Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
52.19 Кб
Скачать

Оцінка фізичного розвитку учнів закріпленого класу

Знання положень шкільної гігієни потрібне вчителеві насамперед тому, що він є основним носієм гігієнічних знань в школі і безпосереднім вихователем в учнів навичок особистої і суспільної гігієни. Крім, того, знання положень шкільної гігієни допомагають вчителеві правильно в гігієнічному відношенні організувати навчально-виховний процес і забезпечити оптимальні гігієнічні умови для здоров’я дітей та їх успішного навчання. Саме тому необхідно проводити подібні дослідження.

За отриманими даними можна розподілити клас за ступенем фізичного розвитку:

  • 68% учнів 8-А класу мають середній зріст; 25% — зріст вище середнього; 3,5% — високий; 3,5% зростом нижче середнього.

  • 82% дітей мають вагу в межах норми; у 18% — вага вище середнього.

  • У 61% учнів обвід грудної клітки відповідає середньому ступеню фізичного розвитку; у 35,5% обвід грудної клітки нижче середнього; решта 3,5% мають низький ступінь фізичного розвитку.

За результатами антропометричних показників було встановлено, що Арматраут, Драннікова, Золотарьови, Нагога, Росинець, Трускова, Шульга мають середній ступінь фізичного розвитку за всіма трьома показниками. У Абрамової, Божко, Гончарової, Гусарова, Гуськової, Зологіної, Касьянова, Ксенжика, Лукінської, Спотар показники обводу грудної клітини нижче середнього, а у Гулеши — низький. Про те Абрамова й Лукінська мають показники зросту вище середнього. Такий показник зросту мають також Клис, Самара, Тхір. Показник зросту нижчий середнього виявлений у Степанова Євгена. Ісайкіна Дар’я та Мамедов Кемран мають незначну надмірну вагу. Бортовець, Невар, Пузирьов вище середнього зріст та вага, ці показники компенсують один одного.

Можна зробити висновок, що учні даного класу мають середній рівень фізичного розвитку, а наявні відхилення від норми є незначними. Тобто виховний і навчальний процес побудовані оптимально для розвитку й навчання дітей.