Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
38, 39, 41, 42, 43, 44, 46, 47.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
69.77 Кб
Скачать

22. Господарство Бразилії

Бразилія — найбільша за економічним потенціалом країна Південної Америки та восьме за значенням господарство всього світу. Втім, економіка цієї країни має хронічні проблеми. Серед найголовніших слід назвати високі темпи інфляції, значну зовнішню заборгованість, глибоку майнову поляризацію суспільства.

Економіка Бразилії має значні міжрегіональні відмінності. Найбільш розвинені підприємства сконцентровані на Півдні і на Південному сході. Характерна територіальна концентрація промисловості: лише штат Сан-Паулу (близько 3% площі Бразилії) виробляє понад 60% усієї продукції країни. Північний схід — найбідніший регіон Бразилії, але зараз він починає залучати нові інвестиції.

Бразилія має найрозвиненіший промисловий сектор в Латинській Америці, який складає третину її ВВП, і виробляє дуже різноманітну продукцію, від автомобілів, сталі та нафтопродуктів до комп'ютерів, літаків і споживчих товарів. Після підвищення економічної стабільності, забезпеченою Plano Real, бразильські і багатонаціональні бізнес-структури активно інвестують в нове обладнання і технології, велика частка яких закупається у північно-американських підприємств. Бразилія також має розвинений і різноманітний сектор послуг. Хоча бразильська банківська система зараз активно реформується, вона забезпечує місцеві підприємства широким рядом послуг і привертає численних нових учасників, зокрема фінансові фірми із США. Фондові біржі Сан-Паулу та Ріо-де-Жанейро зараз піддаються значній консолідації. Бразильські міста значно відрізняються одне від одного за ступенем простоти ведення бізнесу. В Бразилії досить легко реєструвати майно та підприємства, але загалом, незважаючи на ідентичні правила по всій Бразилії, передача майна займає багато часу.