Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
токійська біржа.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
317.46 Кб
Скачать

Висновок

У ході даної роботи була вивчена діяльність Токійської фондової біржі і були зроблені наступні висновки:

1. Токійська фондова біржа є головним фондовим ринком Японії і однією з найбільших фондових бірж у світі. По суті, Токійська фондова біржа є нащадком першого фондової біржі в Японії, яка була заснована 1 червня 1878. Структура біржі багаторазово змінювалася, але торги велися регулярно, за винятком невеликої перерви відразу після атомного бомбардування Нагасакі. Під своєю нинішньою назвою - Токійська фондова біржа - головний фондовий ринок Японії функціонує вже 63 роки. Зараз на ній представлені 2271 японська і 31 іноземна компанії.

2. Всі функції, що їх сьогодні Токійської фондової біржею, перерахувати практично неможливо. І все ж головним її призначенням залишається мобілізація коштів для фінансування діяльності акціонерних компаній. Це означає використання вільних грошових ресурсів, наявних у банків, компаній і приватних осіб, на цілі розвитку перебувають у колективній власності господарських осередків. Відчутну фінансову підживлення на біржі отримує і держава, яка розміщує тут свої облігації. 3. Сучасний ринок цінних паперів Японії, займаючи друге місце після фондового ринку США як за пайовою, так і але борговими цінними паперами, один з найбільш розвинених і досконалих у світі і має ряд особливостей, обумовлених національними традиціями. 

Список використаних джерел та літератури

1. Ринок цінних паперів: підручник для студентів вузів, що навчаються за економічними спеціальностями/Под ред. Е.Ф. Жукова. - 2-е вид., Перераб. і доп. - М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2008. - 463 с.

2. Рубцов Б.Б. Світові фондові ринки: сучасний стан та закономірності розвитку. -М.: ФА, 2000. -312с.

3. Ринок цінних паперів: Підручник/За ред. В.А. Галанова, А.І. Басова. -М.: Фінанси і статистика, 2000.

4. Інтернет-ресурс: tse.or.jp - офіційний сайт Токійської Фондової Біржі