Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_спец_2012 / Метод_спец_2012.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
9.63 Mб
Скачать

3. Керівництво кваліфікаційною роботою

Для керівництва роботою наказом ректора призначається керівник роботи з числа професорів і доцентів інституту, наукових співробітників і висококваліфікованих фахівців підприємств і установ, а також найбільш дослідних викладачів і наукових співробітників ЗІЕІТ.

На наукового керівника покладається:

а) надання допомозі студентові у виборі і структуризації змісту роботи, визначенні напряму, складанні завдання на розробку кваліфікаційної роботи (Додаток А), затвердженні календарного графіка підготовки кваліфікаційної роботи ( Додаток Б) ;

б) надання студентові допомоги в підборі бібліографії;

в) сприяння студентові в підборі і здобутті необхідних додаткових матеріалів;

г) наукове керівництво і допомога у виконанні кваліфікаційної роботи в рамках календарного графіка.

д) контроль виконання кваліфікаційної роботи (результати виконання регулярно обговорюються на засіданні кафедри);

е) редагування чорнового варіанту тексту кваліфікаційної роботи;

ж) підготовка студента до виступу з доповіддю на семінарі або конференції;

з) допомога студентові в написанні статті, що відображає найбільш значні результати роботи;

и) підготовка відгуку на роботу, в якому відбивається якою мірою випускник впорався з поставленим перед ним завданням, який теоретичний рівень представленої роботи, яке її практичне значення, наскільки повно студент узагальнив практичний досвід, які розробив пропозиції, направлені на вдосконалення досліджуваного об'єкту або явища;

к) участь в попередньому захисті кваліфікаційних робіт і в засіданні ГЕК.

За пропозицією керівника роботи, у разі потреби, кафедрі надається право запрошувати консультантів по окремих розділах і питаннях наукового дослідження за рахунок ліміту часу, відведеного на керівництво роботою.

Консультант зобов'язаний:

а) брати участь в складанні завдання;

б) систематично консультувати студентів;

в) надавати допомогу студентові в зборі і здобутті необхідних матеріалів;

г) працювати в тісному контакті з керівником роботи;

д) перевірити роботу з точки зору точності викладу консультованих ним питань.

Раздел 1 організація підготовки і захисту кваліфікаційних (дипломних, магістерських) робіт

1.1. Вибір і затвердження теми кваліфікаційної роботи

Тема кваліфікаційної роботи повинна бути лаконічною, без скорочень, відповідати обраній спеціальності та суті вирішеної наукової проблеми (завдання), вказувати на мету і предмет дослідження та його завершеність.

Тема роботи має бути актуальною, відповідати сучасному стану і перспективам розвитку економіки України, виробництва, науки і техніки; за своїм змістом відповідати завданням, викладеним в п.1 Загальних положень. Тематика магістерських (дипломних) робіт розробляється кафедрою обліку і аудиту і затверджується наказом ректора.

Студентам надається право вибору теми кваліфікаційної роботи. Студент може запропонувати тему з відповідним обґрунтуванням доцільності її вибору і розробки. Відповідно до теми роботи керівник видає студентові індивідуальне завдання (додаток А) переддипломну практику. Вибрана студентом тема закріплюється за ним на підставі його письмової заяви на ім'я завідувача кафедри обліку і аудиту( додаток В).

Остаточне узгодження і твердження тим кваліфікаційних робіт, закріплених за студентами, за уявленням кафедри оформляється наказом ректора в першу неділю після закінчення переддипломної практики.

Для студентів заочної форми навчання тематика робіт, як правило, тісно пов'язана з містом їх роботи, затверджується наказом ректора за уявленням випускаючої кафедри в кінці десятого семестру.

Орієнтована тематика дипломних (магістерських) робіт наведена у дод. Д.