по усіх виробничих і техніко-економічних показниках роботи підприємства, систематизація статистичних матеріалів.

 6.Розробка уніфікованої документації, економічних стандартів, впровадження засобів механізованої й автоматизованої обробки планової й облікової документації.

 7.Розробка методик, рекомендацій, нормативно-інструктивної документації зпитань економіки, оплати праці, цінової політики, удосконалення статистичної звітності.

 8.Організація обміну досвідом економічної роботи, проведення семінарів-нарад по підвищенню кваліфікації працівників фінансово – економічних підрозділів підприємства і сторонніх організацій.

 9.Контроль за виконанням підрозділами підприємства законодавства в області економіки.

 10.Розробка і підготовка до затвердження проектів перспективних і поточних планів економічної діяльності і розвитку підприємства.

11.Планування обсягів капітальних вкладень і операційних коштів для централізованої оплати устаткування й інвентарю на основі заявок виробничих і технічних підрозділів підприємства.

 12.Розробка заходів щодо підвищення продуктивності праці, зниження витрат на виробництво і реалізацію продукції, підвищенню рентабельності виробництва, збільшенню прибутку, усуненню втрат і непродуктивних витрат.

 13.Підготовка для представлення в головну бухгалтерію пропозицій по встановленню (зміні) посадових окладів окремих посад і категорій працівників підприємства.

 14.Контроль за виконанням підрозділами підприємства планових завдань.

 15.Організація і методичне забезпечення розробок програм.

 16.Підготовка пропозицій, обґрунтувань і розрахунків по витратах на проведення науково-дослідних, дослідно-конструкторських, дослідних робіт і розробок, капітального ремонту будинків і споруджень, доведення планів витрат до фінансового відділу.

 17.Визначення обсягів витрат на підвищення кваліфікації кадрів на основі прогнозів потреби в підготовці кадрів для підприємства.

 18.Аналіз діючих структур управління підприємства і підготовка пропозицій по їхньому подальшому розвитку.

 19.Розробка методичних матеріалів по техніко-економічному плануванню діяльності підрозділів підприємства, розрахунку економічної ефективності впровадження нової техніки і технології, проведенню організаційно-технічних заходів, спрямованих на підвищення конкурентоздатної продукції (робіт, послуг).

Розділ 2 Теоретичні аспекти економічної аналізу ВАТ «Конотопський молокозавод».